حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

نگاهی به قابلیت‌های جدید EMUI 9.1 هوآوی؛ آپدیتی که می‌‌توانست EMUI 10 باشد!

نوشته

5 سال قبل | 13 دیدگاه | هواوی

به روزرسانی 9.1 رابط کاربری اختصاصی هوآوی EMUI؛ قابلیت‌ها و توانمندی‌های جدیدی را برای کاربران به ارمغان آورده‌است. در ادامه با ترنجی همراه باشید چون در این مطلب نگاهی به این رابط کاربری که در بخش‌های مختلف از زیبایی گرفته تا عملکرد و تجربه کاربری، گامی رو به جلو برداشته است، خواهیم داشت.

به روزرسانی 9.1 رابط کاربری اختصاصی هوآوی EMUI

آپدیت هواوی EMUI 9.1 برای این دستگاه ها ارایه خواهد شد

هوآوی به طور رسمی  در رویدادی که در شهر پاریس برگزار شد از EMUI9.1 به عنوان به روزرسانی جدید برای رابط کاربری دستگاه‌های الکترونیکی همراه خود (گوشی‌ها و تبلت‌ها) رونمایی کرد. حالا فرایند عرضه این به روزرسانی آغاز شده و خوشبختانه، تعداد قابل توجهی از محصولات این شرکت، آپدیت یادشده را دریافت خواهند کرد. با این اوصاف، نگاه دقیق به قابلیت‌های این به روزرسانی جدید و قابل توجه، خالی از لطف نیست.

رابط کاربری EMUI 9.1 قرار است با ارائه راهکارهای مخصوص برای بهبود عملکرد و سرعت، استفاده از فناوری‌های پیشرفته و همچنین بهبود بصری و کاربری، تجربه بهبودیافته‌ای را برای کاربران محصولات هوآوی به ارمغان آورد.

EROFS ؛ سیستم‌فایل به سبک مدرن

تا پیش از این، سیستم فایل P2FS استانداردی بود که بهبود عملکرد را در خواندن و نوشتن اطلاعات، در تعامل با حافظه‌های فلش به همراه داشت. این در حالی است که حالا با استفاده از EROFS (سیستم فایل فقط خواندنی با قابلیت توسعه یا همان Extendable Read-Only File System) به عنوان نسل جدید سیستم فایل‌ها، این سرعت در مقایسه با سیستم فایل EXT4 تا ۲۰ درصد بهبود یافته است.

به این ترتیب، سرعت انتقال داده‌ها به چیزی تا 63.3 مگابایت بر ثانیه می‌رسد تا از ارائه عملکرد روان، اطمینان حاصل شود. علاوه بر این، مجموعه سیستمی جمع و جورتر باعث خواهد شد فضایی تا ۲ گیگابایت برای ذخیره‌سازی چیزی تا ۱۰۰۰ عکس یا ۵۰۰ آهنگ، برای کاربر باز شود.

طراحی جدید باعث ایزوله شدن حافظه شده تا بهبود امنیت را برای سیستم‌فایل‌ها به ارمغان آورد. به بیان دیگر، سیستم فایل EROFS، فقط خواندنی است. تنها امکان مشاهده مستندات مهم وجود دارد و تنها با دسترسی مستقیم کاربر، این وضعیت تغییر می‌کند. این امر باعث خواهد شد اپلیکیشن‌های متفرقه نتوانند. تغییرات ناخواسته روی فایل‌ها ایجاد کنند.

استفاده از سیستم فایل جدید باعث می‌شود در اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین  شاهد افزایش سرعت اجرا باشیم.

 

Ark Compiler ؛ بهینه‌سازی ویژه توسعه اپلیکیشن

یکی دیگر از بهینه‌سازی‌های قابل توجه در بخش سیستمی به روزرسانی جدید EMUI 9.1، ادغام فرایند جدید کامپایلی به نام Ark Compiler است. این مولفه که توسط هوآوی توسعه یافته و در اختیار شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزار قرار گرفته، می‌تواند مشکل بازده پایین برخی اپلیکیشن‌های اندرویدی را حل کند.

برنامه‌هایی که فرایند کامپایل را با Ark Compiler پشت‌سر گذاشته باشند، می‌توانند بهبودی تا ۲۴ درصد را در عملکرد به همراه آورند. علاوه بر این، سرعت پاسخگویی به لمس توسط کاربر نیز تا ۴۴ درصد بهبود خواهد یافت. در نهایت روان بودن اجرای برنامه‌ها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و بهبودی تا ۶۰ درصد را به چشم خواهیم دید.

