مایکروسافت در تاریخ ۷ مرداد به طور رسمی از سیستمعامل جدید و انقلابی خود با نام ویندوز ۱۰ رونمایی کرد؛ به اعتقاد بسیاری این نسخه از سیستم مویندوز همانند سیستمعاملهای ویندوز ۷ و XP میتواند جایگاه مایکروسافت را در رایانههای شخصی و ابزارهای قابل حمل بیش از پیش تثبیت کند و نظر مثبت بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب کند. این نسخه از ویندوز دارای تغییرات بنیادینی بودهاست که مدتی قبل در بررسی ویندوز ۱۰ به آن پرداختیم، در این مطلب قصد داریم به مقایسه سیستمعاملهای ویندوز ۷، ۸٫۱ و ۱۰ بپردازیم و از نظر عملکرد در بازیها و نرم افزارهای بنچمارک آنها را بیازماییم. در ادامه با مقایسه عملکرد سیستم عامل های ویندوز همراه باشید.
ویندوز ویستا در سال ۲۰۰۷ معرفی شد و یکی از سنگینترین شکستهای مایکروسافت بود، تقریباً ۲ سال بعد از رونمایی ویندوز ویستا مایکروسافت سیستم عامل دیگری را با نام ویندوز ۷ عرضه کرد که در آن سال با قابلیتهای بی شمار و واسط کاربری بینظیر خود توانست باعث افزایش سهم مایکروسافت در رشد رایانههای شخصی و ابزار های قابل حمل شود. ویندوز ۸ نیز یکی دیگر از تلاش های مایکروسافت برای بهره گیری از امکانات لمسی ابزار های قابل حمل بود اما مدتی نگذشت که جایگزینی محیط مترو به جای منو استارت سنتی و پیچیده بودن محیط جدید باعث نارضایتی برخی از کاربران شد، چندی بعد مایکروسافت تصمیم به عرضه سیستم عامل ویندوز ۸٫۱ گرفت که با حفظ قابلیتهای اصلی ویندوز ۸ امکانات از دست رفته پیش مانند منوی استارت و تعامل کمتر با ماوس و کیبورد را تا حدودی به این نسخه برگرداند.
در آخرین تلاش مایکروسافت ما شاهد سیستمعاملی نوین و شایسته با نام ویندوز ۱۰ هستیم که با پشتیبانی عالی خود از انواع و اقسام رایانهها اعم از شخصی و قابل حمل پتانسیل تبدیل به برترین سیستم عامل مایکروسافت تا به این لحظه را در خود دارد؛ این سیستم عامل با ادعاهای فراوانی از سوی مایکروسافت معرفی گشت و در ادامه ما قصد داریم که ببینیم تا چه مقدار صحت و سقم این ادعاها درست است، به همین منظور ما بازیها و بنچمارکهای مختلفی را بر روی این سه سیستم عامل اجرا کردیم که نتیجه این اعمال در مطلب پیشرو قابل مشاهده است.
در اولین تست به سراغ مدت زمان بوت سیستم رفتیم، در این آزمون همانطور که میبینید هر سیستم عامل نتیجه منحصر به فردی را ثبت کرد. سیستم عامل ۶ ساله مایکروسافت ویندوز ۷ توانست از ویندوز ۱۰ پیشی بگیرد و در مقام دوم بایستد، ویندوز ۸٫۱ نیز با ثبت زمان ۴ ثانیه توانست خود را در جایگاه اول قرار دهد. تقریباً تمام نتایج به دست آمده قابل قبول هستند و نمیتوان تفاوت زیادی را بین آنان قائل شد.
در این آزمون برتری بی چون و چرای ویندوز ۱۰ واضح است، این سیستم عامل توانست ۲ ثانیه سریعتر از ویندوز ۸٫۱ و ۷ ثانیه سریعتر از ویندوز ۷ از حالت اسلیپ به صفحه دستاپ برسد؛ در اینجا نیز ویندوز ۸٫۱ با اختلاف کمی نسبت به ویندوز ۱۰ از حالت اسلیپ خارج شد که قابل چشم پوشی است.
در این قسمت نیز ویندوز ۱۰ بهترین عملکرد را از خود به جای گذاشت و با ۲۱ ثانیه زمان در جایگاه اول ایستاد، بار دیگر ویندوز ۸٫۱ با اختلاف ۲ ثانیه جایگاه دوم را از آن خود کرد و ویندوز ۷ نیز با ۶ ثانیه اختلاف در جایگاه آخر ایستاد؛ این تست هم با عملکرد شانه به شانه ویندوز ۱۰ و ۸٫۱ به پایان رسید.
