یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین رشته های هنری، رشته طراحی لباس می باشد. طراحان لباس با خلق لباس های زیبا و جذاب در کنار اکسسوری های خلاقانه، سبب درخشیدن افراد و لذت بردن از پوشش خود می شوند. به طور کلی وظیفه طراحان لباس در تلفیق هنر و خلاقیت بوده تا از این طریق بتواند لباسی را خلق کند که کاربردی، خاص و زیبا باشد.
طراحان باید به صورت مداوم با مردم در ارتباط بوده و جامعه خود را به خوبی بشناسند و از آن آگاه باشند. طراحان لباس حرفه ای همیشه از نیاز ها و سلایق مردم خود آگاهند و با ایجاد یک طرح ذهنی خلاق به ایجاد یک لباس متناسب می پردازند. از جمله عوامل مهم در طراحی لباس انتخاب رنگ ها و پارچه های مناسب است. پس از آن نوبت به کشیدن الگو و برش زدش زده تا در نهایت به خیاطی ماهر جهت آماده سازی لباس ارسال شود.
شاخه های اصلی در طراحی لباس
دنیای بزرگ و زیبای مد و فشن را سبب تولید به دو دسته لباس می شود که طراحان بر اساس علاقه و توانایی های خود وارد یکی از این زمینه ها می شوند. طراحی لباس به دو دسته طراحی لباس های آماده و طراحی لباس های اوت کوتور تقسیم می شود. در ادامه با این دو شاخه اصلی آشنا خواهیم شد :
طراحی لباس های آماده ( Ready to Wear )
لباس های آماده به همان دسته از لباس هایی گفته می شود که خریداران آن را عموم جامعه و یا گروهی بزرگ تشکیل می دهد. تولیدکنندگان انبوه در تولید این نوع از لباس ها فعالیت می کنند و آن ها را در سایز های مختلف و برای اقشار مختلف جامعه تولید و عرضه می نمایند. برند های محبوب و مطرحی همچون برند زارا، منگو و اچ اند ام جزو این طراحان و تولیدکنندگان لباس های آماده می باشند.
طراحی لباس های اوت کوتور ( Haute Couture )
واژه اوت کوتور به معنای خیاطی مجلل بوده و همانطور که از معنی آن پیداست، در این نوع از طراحی لباس، لباس ها به عنوان یک اثر هنری شناخته می شوند و زمان زیادی جهت دوخت و طراحی آن ها سپری می شود. اینگونه از لباس ها اغلب افراد جامعه را در بر نمی گیرد و تنها برای فرد یا افراد خاصی تهیه می شود. به طوری که تقریبا حدود 2000 نفر در دنیا توانایی خرید این دسته از لباس ها را دارند!
لباس های اوت کوتور مجلل، گران و ظریف می باشند و طراحان اینگونه لباس ها دارای تجربه بیشتری بوده و در سطح ملی نیز ممکن است مطرح و معروف باشند. اغلب هنرمندان و سلبریتی ها جهت شرکت در فشن شو ها و فرش های قرمز به سراغ این دسته از طراحان لباس می آیند.
آموزشگاه طراحی لباس در تهران
تاریخچه تاسیس طرحستان:
آموزشگاه طرحستان یکی از بهترین آموزشگاه های برگزاری
دوره طراحی لباس در تهران می باشد در سال ۱۳۸۷ تاسیس و بعد از یکسال فعالیت موقت ، موفق به کسب مجوز درجه یک فعالیت هنری و اخذ مجوز فعالیت دائم شد. و در سال ۸۹ نیز مجوز برگزاری دوره های مهارت آموزی را دریافت کرد . مدیر مسئول مجموعه مجید حکیمی نیا درباره روزهای ابتدایی شروع بکار این مجموعه چنین میگوید: “من یک ایده داشتم در شروع کار و آن این بود که میخواستم از طریق رشته های هنری راهکارهایی را در آموزش ارائه نمایم که منجر به کسب در آمد برای هنرمند شود و ضمنا در حین آموزش نحوه ارائه مطالب لذتبخش باشد و زدگی بوجود نیاورد” هم اکنون در این آموزشگاه دوره های جامع هنری شامل رشته های گرافیک ، طراحی داخلی ،
آموزش انیمیشن سازی، طراحی مد ولباس و رشته های هنری شامل: طراحی سیاه قلم ، نقاشی آبرنگ ، نقاشی رنگ روغن، و تذهیب، نگارگری، خوشنویسی با خودکار و قلم برگزار می شود و این آموزشگاه با زیر بنایی بالغ بر ۴۰۰ متر در ۴ طبقه و چندین کلاس آموزشی در کلیه روزهای هفته حتی جمعه ها پذیرای هنرآموزان عزیز است.
مجوزهای طرحستان
۱- مجوز آموزشگاه هنرهای تجسمی با درجه یک آموزشی از دفتر فعالیتهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
۲- مجوز مرکز مهارت آموزی از دفتر آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران
۳-مجوز برگزاری آموزش طراحی مد و لباس از بنیاد مد و لباس اسلامی
۴- مجوز موسسه تک منظوره مد و لباس طرحستان
چرا طرحستان؟
روش آموزش: آموزش در طرحستان توسط سیستم مدیریت محتوا کنترل می شود و مطالب آموزشی و نحوه آن قبل از دوره با اساتید هماهنگ می شود به این ترتیب شما با خیالی آسوده هر زمان که برای آموزش بیایید و با هر یک از اساتید طرحستان که باشید نگران محتوا و نحوه آموزش نخواهید بود.
