می دانیم برلین و IFA 2019 جایی برای معرفی هواوی میت ۳۰ نیست اما قلب آن یعنی هواوی میت ۳۰ آنجا معرفی می شود. امروز به صورت رسمی تایید شد که چیپست کایرین ۹۹۰ هواوی ۱۵ شهریور در IFA 2019 رونمایی می شود. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
تا به امروز شاهد این اتفاق بودهایم که شرکتهای مختلف توانستهاند مودمهای تا سطح 4G را به راحتی داخل تراشههای مجتمع خود جای دهند. از سال جاری که تولید گوشیهای 5G آغاز شد همگان به این فکر میکردند که آیا راهی برای جای دادن مودمهای نسل پنجم در داخل چیپستهای موبایل وجود دارد یا خیر؟
در این مسیر اگرچه شرکت کوالکام تا به امروز اقدامات فنی و عملی بیشتری را انجام داده ولی هیچ شرکتی تا به امروز چیپست تجاری را معرفی نکرده است که در داخل تراشه از یک مودم مجتمع 5G حتی در سطح ابتدایی استفاده شده باشد.
در واقع همه گوشیهای 5G که شما تا به امروز خبر معرفی آنها را شنیده و یا آنها را در بازار دیدهاید از یک تراشه مودم در کنار چیپست داخلی دستگاه استفاده میکنند.
طراحی مدارات داخلی و ساخت گوشی هوشمند با ساختار مودم مجزا از چیپست، فرآیندی بسیار دشوار است چرا که در آن طراح باید فضای اضافی برای جای دادن تراشه مودم را نیز روی سطح بُرد گوشی در نظر بگیرد و علاوه بر آن ملاحظات مصرف انرژی و گرمایی نیز باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
در این راه تلاشهای زیادی برای انتقال مودم به داخل SoC ترتیب داده شده است و به نظر باید تا سه روز دیگر که ریچارد یو، مدیرعامل بخش محصولات مشتریان هواوی روی سن خواهد رفت و نطق اصلی مراسم هواوی در نمایشگاه IFA 2019 برلین را قرائت خواهد کرد شاهد معرفی اولین تراشه تجاری باشیم که در ساختار آن از یک مودم داخلی 5G استفاده شده است.
طبق اطلاعات منتشر شده، همزمان با این مراسم در برلین، هواوی مراسم ویژهای نیز در پکن خواهد داشت تا در آن مراسم وجوه دیگری از برنامههای شرکت معرفی شود. همه اتفاقات فوق قرار است در چیپست کایرین ۹۹۰ هواوی بیفتد و این چیپست میتواند اولین SoC دنیا با مودم داخلی که به صورت تجاری عرضه میشود باشد.
چیپست کایرین ۹۹۰ (Kirin 990) هواوی از فیلم برداری 4K به نرخ ۶۰ فریم برثانیه پشتیبانی می کند
هواوی Kirin 990 را علاوه بر یک مودم 5G به پردازندهای ارتقا یافته با هستههای پرقدرت ARM Cortex-A77 خواهد ساخت که میتوانند توان پردازشی تا 20 درصد بیشتر از نسل قبل را در اختیار پردازنده قرار دهند.
البته زمزمههایی نیز وجود دارد که میگویند هواوی میتواند از یک پردازنده گرافیکی یا همان GPUجدیدی نیز در این چیپست استفاده کند که تا 50 درصد توان گرافیکی بالاتری داشته و عقبماندگی ملموس نسل قبل چیپستهای Kirin را در این مورد تا حد زیادی جبران کند.
این چیپست اولین سیستم روی چیپ هواوی خواهد بود که توانایی فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه را در اختیار گوشیهای هوشمند قرار میدهد و قرار است همانند نسل خود با فرایند ساخت و لیتوگرافی 7 نانومتری DUV شرکت TSMC ساخته شود.
