حتماً تا به حال نام این توزیع را شنیدهاید. پروژهای که ظرف مدت کوتاهی (کمتر از یک سال) به یکی از محبوبترین توزیعهای گنو/لینوکس در بین کاربران تبدیل شد. مانجارو بر پایه توزیع قدرتمند و محبوب آرچ میباشد که خود در بین کاربران طرفداران بسیاری دارد. کار با آرچ لینوکس نیازمند دانشی نسبتاً قوی از گنو/لینوکس و نحوه مدیریت سیستم از طریق خط فرمان است؛ و همین امر یکی از دلایلی است که کاربران عادی را از این توزیع دور نگه میدارد. مانجارو با هدف کاربرپسند بودن و دسترس پذیری بیشتر، در عین استفاده از آرچ به عنوان بیس ایجاد شده است. میتوان گفت که شما میتوانید تمامی ویژگیهای آرچ لینوکس را در توزیعی کاربرپسندتر (بهتر بگویم؛ تازهکار پسندتر) داشته باشید. مانجارو به گونهای طراحی شده است که به محض نصب، قابل استفاده باشد. بدین معنا که پس از نصب توزیع، میزکار، برنامههای ضروری و انواع کدکها برای پخش فایلهای چندرسانهای در اختیار شما میباشند. با ترنجی همراه باشید.
در این مطلب قصد داریم آموزش نصب مانجارو را در اختیار شما قرار دهیم. نصاب مانجارو شباهت زیادی به نصاب اوبونتو دارد پس اگر یکی از نسخههای اوبونتو را تا به امروز نصب کردهاید نباید جای نگرانی باشد.
ابتدا فایل ایزوی مانجارو را از لینک زیر دانلود کنید.
http://manjaro.github.io/download/
در انتخاب میزکار دقت کنید. همچنین اگر حافظهی دستگاه شما ۴ گیگابایت به پایین است حتما نسخه ۳۲ بیت را انتخاب کنید و اگر ۴ گیگابایت به بالا است نسخه ۶۴ بیت را دانلود نمایید.
پس از دانلود و رایت بر روی دی وی دی (DVD) به تنظیمات بایوس دستگاه رفته و بوت را بر روی سی دی رام قرار دهید تا مانجارو بوت شود.
به عکس ۱ توجه کنید:
عکس ۱:
پس از ظاهر شدن عکس فوق بر روی start manjaro linux بزنید.(با استفاده از صفحه کلید)
منتظر بمانید تا مانجارو به طور کامل بوت شود. به عکس ۲ توجه کنید.
عکس۲:
پس از بوت با عکس بالا مواجه خواهید شد که در این مرحله شما میتوانید بصورت زنده به امتحان کردن مانجارو بپردازید.
بر روی Install Manjaro کلیک کنید تا نصاب باز شد. به عکس ۳ توجه کنید:
عکس۳:
در این مرحله باید زبان را انتخاب کنید که پیشنهاد میشود بر روی همان English بماند. بر روی دکمه Next کلیک کنید و به مرحلهی بعد بروید. به عکس ۴ توجه کنید.
عکس۴:
در این مرحله نیز مانند نصاب اوبونتو باید مکانی که زندگی میکنید را انتخاب کنید. در اینجا تهران انتخاب شده است. بر روی دکمه Next کلیک کنید و به مرحلهی بعد بروید. به عکس ۵ توجه کنید.
عکس۵:
در این مرحله شما باید زبان صفحه کلید را انتخاب کنید. بگذارید بر روی همان پیش فرض بماند و به مرحلهی بعد بروید. (پس از نصب داخل نتظیمات صفحه کلید فارسی را اضافه خواهید کرد) به عکس ۶ توجه کنید.
عکس۶:
در این مرحله حتما دقت کنید گزینهی دوم را انتخاب کنید تا به قسمت دستی پارتیشن بندی وارد شوید. اگر گزینه اول را انتخاب کنید کل هارد شما پاک خواهد شد و مانجارو نصب میشود. پس حتما گزینه دوم یعنی Manual Partitioning را انتخاب کنید.
بر روی دکمه Next کلیک کنید و به مرحلهی بعد بروید. به عکس ۷ دقت کنید.
عکس۷:
در این مرحله دقت کنید که فضایی کافی را از قبل برای نصب مانجارو جدا کرده باشید. در اینجا یک فضای ۱۶ گیگابایتی مدنظر قرار گرفته شده است. بر روی فضای خالی (Free Space) کلیک کنید و سپس از منوی پایین دکمهی Create را برگزینید.(میتوانید بر روی فضای خالی دوبار کلیک کنید)
در این مرحله ابتدا نیاز به ساخت پارتیشن سوآپ دارید. به عکس ۸ توجه کنید.
عکس۸:
فضای سوآپ (Swap) چیست؟
فضای سوآپ برای زمانی به کار میرود که حافظهی اصلی دستگاه شما پر شده است. در صورت پر شدن حافظه، سیستم شما هنگ (Hang) میکند. به همین دلیل فضایی به نام سوآپ اختصاص میدهیم تا در زمان پر شدن حافظه سیستم عامل همچنان به کار خود ادامه دهد.
نکاتی در مورد فضای سوآپ:
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چه مقدار فضا را برای سوآپ اختصاص دهیم؟
سوآپ را باید دوبرابر رم به شرطی که از ۸ گیگابایت بیشتر نشود، اختصاص داد؛ بطور مثال:
اگرحافظهی دستگاه شما ۲ گیگابایت است، باید ۴ گیگابایت سوآپ اختصاص دهید و برای ۳ گیگابایت رم، ۶ گیگابایت و ۴ گیگابایت رم، ۸ گیگابایت سوآپ اختصاص دهید، اما برای رم ۸ گیگابایت نیازی به ۱۶ گیگابایت حجم نیست و همان ۸ گیگابایت کفایت میکند.