بنچمارکهای مصنوعی به دلیل ماهیت خود میتوانند درک بهتری از سرعت یک ابزار را برای ما ایجاد کنند، در اولین تست به سراغ بنچمارک ترکیبی Cinbench R15 رفتیم که در آن عملکرد پردازنده ملاک کار است. این تست اغلب با ۵% خطا همراه است اما سعی کردیم نمودار ترسیم شده را عاری از هرگونه خطا کنیم، هسته بهینه ویندوز ۱۰ برای پردازشهای چند رشتهای نسبت به دو سیستم عامل دیگر باعث شدهاست که این ویندوز با اختلاف ۲% در مقایسه با ویندوز ۸ و اختلاف ۷% با ویندوز ۷ در جایگاه اول قرار گیرد.
آزمون PCMARK 7 عملکرد کلی سخت افزار را زیر ذرهبین خود قرار میدهد، ویندوز ۱۰ با اختلاف نسبتاً زیاد با ویندوز ۸٫۱ توانست جایگاه اول را از آن خود کند و ویندوز ۷ نیز با نتیجهای نزدیک به امتیاز کسب شده توسط ویندوز ۸٫۱ به جایگاه سوم بسنده کرد.
آزمونی برای محاسبه سرعت حرکت ذرات سهبعدی و دارای حجم، در این تست ویندوز ۱۰ خود را نسبت به دیگر سیستم عاملها ضعیفتر نشان داد و با عملکرد نه چندان جالب خود در رتبه سوم قرار گرفت اما ویندوز ۸٫۱ با عملکرد عالی خود توانست بهترین نتایج را ارائه دهد و به دنبال آن ویندوز ۷ نیز به واسطه امتیاز های نسبتاً خوب خود رتبه میانی را برای خود انتخاب کرد.
در این تست به اجرای یک پرونده از پیش ذخیره شده اکسل پرداخته شد و طبق نمودار نتایج بسیار نزدیک به هم بودند اما ویندوز ۷ با اختلافی کوچک توانست در رتبه اول قرار گیرد و ویندوزهای ۱۰ و ۸٫۱ هم به ترتیب در مقامهای دوم و سوم قرار گرفتند.
تست مذکور قدرت موتور پردازشی مرورگر فایرفاکس را در ویندوزهای مختلف اندازهگیری میکند، ویندوز ۱۰ در این تست رتبه سوم را به دست آورد و ویندوز ۸٫۱ نیز با ۹۶۳ میلی ثانیه به رتبه دوم جدول اکتفا کرد. در آخر ویندوز ۷ توانست ۷% سریع تر از سیستم عامل ویندوز ۱۰ عمل کند و خود را به صدر جدول برساند.
این تست نیز همانند تست قبلی است با این تفاوت که قدرت موتور پردازشی کروم را اندازه میگیرد، ویندوز ۱۰ برخلاف تست قبلی در جایگاه دوم ایستاد و ویندوز ۸٫۱ هم ضعیف ترین عملکرد را از خود نشان داد اما ویندوز ۷ توانست بار دیگر رتبه اول را به دست آورد. جالب است که بدانید طبق این تست بدترین نتیجه کسب شده به دست موتور پردازشی مرورگر کروم از بهترین نتیجه ثبت شده توسط موتور پردازشی فایرفاکس نیز بهتر است!
ویندوز ۱۰ و مرورگر جدید مایکروسافت اج، در این تست مایکروسافت اینترنت اکسپلورر ۱۱ در هر سه ویندوز نتیجهای به دور از انتظار و بسیار ضعیف را در مقایسه با فایرفاکس و کروم کسب کرد اما مرورگر مایکروسافت اج توانست بسیار عالی عمل کند و در مقام اول بایستد. فایرفاکس و کروم تقریبا به نسخه ۴۵ خود نزدیک میشوند و این در حالی است که مایکروسافت اج در همان اولین نسخه نهایی خود به میدان رقابت با برترین مرورگر ها وارد شد و با پیشی گرفتن از فایرفاکس قبل از مرورگر کروم قرار گرفت.
ویندوز ۱۰ در آزمون فشرده سازی پروندهها توسط نرم افزار winrar نسخه ۵ عملکرد خوبی را از خود به جای نگذاشت و در هر دو بخش پردازش تک رشتهای و چند رشتهای رتبه آخر را به دست آورد. ویندوز ۷ کمی بهتر از ویندوز ۱۰ عمل کرد و در نهایت ویندوز ۸٫۱ بهترین نتیجه را از خود به نمایش گذاشت.