نظر شما چیست؟ منتظر کایرین ۹۹۰ هستید؟
منتظریم 😍😍😍 اگر در حد a13 اپل قدرت داشته باشه خیلی خوبه در کل باید چیپستی رو ارائه بده که تاسال بعد هم توان رقابت با رقبا رو داشته باشه
نه در حد a13 اپل که نیست قطعاً اما هر سال پیشرفتای خیلی خوبی میکنه…
فاصلهش هم با اسنپ بستگی به عملکرد هر ساله اسنپ داره و یکسال کمتر میشه و یکسال بیشتر…
با توجه به اینکه کواکام امسال اسنپ855+ رو داده بیرون پس احتمالا 865 تفاوت زیادی نخواهد داشت پس احتمال داره که کایرین 990 بهتر از اون یا در حد اون باشه
نه دیگه…
شما هم داری مثل بعضیا اشتباه به موضوع نگاه میکنی…
پردازنده ها یکسال به یکسال مقایسه میشن و معیار پیشرتشون یکساله هست…
هر موقع که اسنپدراگون یک نسخه میانه هم داشته، اتفاقاً فاصله نسخه جدید با نسخه سال پیش بیشتر شده…چرا؟
چون یک پردازنده میانه ساخته شده که باید فاصله داشته باشه هم با نسخه قبلی و هم نسخه جدید باید از این نسخه فاصله داشته باشه…
در این وضعیت درسته اسنپدراگون 865 نسبت به پردازنده اسنپدراگون 855+ به اندازه ارتقاء های یکساله، ارتقاء نداره که طبیعی هم هست چون 6 ماه فاصله داره اما نسبت به سال پیش خودش بیشتر از حالت بدون میانه که در سال های پیش نمونشو دیدیم ارتقاء پیدا میکنه…
در نهایت این اسنپدراگون 865 قرار نیست با مدل پلاس مقایسه بشه که بگیم پیشرفت به اندازه پیشرفت های یکساله نبوده که…
بلکه با پردازنده های بقیه شرکت ها مقایسه میشه که این پردازنده میانه کمک زیادی به ایجاد فاصله امن بین خودش و نسخه سال پیش میکنه که مستقیماً این فاصله بیشتر نوید اسنپ 865 قویتر از حالت بدون میانه رو میده…
به طور ساده تر اگر بگم: شما کایرین 990 رو میبینی بعد یکسال گذشت زمان و مقایسه میکنی با 980 و میگی عجب پیشرفتی داشته و مثلاً 20 درصد بهتر شده…
از طرف دیگه اسنپدارگون 865 رو میبینی و با 855 پلاس مقایسه میکنی و میگی خب فقط 12 درصد بهتر شده… در حالی که این فقط 6 ماه از ماجرای ارتقاء هست و در مقایسه با ارتقاء یکساله هوآوی وقتی مراجعه میشه به یکسال پیشرفت 865 نسبت به 855 میبینی که دو بار 12 درصد رشد داشته که سرجمع میشه 24 درصد رشد در یکسال که نسبت به 20 درصد رشد یکساله هوآوی بیشتره هرچند کم به نظر ممکنه برسه بخاطر پردازنده میانه…
حکایتش اینه…
@mb
جناب مصطفی از کجا معلوم که پیشرفت کایرین بیشتر از دوبرابر 855+ به 865 نیست به خاطر اینکه هواوی معمولا ضعف هاشو زود اصلاح میکنه
اینها احتمالات هست و قابل اتکا نیست…
من بر اساس مدارک قابل اتکا و تجربه های گذشته حرف زدم…
وگرنه خب احتمالات عکسش هم هست…
855+ یه آپگرید هست افزایش فرکانس
۸۶۵ هم cpu هم gpu یه نسل کاملا متفاوت داره
مقایسه اسنپ ۸۵۵ و ۸۵۵ مثل ۷۳۰ و 730G هست
امثال بردارنده های اندرویدی طبق نقشه جدید آرم و اینکه نسل جدید به حدی پیشرفت کرده که قانون مور را زیر پا گذاشته در cortex a77 باید دنبال نتایج عجیب غریب بود
تو این چند سال که هواوی چیپست های پرچمدار معرفی کرده، روالش این بوده که اون چیپست در حدود اسنپ اون سال بوده، با توجه به معرفی نسخه جدید اسنپ بعد از 3 ماه و معرفی کلی گوشی پرچمدار، عملا چیپست های هواوی یه سال عقب میفتن!!! بر خلاف هواوی، اپل جوری چیپست جدیدش رو قوی میسازه که عملا میتونه با پرچمدارای سال بعد اندرویدی هم رقابت داشته باشه. هواوی هم اگه بخواد مثل اپل بشه باید تو یه نسل جهش فوقالعاده داشته باشه یا این که همزمان با معرفی سری p، پردازنده رو هم در حد معرفی یه نسل تقویت کنه تا به سطح اونا برسه.
بنچمارک a13 منتشر شد
تک هسته ۵۲۰۰
مجموع ۱۱
که با این حساب مجموع که ۸۶۵ امتیاز ۱۳ هزار گرفته و گرافیک سری ۷۳۰ آدرنو استفاده میکنه که حداقل باید با افزایش ۶۰ درصد گرافیک مالی رقابت کنه انتظار هست چیپ ۸۶۵ بازم مثل ۸۵۵ فوق العاده عمل کنه بخصوص با پشتیبانی lpddr5
چون بنچمارکی که امتیاز ۱۳ هزار و ۴۲۰۰ آورده با lpddr4 تست گرفته شده .
