دوربین های مداربسته فارغ از نوع تکنولوژی به کار گرفته شده در آن ها از نظر بدنه و نوع کیس به هفت دسته ی متفاوت تقسیم می شوند. نصب دوربین مداربسته با توجه به نوع کیس دوربین مداربسته در نحوه کارگذاری آن در محیط های خارجی و داخلی بسیار تاثیر گذار خواهد بود. در ادامه انواع کیس دوربین مداربسته را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در ادامه می خوانید:
انواع دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته از نظر نوع کیس و بدنه به 7 دسته تقسیم می شوند که شامل دوربین دام، دوربین بولت، دوربین کیوب، دوربین اسپیددام، دوربین چشم ماهی، دوربین باکس و دوربین مداربسته مینیاتوری است. پر کاربرد ترین های آن دوربین دام، بولت و اسپیددام می باشد که در ادامه هر یک از آن ها را با ویژگی و کاربردشان مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بتوانید خریدی مقرون به صرفه و مناسب با نوع کاربیتان داشته باشید.
Dome به معنی گنبد است که به شکل ظاهری این نوع دوربین اشاره دارد. این دوربین به واسطه شکل ظاهری که دارد عموماً برای محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد و روی سقف نصب می شود اما در صورت تمایل می توانید با استفاده از سه پایه مخصوص آن را روی دیوار نصب کنید. توجه داشته باشید در صورتی که این دوربین را در محیط خارجی نصب کنید باید برای آن یک سایبان در نظر بگیرید.
ویژگی دوربین دام
کاربرد: کاربرد اصلی دوربین مداربسته دام برای محیط های داخلی و یا Indoor است. این نوع دوربین برای پروژه هایی چون منازل و شرکت های کوچیک و متوسط مناسب است.
Bullet به معنی گلوله است که از شکل ظاهری آن گرفته شده است. جنس بدنه دوربین مداربسته بولت از فلز مقاوم است که موجب می شود دوربین در شرایط بد آب و هوایی نیز بدون مشکل تصاویر را ثبت کند. به واسطه جنس بدنه و مقاوم بودن دوربین مداربسته عموماً از آن در محیط های خارجی و یا Outdoor استفاده می کنند. دوربین مداربسته بولت به گونه ای طراحی شده است که می تواند برد مسافتی طولانی را در یک زاویه دید ثابت تصویر برداری کند.
ویژگی دوربین بولت
کاربرد: عمده کاربرد دوربین مداربسته بولت برای محیط های خارجی است. به دلیل مقاومت بالای دوربین بولت در برابر ذرات گرد و غبار و آب می توانید از آن در محیط های غیر مسقف نیز استفاده کنید.
یکی از انواع دوربین مداربسته که به دلیل شکل ظاهری که دارد توجه کاربران زیادی را به خودش جلب می کند دوربین کیوب است. نام این دوربین از شکل ظاهری آن گرفته شده است. در ابتدا دوربین Cube تنها با تکنولوژی تحت شبکه طراحی و تولید می شد اما در حال حاضر نوع آنالوگ HD آن در دسترس قرار دارد.
ویژگی دوربین کیوب
کاربرد: دوربین مداربسته کیوب برای کاربری هایی چون واحدهای مسکونی و اداری بسیار مناسب است.
یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته دوربین اسپید دام قابلیت این را دارد که در جهات مختلف بچرخد و تصاویری با کیفیت قابل قبول را ثبت کند. عموما دوربین مداربسته اسپید دام برای پروژه های بزرگ و فضاهایی همچون کارخانه، خط تولید و… مورد استفاده قرار می گیرد. کاربران دوربین اسپید دام را با نام هایی چون دوربین گردان وPTZ نیز می شناسند. این دوربین توانایی این را دارد که از طریق یک اپراتور مدیریت شود و یا طبق یک برنامه از پیش تعیین شده عمل کند و تصاویر را ثبت کند. دوربین اسپیددام مجهز به زوم اپتیکال است که این به معنای زوم بر اجسام دورتر بدون کاهش کیفیت خواهد بود.
ویژگی دوربین اسپید دام
کاربرد: دوربین PTZ برای پروژه های بزرگی چون کارخانه جات، خط تولید، فرودگاه و… مورد استفاده قرار می گیرد.
دوربین های فیش آی یا چشم ماهی (Fisheye) قابلیت تصویربرداری با زاویه 180 درجه را دارند، این دوربین ها معمولا در زیر سقف های بلند نصب می شوند. لنز دوربین مدار بسته فیش ای از نوع خاص است.
ویژگی دوربین چشم ماهی
کاربرد: دوربین چشم ماهی تنها روی سقف نصب می شود و نمی توانید از آن در محیط های خارجی استفاده کنید.
دوربین های باکس را اصطلاحاً دوربین های صنعتی می نامند زیرا اغلب برای محیط های صنعتی و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین به گونه ای طراحی شده است که فاقد لنز است و باید به صورت جداگانه برای آن لنز تهیه نمایید.
دوربین های پینهول که با نام مینیاتوری و مخفی نیز خوانده می شوند دارای بدنه بسیار کوچکی هستند و اغلب برای مکان های کوچیک، کارهای جاسوسی و محرمانه مورد استفاده قرار می گیرند.
مچکر 🙂