سوال بعدی که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد این است که برای سیستمهای دارای ۸ گیگابایت حافظه، اصلا فضای سوآپ نیاز است یا خیر؟
در پاسخ باید بگوییم بله لازم است چون در حالت ساسپند (Suspend) نیاز خواهد شد و اگر شما کامپیوتر خودتان را اصلا ساسپند نمیکنید در نتیجه نیازی به فضای سوآپ ندارید.
مانند عکس فوق فضای سوآپ رو بسازید. بر روی فضای خالی دوبار کلیک کنید و به عکس ۹ توجه کنید.
عکس۹:
باقیماندهی فضای خالی را میتوانید به یک پارتیشن روت تبدیل کنید که فایلهای سیستمی شما در آن قرار میگیرد و یا میتوانید با ساخت یک پارتیشن home/ برای موزیکها، ویدیوها و عکسها نیز فضایی جدا کنید. مقدار فضا به اختیار خودتان است. در این آموزش فقط یک پارتیشن روت ساخته شده است.
پارتیشن مورد نظر را بسازید و به عکس ۱۰ توجه کنید.
عکس۱۰:
این مرحله مریوط به بوت دوگانهی مانجارو با ویندوز میباشد. دقت کنید اگر نیازی به ساخت بوت دوگانه ندارید از روی این مرحله گذر کنید. کاربرانی که مایل هستند مانجارو را بصورت بوت دوگانه داشته باشند باید یک پارتیشن اضافه به نام boot/ بسازند. اندازهی این پارتیشن ۴ گیگابایت کفایت میکند. دقت کنید نوع فایل سیستمها در همهی مراحل بر روی EXT4 باشد.
پارتیشن مورد نظر را بسازید. دقت داشته باشید که از قسمت Install boot loader on باید پارتیشن boot/ را انتخاب کنید. به عکس ۱۱ توجه کنید.
عکس۱۱:
این مرحله مربوط به انتخاب اسم و گذرواژه میباشد. پس از انتخاب بر روی دکمه Next کلیک کنید و به مرحلهی بعد بروید. به عکس ۱۲ دقت کنید.
عکس۱۲:
این مرحله خلاصهایی از تنظیماتی که شما انتخاب کردید را نمایش میدهد. به این مرحله توجه کنید تا همه چیز مرتب است یا خیر. اگر مرتب بود میتوانید به مرحلهی بعد بروید. به عکس ۱۳ توجه کنید.
عکس۱۳:
در نهایت منتظر بمانید تا نصب مانجارو به اتمام برسد. پس از اتمام عکس زیر ظاهر میشود. به عکس ۱۴ توجه کنید.
عکس۱۴:
در این مرحله دقت کنید که حتما تیک Restart Now را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Quit کلیک کنید تا رایانه ریاستارت شود. پس از ریاستارت اگر مانجارو را به تنهایی نصب کردهاید که آماده استفاده میباشد، اما اگر بصورت بوت دوگانه نصب کردهاید بعد از ریاستارت باید ویندوز شما بوت شود. که در آموزشهای قبل تنظیمات برنامهی EasyBSD را نشان دادهایم.
حال شما وارد دنیای مانجارو شدهاید.
ممنون اقای قاضی مرادی…… :rose:
__________—————-__________
مدیونین اگه فک کنین ویندوز۱۰ شبیه پلاسما هستشاااان :whistle:
دیگه اونقدر هم شبیهش نیست.
:rose: :rose: :rose: :heart: :heart: :rose: :rose:
اگه قرار باشه اونقدر شبیه باشن که باید در مایکی رو تخته کرد!!!همینقدرم زیاده….
ممنون من بابت معرفی این توزیع خوب ، عکس آخری که از میز کارتون گذاشتین KDE دیگه ؟!!!
خواهش میکنم! بله KDE Plasma 5.4
یه سوال….دلیل خاصی داره من اوبونتو یا مینت یا المنتری رو ول کنم بیام سراغ این؟؟؟مثلا یه مزیت خاص!! :scratch:
نه هر توزیعی جواب گوی کار شماست. بستگی به علاقهی شما داره مثلا من هم آرچ لینوکس هم دبیان و هم اوبونتو و هم فدورا رو علاقه دارم یاد میگیرم. یکی از مزیت های مانجارو اینه که میزکار کی دی ایی که روش نصبه واقعا پایداره و مثله کوبونتو توش ناپایداری وجود نداره
همه اونارو رو سیستمتون نصب کردین؟؟؟؟ ایولاااااا :wacko:
@Ari khan
بله!!! ولی به شما و دوستان پیشنهاد میدم حتما داخل ماشین مجازی امتحان کنید و سپس اقدام به نصب روی هارددیسک بکنید.
اگه پایدار باش خیلی خوبه حتما نصبش میکنم دنبال همچین چیزی بودم ک خاص باش چ راط کاربری چ …
😉
————————————-
چجوری میتونم به کد های مربوط به شبکه ک تو ترمینال استفاده میشه دسترسی داشته منظورم کد های بدرد بخوره و کاربردیه مربوط به شبکه هست از ۰ تا ۱۰۰ هر چی دربارش هست اگه کمک کنید ممنون میشم
شما باید آموزش دوره های Lpic رو ببینید.