تست نفوذ آزمایشی است، برای امنیت یک سازمان و یا شبکه. متخصصی که این تست را انجام می دهد، متخصص امنیت شبکه نام دارد. شما با استخدام این افراد میتوانید از وجود آسیب پذیری های سازمان، رخنه ها و داده های حساسی که در معرض خطر هستند مطلع شوید و امنیت سازمان و شبکه خود را تامین کنید.
پن تست کور با سابقه 4 ساله در زمینه تست نفوذ و راه های مقابله با هک در تلاش است تا آموزش هایی رایگان در اختیار کاربران خود قرار دهد. این آموزش ها شامل مباحث امنیت، تست نفوذ، ابزارهای تست نفوذ و… است. با دنبال کردن آموزش ها و مطالب سایت پن تست کور میتوانید سطح علمی خود را در رابطه با هک، امنیت و تست نفوذ بالا ببرید، همچنین با دوره های اموزشی این وب سایت می توانید به یک متخصص امنیت و تست نفوذ (هکر کلاه سفید) تبدیل شوید.
تست نفوذ حمله سایبری شبیه سازی شده ای است که علیه سازمان و یا شبکه برای پیدا کردن آسیب پذیری ها صورت میگیرد. تست نفوذ می تواند به صورت خودکار با نرم افزارهای مختلف انجام شود و یا به صورت دستی توسط یک متخصص امنیت صورت بگیرد. در هر دو روش فرایند تست نفوذ به صورت خلاصه شامل جمع آوری اطلاعات در مورد هدف قبل از حمله، شناسایی نقاط ورود احتمالی، تلاش برای شکستن رمزها و ورود به سیستم و در نهایت گزارش یافته ها است.
هدف از این آزمایش شناسایی نقاط ضعف شبکه در بخش دفاعی آن است که مهاجمان میتوانند از آنها برای نفوذ استفاده کنند و وظیفه هکر های کلاه سفید یا همان متخصصان امنیت است که از هکر های کلاه سیاه جلوگیری کنند. تست نفوذ میتواند در رابطه با آزمایش سیاست های امنیتی سازمان، آگاهی از امنیت کارمندان، توانایی سازمان در شناسایی و پاسخ به حملات باشد.
تست نفوذ بهتر است توسط افرادی انجام شود که درباره خود سازمان و شبکه اطلاعاتی ان ها اطلاعات کمی دارد، زیرا ممکن است نقاط کوری که از دید برنامه نویسان خارج است را پیدا کند. به همین دلیل متخصصان امنیت را برای تست نفوذ استخدام میکنند تا به صورت قانونی و به منظور افزایش امنیت، وارد سیستم شوند؛ همچنین متخصصان امنیت به عنوان هکرهای اخلاقی یا همان هکر های کلاه سفید شناخته میشوند.
انواع تست نفوذ
به 5 دسته زیر تقسیم می شود :
دو نوع تست نفوذپذیریوجود دارد:
1- External Pen Test (تست نفوذ خارجی):
در یک تست نفوذ خارجی، هکر اخلاقی در برابر فناوری های خارجی سازمان مانند وب سایت و شبکه های خارجی سازمان قرار میگیرد. حتی ممکن است هکر اجازه ورود به ساختمان شرکت را نداشته باشد. این یعنی تست نفوذ از راه دور اتفاق افتاده است.
2 – Internal Pen Test (تست نفوذ داخلی):
تست نفوذ داخلی، از داخل سازمان انجام میشود. این نوع تست برای شناسایی آسیب پذیری ها از طرف کارمند ناراضی میتواند مفید واقع شود.
این تست شامل موارد زیر است:
برای یادگیری تست نفوذ و اموزش مقابله با هک می توانید به وب سایت زیر مراجعه نمایید:
مراحل تست نفوذ
در این فاز هکر باید هدف خود را شناسایی کند و اطلاعات را جمع آوری کند. اطلاعاتی مانند نام شبکه و دامنه، محدوده آدرس IP و ….
پس از فاز شناسایی و جمع آوری اطلاعات، باید آسیب پذیری های شبکه را پیدا کرد. هدف از این فاز هم پیدا کردن رخنه ها و نقاط ضعف است.
حال که اطلاعات کافی درباره هدف جمع آوری شد، نوبت به فاز دسترسی است. نفوذ در این فاز اتفاق میافتد. یعنی هکر برای بهره برداری از اطلاعات ، از طریق رخنه های موجود اقدام به نفوذ میکند.
هدف از این فاز این است که هکر ببیند آیا میتواند از این سیستم به طور مداوم برای دسترسی به سازمان استفاده کند یا خیر! غالبا هکر برای دسترسی به اطلاعات حساس ماه ها در سیستم انتظار میکشد.
فاز نهایی در تست نفوذ، تجزیه و تحلیل اطلاعات و در نهایت تهیه گزارش از آنها است، که جزئیات زیر را در برمیگیرد:
هک کردن به روش قانونی به عنوان بخشی از تست نفوذ میتواند باشد که توسط متخصص امنیت انجام می شود. در فاز سوم تست نفوذ، تستر با گرفتن دسترسی از یک سیستم وارد شبکه میشود؛ این جمله بدین معناست که تستر و یا همان هکر، یکی از سیستم های سازمان را مورد نفوذ قرار داده و توانسته است به اطلاعات دسترسی پیدا کند، بعد از این مراحل باید امنیت شبکه تامین شود که برای این کار می توانید به اموزش امنیت شبکه مراجعه کنید.
مرسی بابت مقاله خوبتون
خیلی هم خوب 🙂