 

GPU Turbo جدیدتر، بازی‌های روان‌تر!

استفاده از GPU Turbo 3.0 به عنوان نسل سوم فناوری شتاب‌دهنده گرافیکی از دیگر نکات قابل توجه در EMUI 9.1 است. با این به روزرسانی جدید، می‌توانید بازی‌های مختلف را با فریم ریت بالاتر و مصرف کم‌تر باتری به لطف کاهش 10 درصدی مصرف تراشه مجتمع دستگاه، اجرا کنید. بهینه‌سازی ساختارهای سیستمی نیز باعث خواهد شد تجربه گیمینگ کاربر، با بهبود قابل توجه روبرو شود.

تعداد بازی‌هایی که از جدیدترین قابلیت‌های GPU Turbo بهره‌مند می‌شوند از ۶ مورد، به ۲۵ مورد افزایش یافته است. عناوینی نظیر Fortnite، Knives Out، Crazy Taxi، Real Racing 3، Into the Dead 2، NBA 2K19، Subway Surfers و FIFA Mobile از جمله بازی‌هایی هستند که در لیست پشتیبانی کنندگان GPU Turbo 3.0 قرار می‌گیرند.

 

HUAWEI VLOG ؛ در سوشال مدیا ستاره شوید

هوآوی با ارائه قابلیت‌های جدید، ابزارهای قابل توجهی را برای ویرایش پیشرفته و به‌اشتراک‌گذاری آسان محتویات، در اختیار کاربران رابط کاربری EMUI 9.1 قرار داده است. به این ترتیب، ویدئوهای منتخب یا همان های‌لایت‌ها (Highlights)، با استفاده از فیلترهای جذاب و چشم‌نواز، ویرایش شده و گزینه‌هایی برای مدیریت سرعت افکت‌ها یا حتی پخش موسیقی در پس‌زمینه، در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. به این شکل می‌توانید در سریعترین زمان ممکن محتویات منتخب خود را در شبکه‌های اجتماعی به صورت ویدئو به اشتراک بگذارید.

 

OneHop ؛ تبادل اطلاعات با سرعت نور

به اشتراک‌گذاری محتویات میان گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای شخصی، از دیگر مواردی است که در نسخه جدید رابط کاربری EMUI، تسهیل شده است. با در دسترس قرار گرفتن قابلیتی به نام OneHop، یک لمس ساده کامپیوتر شخصی شما (با قابلیت پشتیبانی از NFC) توسط گوشی همراه هوآوی می‌تواند محتویاتی نظیر تصاویر، ویدئوها و مستندات را در عرض چند ثانیه، با سرعت فوق‌العاده‌ای انتقال دهد.

لازم به ذکر است که این قابلیت فعلاً منحصراً بین گوشی‌ها، لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های هوآوی در دسترس است.

جذابیت ظاهری؛ ساده اما شیک

در بخش بهبود جذابیت ظاهری، بهبود سطح کیفی پس‌زمینه‌ها، تم‌ها و آیکون‌ها را شاهد هستیم. به این ترتیب، فضایی طبیعی‌تر و پویاتر را شاهد خواهید بود. این تغییر، به ویژه در طراحی آیکون‌ها و مسطح‌تر شدن آن‌ها به چشم می‌خورد. تعداد ستون‌های پیش‌فرض درنظر گرفته شده برای نمایش آیکون‌ها نیز از ۵، به ۴ کاهش یافته است تا با افزایش فاصله میان آیکون‌ها، امکان لمس تصادفی آن‌ها نیز مرتفع شود.

در EMUI 9.0 اپلیکیشن‌های ارائه شده از شرکت‌های مختلف، آیکون‌هایی با گوشه‌های گرد و اپلیکیشن‌های سیستمی، مستطیل‌هایی با گوشه‌های تیز داشتند. در EMUI 9.1 شاهد برابری در طراحی هستیم تا با ارائه آیکون‌های مستطیلی با گوشه‌های گرد، طراحی تختی را برای همه موارد، شاهد باشیم. علاوه بر این، افکت‌های درنظر گرفته شده برای جابه‌جایی میان صفحات نیز حالا روان‌تر شده است.

HUAWEI Phone Clone ؛ مهاجرت آسان به گوشی جدید

با استفاده از ابزاری کاربردی به نام HUAWEI Phone Clone امکان انتقال آسان و سریع محتویاتی نظیر شماره مخاطبین، عکس‌ها، ویدئوها و دیگر موارد به گوشی جدید شما، در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم خواهد شد.