سیستم شبکه: آموزشگاه دارای کلاسهای مجهز به سیستم شبکه و پخش آموزش در ال سی دی است و در عین حال سایتهایی که نیاز به آموزش به کمک کامپیوتر را دارند مجهز به رایانه های جدید و قوی است.
وسایل کمک آموزشی: برای سهولت یادگیری و امکان تکرار هر کلاس برای هنرجو سیستم ضبط تصویری کلاسها فعال است بدین ترتیب شما می توانید کلاس را بارها و بارها در منزل مرور کنید.
محوریت آموزشی: هنرهای تجسمی به طور اعم و هنر مدرن به طور اخص دغدغه و تمرکز مدیران و مدرسین طرحستان است در این زمینه کلیه هنرهایی که به نوعی با هنر تجسمی پیوند دارند همانند هنرهای تفریحی هنرهای تزئینی هنرهای تخصصی و هنرهای بازار کار جزو اهداف و محوریت آموزشی طرحستان است.
امیدوارم که طرحستان جایی باشد که با هم قدم مهم یعنی آموختن را برداریم طرحی نو در اندازیم و دانسته های خود را به اشتراک گذاریم و برای خودمان و کشورمان مفید تر باشیم.
هفته های مد بین المللی
شهر های نیویورک، لندن، میلان و پاریس چهار شهر اسطوره ای در دنیا می باشند که با نام گروه بیگ فور یا چهار بزرگ شناخته شده و پایتخت مد و فشن در تمام دنیا هستند. هر کدام از این شهر ها به صورت سالیانه دو بار، هفته مد و فشن شو های گوناگون برگذار می کنند. طراحان نیز از طریق همین رویداد های بزرگ، به معرفی طرح ها و برند های خود می پردازند. در حقیقت هفته های مد در این شهر ها، بازتابی از تلاش های سالیانه طراحان لباس و گروه های بزرگ آن ها می باشد تا هر یک بتوانند قدرت هنر و خلاقیت خود را به دنیای مد نشان دهند.
چگونه طراح لباس شوم؟
اگر به رشته طراحی مد علاقه مندید و می خواهید به یک طراح حرفه ای در این رشته تبدیل شوید می توانید از طریق تحصیل دانشگاهی در این رشته اقدام کنید. رشته طراحی مد در برخی از دانشگاه های ایران آن هم تنها در مقطع کارشناسی تدریس می شود. علاوه بر این می توانید در دوره های تخصصی طراحی لباس در موسسات معتبر آموزشی شرکت کرده و با گذراندن مدت زمان کوتاه تر و شرکت در دوره های کارآموزی به یک طراح لباس بدل شوید.
زمانی که در این موسسات مشغول به یادگیری و کارآموزی رشته طراحی مد هستید، خلاقیت و تجربه خود را افزایش دهید تا بتوانید در مدت زمان کمی مشغول به کار شوید.
چه دانشگاه هایی در ایران رشته طراحی مد را تدریس می کنند؟
- • دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ در تهران
- • موسسه غیرانتفاعی معماری و با آزمون پارس در تهران
- • موسسه غیرانتفاعی حکیم ناصرخسرو در ساوه
- • موسسه غیرانتفاعی المهدی مهر در اصفهان
- • موسسه غیرانتفاعی فیضالاسلام در خمینی شهر اصفهان
- • موسسه غیرانتفاعی امام جواد(ع) در یزد
- • موسسه غیرانتفاعی رسالت در کرمان
- • موسسه غیرانتفاعی کمالالملک در نوشهر
بازارکار و مشاغل مختلف طراحان لباس
- • استایلیست
- • تصویر سازی مد
- • پیش بینی کننده مد
- • الگوساز
- • بازاریابی و تبلیغات فشن
- • نویسنده مد و فشن
- • طراح ویترین و چیدمان فروشگاه
- • عکاس مد و فشن
- • مدیریت فشن و بیزینس مد
- • طراح لباس تئاتر، سینما و تلویزیون
- • طراح پارچه
شاید تصور کنید تنها وظیفه طراحان لباس کشیدن طرحی بر روی کاغذ است. اما باید توجه داشته باشید که طراحان لباس نیازمند تخصص و مهارت های گوناگون و ویژه ای در تمامی بخش های متعدد صنعت مد می باشد. غالب طراحان لباس پس از گذراندن تحصیل خود در این رشته، می خواهند در شرکت های بزرگ مشغول به کار شوند. چرا که از این طریق می توانند رزومه خود را قوی کرده و در کنار آن تجربه بیشتری در کار های گروهی و تیمی و فنون طراحی پیدا کنند. با کسب تجربه می توان با نحوه درست مدیریت یک کسب و کار از نزدیک آشنا شد. البته گاهی ممکن است استخدام شدن در یک کسب و کار یا شرکت کوچک، تجربه های بسیار بیشتری برای شما به ارمغان بیاورد. تنها کافیست عجول نباشید و برای رسیدن به موفقیت سعی و تلاش کنید.با بدست آوردن تجربه کافی و سرمایه لازم در کنار تبلیغات می توانید برند خود را تاسیس کرده و مزون بزنید. همچنین با عضویت در شبکه های اجتماعی می توانید نام خود را به عنوان یک طراح به مردم معرفی کرده و آثار خود را به نمایش بگذارید. فراموش نکنید که باید دنیای مد را لحظه به لحظه دنبال کرده و از نیاز ها و سلایق مردم جامعه خود غافل باشید.