دو روز پیش بود که در ترنجی خواندیم اندروید کیو (Android Q) آزمایشی برای توسعه دهندگان برگزیده عرضه شد. امروز اما به صورت رسمی خبر می رسد که اندروید Q رسما معرفی شد و نسخه آزمایشی ۱ آن برای دانلود آماده است. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
این معرفی با معرفی که گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان خود (Google I/O 2019) که ۱۷ اردیبهشت برگزار خواهد شد متفاوت است. در حقیقت این آغاز ارایه فاز آزمایشی اندروید ۱۰ یا همان اندروید کیو به شمار می رود.
معرفی نسخه جدید اندروید شرکت گوگل و ویژگیهای آن در اواخر اسفند ماه هر سال تبدیل به یک رسم شده و امسال هم از این قاعده مستثنی نیست چون شرکت آمریکایی اولین پیشنمایش از اندروید Q را در معرض دید توسعهدهندگان قرار داده است.
همانند همیشه ارائه پیشنمایش جدید در این مقطع از سال مختص به سازندگان و توسعهدهندگان است و چنین روزی برای آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. ویژگیهای برجسته و قابل لمس بروزرسانی اندروید Q هنوز به نمایش گذاشته نشده است اما گوگل خبر از چندین تغییر جدید از جمله کنترل بهتر حوزه امنیت کاربر و البته پشتیبانی کامل از گوشیهای با صفحهنمایش تاشو داده است.
اولین نسخه آزمایشی اندروید Q در اختیار تمامی دستگاههای سری پیکسل قرار گرفته است هر چند که بهتر است از نصب سریع آن روی دستگاه اصلی خود صرفنظر کنید.
معرفی بیشتر ویژگیهای اندروید Q به کنفرانس گوگل I/O که در آینده نزدیک برگزار میشود موکول شده است اما با یک نگاه به نسخه آزمایشی فعلی اندروید Q هم میتوان کلیت ماجرا را فهمید.
یکی از تغییرات مهم را میتوان اضافه شدن یک ویژگی امنیتی جدید قلمداد کرد که به واسطه آن اپلیکیشنهای مختلف تنها در صورت مورد استفاده قرار گرفتن به محل دقیق شما دسترسی خواهند داشت.
قبلا اپها میتوانستند به صورت 24 ساعته به مکان دقیق شما دسترسی داشته باشند اما با ورود اندروید جدید احتمالا اوضاع متفاوت خواهد بود. همچنین شاهد محدود شدن دسترسی اپلیکیشنها به محتوبات داخل دستگاه مانند تصاویر و ویدیوها خواهیم بود.
اندروید Q همانطور که گوگل قول داده است از پشتیبانی بهتری برای گوشیهای با صفحهنمایش تاشو برخوردار خواهد بود. در اندروید جدید پشتیبانی بهتری از اپهای موجود در پسزمینه میشود و شاهد بهبودهایی در تغییر سایز نمایش اپلیکیشنها در حالت Split-Screen خواهید بود که این قضیه میتواند تجربه کاربری بهتری را برای گوشیهای گلکسی فولد و هواوی میت ایکس که قرار است در اواخر سال جاری منتشر شوند، رقم میزند.
یکی دیگر از ویژگیهای این بروزرسانی اندروید یک قابلیت کاربردی است که به موجب توسعهدهندگان میتوانند صفحه تنظیمات مربوط به مواردی مانند وایفای یا بلوتوث را به صورت فوری و پاپآپ در اختیار کاربران قرار دهند تا دیگر نیازی نباشد که کاربر اپلیکیشن را ببندد، به صفحه تنظیمات گوشی رفته و تنظیمات دلخواه را انجام دهد.
صفحه به اشتراکگذاری هر اپلیکیشن به صورت فوری و بدون نیاز به بارگذاری مجدد برای هر اپ در دسترس قرار میگیرد تا یک بهبود کوچک بتواند تجربهای خوشایندتر از اندروید در اختیار طرفداران قرار دهد.
دیگر ویژگی جذاب اندروید جدید شامل به وجود آوردن یک فرمت تصویر به نام Dynamic Depth است که اطلاعات مربوط به متادیتا و مپ عمق تصویر را با خود تصویر در فرمت JPEG همراه خواهد کرد. چنین ویژگی جدیدی میتواند دست سازندگان متفرقه برای قرار دادن ویژگیهایی مانند بوکه در تصاویر را بازتر کند. در این میان نباید پشتیبانی اندروید جدید از نسل جدید کدک ویدیویی AV1 را فراموش کرد.
نام نهایی اندروید Q چه خواهد بود؟
هنوز نام مناسبی برای اندروید Q از سوی گوگل اعلام نشده است اما قطعا در آینده نه چندان دور شاهد به وقوع پیوستن این امر خواهیم بود. نظر شما در مورد ویژگیهای جدید Google Android Q چیست؟
انتشار پی در پی نسخه های جدید اندروید باعث قدیمی شدن موبایل های تولید شده میشه و یه جورایی به ضرر مصرف کننده هست. کاربر مجبور میشه به خاطر استفاده از نسخه بروز اندروید دوایس های خودش رو تعویص بکنه😐
سالی یه بار، پی در پی میشه؟؟؟!!
احتمالا Xperia 2 اولین گوشی باشه که به صورت پیش فرض اندروید Q نصب باشه
بذار 1اش بیاد بعد برا 2ش برنامه بریزید
روی اندروید 5 موندم صدتا دیگه هم اومد!