 

AR MEASURE ؛ اندازه‌گیری با دقت مثال زدنی

با استفاده از ابزارهای ویژه‌ای که برای اندازه‌گیری سریع مشخصه‌های مختلف با استفاده از گوشی‌های هوشمند، در رابط کاربری EMUI 9.1 قرار گرفته است می‌توانید به بهترین شکل ممکن، از فناوری‌های پیشرفته استفاده کنید. به عنوان نمونه، با اجرای اپلیکیشن AR Measure می‌توانید طول، مساحت و حتی حجم اجسام را به سادگی اندازه‌گیری کنید.

این امر، در استفاده از دوربین TOF (زمان پرواز) در محصولات جدید هوآوی، ممکن شده است تا با انتشار نور مادون قرمز و ثبت بازخورد آن، دقت بالایی را شاهد باشیم.

با استفاده از فناوری تشخیص چهره در گوشی‌های جدید هوآوی نیز می‌توانید قد شخص را به راحتی اندازه‌گیری کنید!

 

Dual Card Smart Switching : ارتباط پایدار در نهایت کیفیت

پیشتازی هوآوی در حوزه ارتباطات و مخابرات، این‌بار با قابلیت Dual-Card Smart Switching یا تعویض هوشمندانه بین دو سیم کارت خود‌نمایی کرده است. این قابلیت امکان استفاده از سیم کارت دوم را در زمانی که به هر دلیلی، سیم‌کارت اول عملکرد خوبی را در ارائه خدمات به همراه ندارد، فراهم کرده است. این جابه‌جایی، باعث نخواهد شد که دیتا و یا تماس تلفنی شما قطع شود. لازم به ذکر است که استفاده از این قابلیت نیاز به هم شبکه بودن نوع سیم‌کارت‌ها و پشتیبانی اپراتورهای سرویس‌دهنده دارد.

 

شریک ورزش و فعالیت‌های بدنی

EMUI 9.1 کمک حال شما در رصدکردن و مدیریت فعالیت‌های ورزشی و بدنی است. به عنوان نمونه، قابلیت‌های جدید در این رابط کاربری، امکان برقرار ارتباط با تردمیل شما را به منظور ثبت و ضبط میزان کالری مصرفی، مسافتی که دویده‌اید و حتی مدت زمان انجام فعالیت‌های بدنی فراهم می‌کند.

استفاده از الگوریتم‌های هوشمند به منظور اندازه‌گیری تعداد گام‌ها به شکل کاملاً دقیق‌تر نیز از دیگر دستاوردهای این به روزرسانی است.

 

NFC در خدمت مدیریت خودرو!

در رابط کاربری EMUI 9.1 سبک و سیاق جدیدی را در استفاده از فناوری NFC یا همان ارتباط از راه نزدیک شاهد هستیم. به عنوان نمونه، امکان بازکردن خودکار درِ خودرو با استفاده از NFC، در صورتی که کلید خود را فراموش کرده باشید، پیش‌بینی شده است. نکته قابل توجه اینکه می‌توانید این کلید دیجیتالی را با چیزی تا ۵ نفر به اشتراک بگذارید.

حتی در صورتی که شارژ باتری گوشی شما به پایان رسیده نیز همچنان می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید. در صورتی که گوشی هوآوی مجهز به EMUI 9.1 را در داخل جعبه امن ویژه گوشی‌های همراه در داخل خودرو قرار دهید، امکان روشن کردن خودرو نیز مهیا می‌شود.

نظر شما درباره جدیدترین نسخه رابط کاربری هواوی با نام EMUI 9.1 چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
13 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Arrow

واقعا آپدیت پر امکاناتی داده هواوی عالیه

m.b

قبلاً هم گفتم…
رابط کاربری هوآوی خیلی پرامکانات و خوبه…
هر کدوم از آیکون هاش و محیط برنامه هاش در نوع خودشون خیلی خوب هستن…
اما نکته ای که هست اینه که سبک طراحی یکپارچه ای نداره…
مثلا اگر یکی از برنامه های اپل یا اندروید خالص رو ببینید، دیگه ده تا برنامه هم بهتون بدن بخاطر انسجام در طراحی کاربری، به راحتی میشه حدس زد که کدوم برنامه مال کدوم رابط کاربری هست…
تک تک برنامه های هوآوی خیلی خوب طراحی شدن، اما انگار طراحی هرکدومشون رو دادن به یه نفر جداگانه…
هر کدوم سبک طراحی متفاوتی دارن…
با محیط داخل یک برنامه، نمیشه سبک طراحی بقیه برنامه ها رو کشف کرد…
این نکته به ظاهر ساده میاد، اما تو تجربه کاربری خیلی تاثیر داره…
اگر با یکی از برنامه های یک رابط کاربری منسجم کار کنید، به راحتی سبک گشت و گذار تو بقیه برنامه ها رو یاد میگیرید…
اگر یک رابط ساده منسجم نباشه مشکلی نیست اما برای یک رابط کاربری پر امکانات بدترین چیز منسجم نبودنه…
چینی ها یک امتیازی که دارن، اینه که تو کشورشون توسعه دهنده های متفرقه زیاد هست و سریع میتونن افکار جدید برای توسعه رابط کاربریشون پیدا کنن اما باید هر بخشی که به گوشی اضافه میشه، طعم رابط کاربری همون گوشی رو بگیره وگرنه آدم تو امکانات زیاد بدون انسجام زیاد گیج میشه…
به نظرم رابط آنر دلنشین تر و روان تر و منسجم‌تر هست…
هوآوی باید رو انسجام و بهینه سازی و نرم بودن رابط کاربریش بیشتر کار کنه…

