بیش از ۱ سال پیش بود که تراشه اسنپدراگون X Elite کوالکام رونمایی شد. این تراشهساز امریکایی با سری جدید Snapdragon X روی محصولات ویندوزی تمرکز کرد. اولین نسل نگاه ویژهای به لپتاپها داشت و حالا به نسل میرسد نسل دوم آن میخواهد رایانههای رومیزی یا Desktopها را هدف قرار دهد. این را میگوییم چون به تازگی گزارشی داریم که میگوید کوالکام با تراشه Snapdragon X Elite 2 از لپتاپها به سوی کامپیوترهای رومیزی پیشروی خواهد کرد.
اشتباه نخواهد بود اگر بگوییم که سندیگوییها با تراشه “Snapdragon X Elite” خود در بخش لپتاپهای ویندوزی عملکرد درخشانی را ثبت کردند. این “درخشان” بودن عملکرد با توجه به اینکه اولین نسل این تراشهها شاهد استقبال گستردهای از سوی سازندگان بود، عنوان میشود.
اکنون به نظر میرسد که کوالکام به دنبال سهم خود در بازار رایانههای رومیزی است. به تازگی شایعه شده که تراشهای با اسم رمز داخلی “Project Glymur” احتمالاً مجموعهای است که رایانههای شخصی رومیزی را هدف قرار می دهد و رقابتی رودررو با اینتل و AMD دارد.
یکی از منابع خبری قابل اعتماد به نام Roland Quandt به تازگی پستی در شبکه اجتماعی Bluesky منتشر شده و میگوید که پروژه Project Glymur کوالکام ممکن است در واقع مجموعهای از تراشههای دسکتاپی باشد. این با گزارشهای قبلی که این محصول را برای لپتاپها معرفی میکرد در تعارض است.
وی ادعا میکند که Qualcomm در حال آزمایش تراشهای با کد “SC8480XP” و مجهز به یک خنک کننده مایع اختصاصی است. این نشان میدهد که سازنده تراشه احتمالا CPUهای متمرکز روی دسکتاپ را در دست تولید دارد.
گفته میشود که سری پردازندههای دسکتاپی کوالکام ممکن است با نام «Snapdragon X Elite 2» آغاز شوند.
ورود کوالکام به بازار پردازندههای دسکتاپ اجتنابناپذیر است، بهویژه از آنجایی که پروژه «ویندوز روی ARM» بهطور پیوسته گسترش پیدا میکند. به همین دلیل است که با توجه به استقبال مناسب از نسل اول Snapdragon X Elite در دنیای لپتاپهای ویندوزی، شاید بد نباشد که در بازار محصولات دسکتاپی ویندوزی هم ورود پیدا کند.
پردازندههای موبایلی کوالکام از نظر محبوبیت در بازار، بهویژه در زمینه موتورهای هوش مصنوعی یا «NPU»، دستاورد قابلتوجهی را کسب کردهاند. همین روند میتواند در دنیای ویندوز هم مورد توجه قرار بگیرد.
سوال بزرگتر در اینجا، این است که آیا کوالکام میتواند عرضه CPU دسکتاپ خود را قطعی کند؟ باید توجه داشته باشید که رقابت در بخش محصولات قدرتمند دسکتاپی پیچیدهتر است.
این شرکت نه تنها با “رقابت x86” از سوی شرکتهایی مانند اینتل و AMD روبرو خواهد شد، بلکه به سرمایه گذاریهای هنگفت در تحقیق و توسعه و فرآیندهای تولید نیاز دارد.
با توجه به حضور ریشهدار معماریهای x86 در محصولات عملکردمحور، جالب خواهد بود که ببینیم بازار تراشههای ARM چگونه به سمت این محصولات حرکت میکنند.
نظر شما چیست؟ فکر میکنید کوالکام میتواند این جاهطلبی بزرگ را به خوبی پیش ببرد و به نتیجه برسد؟