مدت زمان بارگذاری یک پرونده توسط نرم افزار فتوشاپ CC، سیستم عامل ویندوز ۸٫۱ بار دیگر خوش درخشید و و با ۲۰٫۴ ثانیه زمان رتبه اول را به خود اختصاص داد و به دنبال آن ویندوز ۷ و ویندوز ۱۰ در رتبههای بعد قرار گرفتند.
در این تست نتایج بسیار جالب و البته شگفت انگیز است، هر ۳ ویندوز نتایج یکسانی را کسب کردند و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد، البته انتظار ما این بود که ویندوز ۱۰ از سیستم عاملهای قبلی مایکروسافت عملکرد بهتری داشته باشد.
همانند نتیجهای که از تست Winrar حاصل شد این آزمون نیز با برتری مطلق ویندوز ۸٫۱ به پایان رسید و اینبار هم ویندوز ۱۰ در جایگاه سوم قرار گرفت، سیستم عامل ویندوز ۷ نیز رتبه میانی را از آن خود کرد.
نتایج این بخش را با دو درایو حالت جامد Samsung SM951 و Sansung 850 Pro شروع میکنیم، مدتی قبل و در مطلبی جداگانه چندین درایو حالت جامد را مورد بررسی قرار دادیم که در آن مطلب نیز این دو SSD برترین نتایج مربوط به بخش خود را کسب کردند. در آزمون اول از نرم افزار CrystalDiskMark 3.0 کمک گرفتیم و بخش sequential 32 آن را برای مقایسه انتخاب کردیم، در این آزمون هر دو ویندوز ۱۰ و ۸٫۱ عملکردی قابل قبول دارند و هیچ یک برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند اما در مجموع کفه ترازو کمی به سمت ویندوز ۱۰ سنگینی میکند. ویندوز ۷ هم با عملکرد خوب خود بار دیگر رتبه میانی را از آن خود کرد.
در آزمون ۴K 32 queues نیز هر ۳ ویندوز عملکرد خوبی را از خود به جای گذاشتند اما ویندوز ۸٫۱ با اختلاف ناچیزی از دیگر سیستم عاملها بهتر عمل کرد؛ ویندوز ۷ هم در قسمت Write تفاوت نسبتاً شدیدی را با ویندوز ۱۰ و ۸٫۱ داشت و به همین دلیل در رتبه سوم قرار گرفت.
در این تست نیز همانند تست قبل ویندوز ۸٫۱ و ۱۰ شانه به شانه هم حرکت کردند اما ویندوز ۷ کمی از آنها کندتر عمل کرد و رتبه سوم را از آن خود کرد. این در حالی است که ویندوز ۱۰ رتبه اول را به دست آورد.
اینبار نتایج کمی به سمت ویندوز ۷ تغییر کرد، در بخش ۴K ویندوز ۸٫۱ در مقام دوم ایستاد و ویندوز ۱۰ نیز در مقام آخر ایستاد البته تفاوتها بسیار کم است.
با درایو حالت جامد سامسونگ SM951 تستها را بار دیگر آغاز میکنیم، اینبار نیز ویندوز ۱۰ توانست از برادر بزرگتر خود سبقت بگیرد و با عملکرد بهتر خود در صدر جدول بایستد.
در این تست همانند تستی که با درایو حالت جامد ۸۵۰ پرو سامسونگ انجام شد این تست نیز با برتری ویندوز ۸٫۱ به پایان رسید اما نتیجهها بسیار نزدیک به هم بود.
نتایج همانند تست قبلی بسیار مشابه هستند و نمیتوان تفاوت خاصی را میان آنان قائل شد اما در هر صورت ویندوز ۱۰ کمی بهتر از ویندوز ۸٫۱ در این آزمون عمل کرد و توانست رتبه اول را به دست بیاورد.
و به عنوان آخرین تست در این بخش درایو حالت جامد سامسونگ SM951 توانست در ویندوز ۸٫۱ عملکرد بهتری را از خود به جای بگذارد، رتبه اول نصیب ویندوز ۸٫۱ شد اما ویندوز ۱۰ هم در حالت Read بسیار خوب عمل کرد.
به کمک نرم افزار HandBrake یک فایل ویدئویی واحد را از فرمت mkv به فرمت mp4 h.264 تبدیل کردیم و متاسفانه ویندوز ۸٫۱ کمی سریعتر از ویندوز ۱۰ عمل کرد و رتبه اول را به خود اختصاص داد. ویندوز ۱۰ نیز نتیجه بدی را از خود بروز نداد اما نتوانست انتظارات ما را برآورده کند. ویندوز ۷ نیز با کمی اختلاف از ویندوز ۱۰ در رتبه سوم قرار گرفت.