_V_

One UI 🤔

m.b

آره اون خیلی بهتر از رابط قبلی سامسونگ هست…
تاچ‌ویز واقعاً حرفی واسه گفتن نداشت…
one ui خوبیش اینه که منسجم هست اما امکاناتش به پای emui نمیرسه و کمتره امکاناتش در کل…
کلا گفتم که، چینی ها یه امتیازی که دارن اینه که لازم نیست زیاد رو امکانات جدیدی که میخوان اضافه کنن، فکر کنن…
کلی رابط کاربری چینی دیگه هست که میتونن از اونا یاد بگیرن…
مثلا یکی گیم توربو میزنه و بقیه ازش الگو میگیرن…
یکی ابزار انتقال برنامه با دیتا میزنه و اینی که گیم توربو رو زده ازش الگو میگیره…
کلا پیشرفت رابط های کاربری تو چین خیلی آسون تر از جاهای دیگست چون توسعه دهنده متفرقه زیاد دارن…
برای همین در امکانات، رابط های کاربری چینی، خیلی پر امکانات هستن…

Jason bourn

خیلی از این امکاناتو رابط کاربری قبلی سامسونگ که سامسونگ اکسپرینس هست نه تاچویز! که اتفاقا در مقایسه با emui خیلیا اونو پیروز میدونستن جلوش داشت به علاوه امکاناتی مثل شمارش گام ها و … نگم دیگه از کی بودن رو گوشیاش

Jason bourn

نمونه بارزش همین فون کلونش که سامسونگ از سال ۲۰۱۲ رو گوشیاش بود

m.b

تاچویز هم پر امکانات بود در روزگار خودش اما مثل همین emui انسجام نداشت…
الان هم one ui از لحاظ امکانات عقب افتاده اما انسجام مناسبی داره…

Jason bourn

خیلی خوشحال میشم چند نمونه از این امکاناتی رو که سامسونگ توش عقب افتاده برام نام ببرین به خاطر اسراری که دارید one ui امکاناتش کمه

Jason bourn

Emui یکی از بدترین رابط های کاربری ای که بوده که تجربه کار کردن باهاشو داشتم
علتشم برای من و خیلیا پیچیدگی زیاد رابط کاربری که موجب سردرگمیم میشه به علاوه باگای فراوان و اپدیتای دیر به دیر و همچنین پشتیبانی نکردن از یه سری امکانات خیلی ساده اندروید خالص نظیر اپ دراور سوایپی یا سوایپ داون کردن تو صفحه اصلی از هر نقطه صفحه برای دیدن نوتفیکیشن و …
اونوقت چه طور بهش میگین پر امکانات؟
برای من حقیقیتش بهترین رابط کاربری که تجربه کار کردن باهاشون رو داشتم اندروید خالص و اکسیژن os و miui و one ui بوده
هرچی باشه رابط کاربری یکی از اصلی ترین امکانات یک گوشیه و خوب چه خوشمون بیاد چه میاد emui مخالف زیاده داره سرتاسر دنیا و به نظرم باید از ریشه عوض شه و به اسرار هواوی به این رابط کاربری واقعا جایزه باید بهش داد!

m.b

دوست عزیز امکانات ربطی به باگ و کرش و… نداره که گفتید چون باگ داره پس کم امکاناته…
بخواید یا نخواید میکروپروگرمینگ رابط های اندروید چینی در جهان تک هست…
برای هر عملی برنامک های مفید توسعه میدن…
ببینید، بخواید امکانات رابط سامسونگ رو نام ببرید منم میتونم امکاناتی لیست کنم که سامسونگ نداره…
برا منم آسونه این کار، چون هم رابط چینی دارم و هم سامسونگ…
در حال حاضر (و نه رابط های پیشین)، رابط سامسونگ منسجم تر از رابط هوآوی هست اما امکاناتش کم تر از امکانات emui یا گوشی های آنر هست…

