سه هفته پیش بود که در ترنجی اولین ماه گرفتگی ۲۰۱۹ معروف به ابر خونین ۳۰ دی رخ می دهد و می دانیم که این خسوف خونین آخرین ماه گرفتگی پیش از سال ۱۴۰۰ اول بهمن امسال خواهد بود. حالا شاهد آغاز اولین ماه گرفتگی خونین سال ۲۰۱۹ هستیم و در ادامه با هم در ترنجی درباره آن صحبت می کنیم، با ترنجی همراه باشید.
پدیده ماه گرفتگی یا خسوف ۲۰ و ۲۱ ژانویه برابر با ۳۰ دی و اول بهمن در قسمتهایی در بخشهایی از آمریکا شمالی و جنوبی، بخشهایی از اروپای غربی و آفریقا قابل مشاهده خواهد بود؛ این پدیده نجومی که اولین ماه گرفتگی سال ۲۰۱۹ هم محسوب میشود در ایران از لحظاتی پیش آغاز و گرفت کامل آن ۱:۰۱:۵۹ طول میکشد و نمود آن در کشور به صورت نیم سایه است.
وقوع پدیده ماه گرفتگی در این زمان به خسوف گرگینه هم معروف است و علت آن هم به داستان کهن برمیگردد و بر اساس این داستان گرگینه انسانی است که در زمان وقوع ماه کامل در ماه ژانویه در کالبد یک گرگ ظاهر میشود.
با شروع پدیده خسوف ماه به رنگ قرمز در میآید چراکه سایه زمین به طور کامل ماه را میپوشاند در واقع نور از جو زمین عبور کرده و به ماه میرسد و پس از آن به چشمان ما بازتاب میشود و این پدیده به نام ماه خونین موسوم است.
آغاز این پدیده در تهران در ساعت ۶ و ۶ دقیقه و ۲۹ ثانیه با ورود ماه به نیم سایه زمین آغاز شد و مرحله اول گرفت جزئی ساعت ۷ و ۳ دقیقه و ۵۴ ثانیه است در واقع لحظه طلوع خسوف ساعت ۷ و ۱۱ دقیقه خواهد بود و در ساعت ۸ و ۴۲ دقیقه و ۱۴ ثانیه گرفت کامل به اوج خود خواهد رسید.
این خسوف آخرین ماهگرفتگی خونین تا سال ۲۰۲۱ است البته دو اَبَرماهگرفتگی خونین دیگر در ۲۶ مه ۲۰۲۱ (۵ خرداد ۱۴۰۰) و ۱۶ مه ۲۰۲۰ (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱) به وقوع خواهند پیوست و اَبَرماهگرفتگی بعدی در سال ۲۰۵۰ یعنی ۳۱ سال دیگر رخ خواهد داد.
در ایران قابل رویت نیست.
نیم سایه اصلا برای چشم انسان قابل درک نیست، چون به اندازه چند درصد نور ماه کم میشه. مخصوصا اگر این نیم سایه با طلوع خورشید همزمان باشه، هیچ تفاوتی برای چشم انسان نداره.
ما فقط میتونیم گرفت جزئی و گرفت کامل رو درک کنیم.
قرمز بودن ماه رو من امروز صبح ساعت ۶:۵۳ خودم دیدم 🙂
آقای عطایی شش صبح واسه چی بیداری مگه نانوا هستین! واقعا دمتون گرم خوب فعلاید
🙂
ممنونم
😂😂😂😂