اینبار برای تبدیل ویدئو ۴K یوتیوب از نرم افزار Hybrid x265 و اینکدر x265 استفاده کردیم، ویندوز ۱۰ و ویندوز ۷ نتایجی مشابه را کسب کردند اما ویندوز ۸٫۱ با اختلاف بسیار کمی از این دو پیروز میدان شد.
در این تست نیز همانند دیگر تستها این سه سیستم عامل نتایج نزدیک به هم را کسب کردند، ویندوز ۸٫۱ توانست رتبه اول را به دست آورد و به دنبال آن ویندوزهای ۷ و ۱۰ در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
اولین تست گیمینگ را با بازی بایوشاک اینفینیت (BioShock Infinite) شروع میکنیم، عملکرد ویندوز ۱۰ با دیگر ویندوزها تقریبا یکسان است و تفاوت خاصی دیده نمیشود. در هر حال ویندوز ۱۰ رتبه اول را در این آزمون به دست آورد و ویندوزهای ۸٫۱ و ۷ به ترتیب به رتبههای دوم و سوم قانع شدند.
در بازی Metro Redux ویندوز ۱۰ خودی نشان داد و توانست با به دست آوردن ۸۶٫۶ فریم در ثانیه در حالت فول اچ دی و ۸۰٫۸ فریم در ثانیه در رزولوشن ۱۶۸۰x1050 بالاتر از دو ویندوز دیگر و در مقام اول جای بگیرد. ویندوزهای ۸٫۱ و ۷ نیز به ترتیب توانستند رتبههای ۲ و ۳ را از آن خود کنند.
بازی Hitman Absolution با پیروزی قاطع ویندوز ۷ به پایان رسید، ویندوز ۱۰ عملکرد خوبی را در این بازی از خود نشان نداد و ویندوز ۸٫۱ از آن هم بدتر عمل کرد.
در این بازی هر ۳ سیستم عامل مایکروسافت عملکرد یکسانی را از خود به نمایش گذاشتند و در مجموع نمیتوان تقاوتی را میان آنان قائل شد.
در نهایت بازی Crysis 3 با عملکرد بهتر ویندوز ۱۰ همراه شد و این سیستمعامل توانست در هر دو رزولوشن مذکور بهتر از ویندوز ۸٫۱ و ویندوز ۷ عمل کند، تفاوت خاصی میان ویندوز ۸٫۱ و ۷ نیست و هر دو در این بازی یکسان عمل کردند.
مقایسه این سیستم عاملها را میتوان در چند حرف خلاصه کرد:
در این مطلب ما به همه جنبههای خوب و بد ویندوز ۱۰ از دیدگاه بازیها و بنچمارکها اشاره کردیم و میتوان گفت که ویندوز ۱۰ در عملکرد تفاوت خاصی با ویندوزهای دیگر ندارد اگرچه در بعضی مواقع حتی از آنها نیز عملکرد ضعیفتری را به جای میگذارد؛ برگ برنده ویندوز ۱۰ در برابر ویندوزهای دیگر واسط کاربری مدرن و در عین حال سازگار با رایانههای شخصی است، دایرکت ایکس ۱۲ نیز یکی از نقاط قوت این سیستم عامل است که رفته رفته ما میتوانیم تاثیرات آن را بر روی کیفیت بازیها و نرمافزار های مختلف مشاهده کنیم. ویندوز ۱۰ نسخه نهایی در آخرین بروزرسانی خود نیز مشکلاتی را دارد و باید تا عرضه چندین بروزرسانی بزرگ دیگر صبر کرد تا مقدار زیادی از این مشکلات و باگها برطرف شود.
ویندوز ۱۰ با همهی خوبیها و بدیهای خود یک سیستم عامل دوستداشتنی است و مایکروسافت در ساخت این سیستم عامل تمامی توان خود را به کار گرفت که کاربران خاطرهی بد ویندوزهای ویستا و ۸ را از ذهن خود دور سازند.
دیدگاه شما چیست؟ آیا با جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت کار کردهاید؟
نظرات خود را با ما در میان بگزارید.
