DNAتان، مقدار باورنکردنی از اطلاعات را در یک فضای بسیار کوچک نگه میدارد. اخیرا پژوهشگران به روشی برای ذخیره مقدار زیادی از اطلاعات دیجیتالی که درحال حاضر بر روی هارد دیسکها ذخیره شدهاند، دست یافتهاند. DNAها نیز میتوانند مقدار زیادی از اطلاعات دیجیتالی را در فضای بسیار کمی ذخیره کنند و علاوه بر این، DNAها میتوانند داده دیجیتالیتان را تا ۲۰۰۰ سال ذخیره کنند. نشست سالیانه انجمن شیمی آمریکا درحال برگزاری است و پژوهشگران، آزمایشات اخیر خود را در این نشست ارائه میدهند. در ادامه همراه ترنجی باشید.
ممکن است که هارد دیسکهای ما برای زمان حال بسیار پایدار باشد اما بخاطر مواد استفاده شده در آنها، احتمال شکستن و از بین رفتن اطلاعات بسیار زیاد است. نگهداری این حجم از اطلاعات توسط هارد دیسکها در سالهای طولانی کار سادهای نیست. DNAهای موجود در بدنهای ما میتوانند مقادیر زیادی از دادهها را بدون هیچ آسیبی ذخیره کنند.
یک تیم از مهندسان سوئسی امیدوارند تا روشی را برای ذخیره داده بیشتر به کمک DNA ابداع کنند. امروزه هارد دیسکهای ما میتوانند تا ۵ ترابایت داده را در خود ذخیره کنند. این دادهها با صفر و یکهای کد باینری کدگذاری شدهاند اما اگر این دادهها در DNA ذخیره شده بودند، چهار نوکلئوتید شیمیایی (G ،C ،A و T) از لحاظ تئوری میتوانستند تا ۳۰۰۰۰۰ ترابایت را در خود نگه دارند.
در حدود چند دهه بود که پژوهشگران میخواستند میزان پایداری DNAها برای نگهداری اطلاعات را مشاهده کنند. آنها تصور میکردند که DNAها میتوانند دادهها را در مدت زمان بیشتری نگهداری کنند. پژوهشگران، DNA را با ۸۳ کیلوبایت متن نوشته شده در قرن سیزدهم و دهم کدگذاری کردند. آنها، DNA را در کرههای سیلیکا برای محافظت از آن ذخیره کردند و سپس آن را با دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت برای یک هفته گرم کردند. زمانی که پژوهشگران، DNA را کدگشایی یا Decode کردند، هیچ خطایی را مشاهده نکردند و این یعنی DNA میتواند برای مدت زمان زیادی، دادهها را بدون هیچ خطایی نگهداری کند.
این بدان معنا نیست که کامپیوتر بعدی شما، اطلاعات را در DNA ذخیره خواهد کرد، چرا که DNAها هنوز هم گران هستند و هیچ سیستمی برای جستجو و آرشیو اطلاعات وجود ندارد. پژوهشگران سوئیسی در نظر دارند تا روش جدیدی را برای ذخیره اطلاعات در آینده ابداع کنند. ذخیرهی اطلاعات با ظرفیت بسیار زیاد در فضای بسیار کم، میتواند در آینده برای بسیاری از کاربران مفید واقع شود.
[su_button url=”http://www.popsci.com/dna-data-storage-can-last-2000-years”]POPSCI[/su_button]
این خیلی جالبه،همچین امکاناتی داشتیم و خبر نداشتیم؟ 😉
ااااااااااا من ۴ سالی هست یه همچین فکری به سرم داشتما…..کلا دی ان ای مولکول پایداری هستش اما بر عکسش ار ان ای سریع ساختارش از بین میره .
شگفت انگیزه
مشتاقم روزی رو ببینم که برنامه نویسی و ژنتیک با هم تلفیق میشن.