با توسعه علم و تکنولوژی و بهبود استانداردهای زندگی مردم، تلفن های هوشمند با قابلیت های جدید هر روز بیشتر از روز قبل مورد استفاده همگان قرار می گیرند. یکی از شایع ترین کاربردهای تلفن های هوشمند در دنیای امروز استفاده از آن به عنوان ابزار اصلی عکاسی از زندگی و اتفاقات روزمره می باشد.
همانطور که همه ما می دانیم عکس های گرفته شده با دوربین های SLR حرفه ای کیفیت بسیار بالایی دارند ولی اکثر مردم از این دوربین ها به دلیل اندازه بسیار بزرگشان برای عکاسی روزانه خود استفاده نمی کنند. یکی از دلایل این اندازه بزرگ در دوربین های حرفه ای و دراز بودن لنز آنها این است که برای عکاسی واضح از سوژه ها در دوردست، حتماً باید نور کافی به دوربین برسد.
اینجا پیچیدگی کار دوربین های تلفن همراه مشخص می شود چراکه هر روز گوشی های نازک تری به بازار عرضه می شوند و این امر منطقاً موجب کم شدن اندازه دوربین های تلفن همراه هم شده و کار را برای این دوربین ها بسیار مشکل تر نموده است. با وجود این مشکل چطور باید انتظار داشت که دوربین های تلفن همراه در حد دوربین های SLR و برخی مواقع حتی بهتر از آن ظاهر شوند؟
همانطور که همه ما می دانیم، در میان حیوانات موجوداتی وجود دارند که با وجود چشمان کوچک، قادر به تشخیص سوژه ها در مسافت ها طولانی هستند. تلفن های همراه هوآوی با الهام گرفتن از این امر مدت هاست به دوربین های دوگانه ای مجهز شده اند که می توانند عکس های بسیار با کیفیتی که قبلاً نظیر آنها فقط با دوربین های حرفه ای ممکن بود را برای کاربران به ارمغان بیاورند.
در واقع هوآوی از مدت ها قبل به آینده تکنولوژی های عکاسی در تلفن های همراه واقع شده و از سال 2011 تحقیق و توسعه دوربین های دوگانه گوشی های خود را آغاز نموده بود. در سال 2013 هوآوی در این مسیر موفق شد یک دوربین دوگانه مجهز به فناوری ISP (Image Signal Processing) را توسعه دهد و در سال 2014 اولین تلفن همراه خود مجهز به دوربین دوگانه را با نام Honor 6 Plus به بازار روانه کند.
دوربین های دوگانه تلفن های همراه نیازمندی های سخت افزاری و نرم افزاری زیادی دارند که تولید کنندگان تلفن همراه باید به آنها توجه کنند. اول از همه اینکه باید دوربین دوگانه را در ماژولی به ضخامت کمتر از 5 میلی متر جای دهند بدون آنکه این اندازه روی کیفیت عکس ها تاثیر بگذارد. نکته بعدی این است که نرم افزار مدیریت این دوربین ها باید به نحوی عمل کنند که با کار همزمان و کاملاً هماهنگ هر دو دوربین، تنظیمات پارامترهای فنی در بهترین حالت قرار گرفته تا در نتیجه عکس هایی شفاف با رنگ هایی زنده ثبت شوند.
هوآوی با وجود این چالش ها همچنان به تحقیق و توسعه فناوری دوربین های دوگانه خود با همکاری تیم های تحقیق و توسعه خود با آزمایشگاه HUAWEI 2012 که شامل بهترین دانشمندان دنیا در توسعه الگوریتم های تصویری و تولید چیپ است ادامه می دهد. در کنار این تیم های حرفه ای، هوآوی یکی از بهترین شرکت های تخصصی در حوزه دوربین های حرفه ای یعنی LEICA را هم برای همکاری در حوزه تولید دوربین های دو گانه گوشی های خود برگزید که نتیجه همه این تلاش ها عرضه دوربین دو گانه بسیار با کیفیتی در مدل های P9/P9 Plus و Mate 9 در سال 2016 بود. در سال 2017 هم هوآوی به توسعه دوربین های دوگانه خود ادامه داد و گوشی هوشمند مدل P10 و P10 Plus خود را با دوربین دو گانه LEICA به بازار معرفی کرد.
اما مزیت های دوربین های دوگانه LEICA در گوشی های هوشمند هوآوی چیست؟ در ادامه به صورت خلاصه به چند ویژگی خاص این دوربین ها اشاره می کنیم:
تلاش های هوآوی در توسعه دوربین های دوگانه تلفن همراه موجب شده کیفیت عکس های گوشی های هوشمند به استانداردهای بالاتری ارتقا یابد که قبل از آن در هیچ مدلی شاهد آن نبودیم. شاهد مثال این امر این است که پس از عرضه P9 با دوربین دوگانه و استقبال مشتریان از این ابتکار عمل، شرکت های رقیب هوآوی در بازار تلفن همراه هم مجبور به توسعه دوربین های دوگانه برای گوشی های خود شدند. هوآوی انقلاب جدیدی را در فناوری دوربین گوشی های هوشمند از مدت ها قبل آغاز کرد و هم اکنون عملاً موج عرضه دوربین های دوگانه در این تجهیزات را در بازار با استانداردهای بالای خود هدایت می کند.
بنظرم هوواوی آنچنان در بخش دوربین خوب نیستن و پشت سر سامی و سونی و اپل هستن
همین که دوربین دوگانه رو مرسوم کرد خودش خیلیه واسه یه برند چینی
شما به دی اکس او مراجعه کنید میفهمید که ایفون خیلی عقب تر از هواویه و سونی هم در یک سطح اگه توتناییشو دارید از نزدیک مقایسه کنید اونوقت واقعا همه چیو میفهمید
یادمه هواوی تو میت 7 امتیاز دوربینش 74 شد و امسال شد 87 یعنی ظرف دو سه سال خودشو به شرکت هایی که چندین سال تو این حرفه هستن رسوند این حجم پیشرفت ستودنیه نه برعکس الجی که نمره جی 6 کمتر از جی 5 شد