[button url=”http://www.techspot.com/review/1042-windows-10-vs-windows-8-vs-windows-7/” postid=”” style=”btn-default” size=”btn-default” target=”_self” fullwidth=”false”]Tech Spot[/button]
جانم ویندوز ۸٫۱
من فکر میکنم در قسمت برنامه ها هنوز برنامه ها با ویندوز ۱۰مچ نشدن، برای همین عملکرد ویندوزهای قدیمی یکم بهتره،
به نظر من باید هنوز صبر کرد تا برنامه های سازگار با ویندوز جدید بیاد آنوقت مقایسه بشن، نه اینکه برنامه ای که با ویندوز ۷ سازگاری کامل داره، توقع داشته باشیم با ۱۰ هم سازگار باشه
اقا ویندوز ۸ که خاطره بد نداره! چرا ویستا رو به ۸ یکی کردین آخر مقاله!؟
سلام دوست خوبم
ممنون از دقتتون
ویندوز ۸ به خاطر بهینه نشدن برای رایانه های شخصی و همینطور حذف منوی استارت به طور کامل باعث آزرده خاطر شدن بسیاری از کاربران شد البته قطعا این قضیه به اندازه ویندوز ویستا به مایکروسافت ضرر نرسوند.
من ویندوز قبلیم ۸٫۱ بود الانم ۱۰ میتونم بگم واقعا هر دو خیلی خوب هستند حتی تو بعضی موارد ۸٫۱ بهتر بود البته ۱۰ بنظرم یکم زود عرضه شد و میتونست دیرتر عرضه بشه و رو باگ ها کار بشه ولی امید هست که بهتر میشه چون تو بعضی از قسمت ها کند ولی چیزهای جدیدی داره ۱۰ این مقایسه هم بنظرم یکم زود باید ۱۰ به اون تکامل که حداقل در سطح مقایسه باشه برسه ولی انصافا ۸٫۱ یه چیز دیگه بود برای من البته
من دارم با لپتاپ بازی batman arkham knight رو بازی میکنم و هیچ مشکل لگ و افت فریمی نداشته ! و ویندوزم ۱۰ ۶۴ بیت هست . مطمئنم اگه دایرکت ایکس ۱۲ این ویندوز ۱۰نبود عمرا بازی ها رو انقدر خوب اجرا نمیکرد. تازه این بازی که انقدر میگفتن مشکل داره و برای پی سی بد پورت شده .من لپتاپم asus n550 هست و با ویندوز ۱۰ حتی gta v رو هم با ۱۰۸۰p و ۳۰ فریم بدون لگ اجرا میکنه و بیشترش مدیون دایرکت ایکس ۱۲ هست که ۱۳ برابر عملکرد گرافیکی بهتری نسبت به دایرکت ایکس ۱۱ داره B-)
میثم جان دوست عزیز شاید چند فریم روی اجرای gta تاثیر داشته باشه…ولی gta برای دایرکت ایکس ۱۲ بهینه نشده که تاثیرش خیلی به چشم بیاد :scratch:
ترنجی تو دیگه چرا…!!! :negative:
برای گیمینگ مقایسه اصلا خوبی نبود منظورم الانه… چون بازی های دایرکت ایکس۱۲ ساپورت از ۲۰۱۶ به بعد میان اونموقع تفاوت ویندوز ۱۰ با بقیه os ها مشخص میشه
برای دایرکت ایکس هم موقعی که بازیاش اومد مطلب جدا میرم حتما این فقط یه مقایسه با ویندوز ۸٫۱ و ۷ در ابتدای کار بود.
پس dx12 چی؟؟؟ تو بنچمارک بازیا نوشته بود dx11 ک!!!
اصلا dx12 کی قابل استفاده هست؟؟؟
زمانی که سازنده ها برای بازی سازگار با دایرکت ایکس ۱۱ پچ دایرکت ایکس ۱۲ رو بدن یا اینکه وقتی که بازی های دایرکت ایکس ۱۲ بیان که حداقل یک سال دیگه طول میکشه.
خب الان ویندوز ۱۰ یجورایی واسه معرفی dx12 و ویژگی های گیمینگ و اینچیزا هم بود
الان هیچ گیمی نیست که پشتیبانی کنه dx12 رو؟ یا هیچ نرم افزاری پیشفرض رو وین ۱۰ نیست که بتونیم عملا تفاوت رو ببینیم؟
خیر فعلا نرم افزار ها و بازی های سازگار با این api عرضه نشدن؛ البته چن تا کمپانی نرم افزار های خودشون رو بروزرسانی کردن و میتونید تو نسخه آخر ۳dmark راندمان کارت رو با دایرکت ایکس ۱۲ اندازه گیری کنید البته همه اینا بنچمارک هستن و برای مشخص شدن تاثیر واقعی دایرکت ایکس ۱۲ باید تا عرضه بازی های سازگار با اون صبر کرد.