Arrow

باش تو راست میگی 🤣🤣
خوبه همه تو رو شناختن کسی اهمیتی نمیده

HiKa

به شدت با نظرتون موافقم.
به نظرم EMUI هواوی رابط کاربری پیچیده، بهم ریخته و ناهماهنگی هست. در مقایسه با MIUI, OneUI, اندروید خالص و از اون طرف هم iOS کاملا شکست خورده هست.
بیشتر منو یاد تاچ ویز سامسونگ میندازه. شلوغ و پر امکانات ولی بدون لذت!
به نظرم هواوی این چند چیز رو رفع بکنه خیلی خوب میشه:
1. هماهنگ کردن، یکپارچه کردن و منسجم کردن کلِ رابط کاربری اعم از اپلیکشن های سیستمی
2. بهبود یا تغییر انیمیشن ها و به اصطلاح نرم تر کردن اونها
3. آپدیت به موقع و رفع سریع باگها
اینهارو حل بکنه جزو برترین ها میشه. چون فعلا هواوی فقط توی رابط کاربری از بقیه عقب مونده و از لحاظ سخت افزاری بهتر یا درحد دیگرانه

نیما عرفانی

قابلیت های فوق العاده کاربردی و جذابی رو ارائه کرده و اکثراً به مبحث زبان ماشین و هوش مصنوعی و یکپارچه سازیه نرم افزار و سخت افزار مربوط میشه و به نظرم رابط کاربری EMUI رفته رفته داره کامل تر میشه و در هر نسل بهبودهای قابل توجهی به خودش میبینه. بیخود نیست هواوی چند وقته که داره رو سیستم عامل اختصاصی خودش کار می‌کنه ، شاید در آینده ای نه چندان دور شاهد استفاده ی هواوی از سیستم عامل اختصاصی خودش در محصولات خودش در کنار رابط کاربری و سخت افزار اختصاصیش باشیم به مانند سیاستی که اپل خیلی ساله پیش گرفته . درسته که تفاوت ها و فاصله ی این دوبرند در این خصوص بسیار زیاده اما هواوی توانایی و بازده مناسب و مساعدی رو از خودش در طی این چندسال نشون داده .
رابط کاربری کاملاً یک موضوع سلیقه ای هست و نمیشه بر این قضیه پافشاری کرد که در دنیای اندروید فلان رابط کاربری برتری داره بر دیگری ، به عبارتی رابط کاربری ارتباطی هست برای تعامل بهتر کاربر با دستگاه و تا زمانی که فرد تجربه ی شخصی از هر رابطی نداشته باشه نمیشه نظر قطعی بده که کدوم بهتر بوده. به ضرس قاطع میشه گفت رابط کاربری EMUI هواوی نسبت به چندسال گذشته به شدت بهینه تر و کامل تر شده و طبیعیه که هنوز هم در برخی مواقع مشکلات ریز و درشتی داشته باشه و در نسخه های آینده یعنی EMUI 10, EMUI 10.1 که در سری میت ۳۰ و پی ۴۰ قرار میگیره این نواقص به حداقل ممکن میرسه که رسیدن به بالاترین راندمان ،نیازمندِ تنوع و طراحی های مهندسی شده در زمینه ی UI,UX , محیط های چندرسانه ای هست.
تجربه ی شخصی که تا به حال از چندتا از رابط کاربری ها داشتم رو میگم ، برای من تا قبل از اندروید ۹ رابط کاربری الجی و وان پلاس جذاب ترین بود اما از زمان اندروید ۹ تقریباً دیگه همه‌ی برندها رابط کاربری جذاب و با امکانات کاربردی و چشم نواز ارائه میدن و همون‌طور که گفتم انتخاب کاملاً به سلیقه برمیگرده و قطعاً هیچ کسی از خرید و استفادش پشیمون نمیشه الخصوص در مورد پرچمداران که بالاترین سطح نرم افزاری و سخت افزاری رو به کاربر ارائه میدن.
پی نوشت : مطمئناً با فراگیر شدن نسبت تصویر ۲۱.۹ و بهینه شدن رابط کاربری با چنین نسبتی ، تجربه ی تعامل با دستگاه به بالاترین حد میرسه به ویژه در مالتی تسکینگ و محتوای چندرسانه ای مثل کاری که سونی رو گوشی های ۲۰۱۹ خودش انجام داده.

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)