هواوی هم قطعا تمرکزش روی هوش مصنوعی و مودم داخلیش هست
چون بهبود عملکرد هسته های آرم و چیدمان
۴+۲+۲ اعلام شده در نتیجه با توجه به هوش مصنوعی چیپ ۸۱۰ انتظار بهبود بسیار بیشتری از ۹۹۰ دارم
طبق برآوردها و پیش بینی های خودم ؛
از اونجایی که اسنپ ۸۵۵ پلاس به مرز ۵۰۰۰۰۰ رسیده پس قاعدتاً اسنپ ۸۶۵ راحت تا ۵۷۰۰۰۰-۵۸۰۰۰۰ میره و چیپست اپل A13 Bionic به نظرم تا ۵۵۰۰۰۰ بره و چیپست پرچمدار ۲۰۲۰ سامسونگ یعنی اگزینوس ۹۸۳۰ تا ۵۲۰۰۰۰-۵۳۰۰۰۰ ، خب حالا میمونه کایرین ۹۹۰(بدون احتساب اون چیپست پرچمدار ۲۰۲۰ هواوی که طبق خبرهایی که قبلاً ازش درز کرده بود گفته شده که هواوی به جز کایرین ۹۹۰ داره رو یه چیپست بالارده-پرچمدار دیگه ای هم کار میکنه که شاید قرار باشه رو سری پی ۴۰ پیاده سازی بشه یا شاید هم جایگزین کایرین ۸۱۰ باشه)و براساس ارتقاء هایی که قرارِ بر پایه ی هسته های جدید آرم و واحد پردازش عصبی داوینچی توسعه پیدا کنه انتظار میره تا مرز حداقل ۵۱۰۰۰۰ برسه.
جناب عرفانی از اونجایی که میدونیم عاشق و دنبال کننده پست های رسانه دکتر ناظر و مهندس واعظ هستید پست جدیدی تدارک دیدیم با انگشتای پرمهرتان و لایک کردنش مارا خوشنود کنید😂😐
https://www.instagram.com/p/B19gAhanZXQ/?igshid=zu6s2t9m99cr
بله مهندس همون لحظه که پست جدید رو آپلود کردین دیدم ، طبق معمول حرکت جالب با چاشنیِ طنز بود.
خسته نباشید و خدا قوت
درمورد لایک هم که خودت در جریانی من در همه وقت همه جا حضور مخفیانه دارم مهندس پس قرار نیست لایکی از طرف من کوبیده بشه😉👌
ای بابا من هی میخوام شناساییتون کنم نمیشه😂😐
بله جاشنی طنز😁
باش. هنوز که هنوزه کرین 980 نتونسته در حد A11 دوسال پیش امتیاز بگیره. ( امتیاز تک هسته ای کرین 980 3200 و A11 اپل 4500) توی بخش گرافیکی هم A11 نزدیک دوبرابر کرین 980 فریم میده. عملا اپل هرسال یه پله بالاتر از اسنپدراگون و چند پله جلوتر از کرین هوآویه.
دوست عزیز به خاطر اینکه هواوی از هسته های a77 استفاده میکنه میتونه در حد a13 باشه اگه درحد اونم نباشه حداقل میتونه از a12 یکم بهتر باشه
زارت یه پله بالاتر بخاطر اعداد روی کاغذ
برو ببین همین نوت ۱۰ نسخه اسنپ چطور تو هر ضمینه مکس رو تخته میکنه بدون ریلود تازه ۸۵۵+ بماند
در ضمن هم a11 و هم a12 گلوگاه حرارتی دارن که افت پردازشی زیادی داره
هروقت تو تست سرعت از اسنپ ۸۵۵ چه اجرای برنامه های کاربردی چه گرافیکی جلوتر بود بگو قویتره
اگه به قدرت روی کاغذ باشه اگزینوس ۹۸۲۰ در حد a12 هست
تو رندر و استریم ویدیو که میگن امتیاز تک هسته مهمه بازم ۸۵۵ سریعتر از a12 هست
اره ۲ برابر فریم میده ولی روی آیفون xr با پنل hd
بسماللهالرحمانالرحیم
فتبارکاللهالاحسنالخالقین
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت تمامی ترولها و اساتید سایت بهخصوص پروفسور عرفانی که شدیدا به پستهای رسانهی دکتر ناظر و مهندس واعظ علاقهمندن. پس از دو قرن سکوت؛ بالاخره بررسی گوشی هواوی P30 Pro و مقایسهی اون با نسل قبلش، یعنی P20 Pro در اینستاگرام من و استاد واعظ منتشر شده که لینک هر دو پست در پیج خودم رو اینجا میذارم که در اسلاید اول اینستاگرام استاد واعظ هم تگ کردم که میتونید پستهارو از پیج اون بزرگوار هم مطالعه بفرمائید :
لینک پست اول (بررسی) : https://www.instagram.com/p/B19gAhanZXQ/?igshid=152zc2d6iy2ea
لینک پست دوم (مقایسه) : https://www.instagram.com/p/B19gX_oH6R4/?igshid=1vlsg1crneo6d
صدقاللهالعلیالعظیم
دوستان بخونیدش که واقعا عالیه دست مریزاد مهندس واعظ و دکتر جانی ناظر
😍😎😁
دیدی گفتم صبر کن😂
خیلی خوب بود…
خصوصاً مقایسه…
استفاده بردم…
ممنون🌹👌
نظر لطفتونه☺
لعنتی دو قرن سکوت🤣
۹۹۰ بر اساس لیتوگرافی EUV هفت نانو متری تولید میشه نهDUV