چندی پیش شاهد حذف شدن نرم افزارهای ایرانی از گوگل پلی بودیم. در این زمینه واکنش سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر یا ساترا هم نوع خود جالب است.
ساترا با محکومیت حذف اپلیکیشن های ایرانی توسط شرکت گوگل، عنوان کرد که پیگیریهای خود را به صورت جدی در این زمینه دنبال میکند.
روابط عمومی ساترا اعلام کرد، بر اساس گزارشهای واصله، شرکت گوگل در هفتههای اخیر برنامکهای موثر و پرکاربرد ایرانی را هدف اقدامات حذفی قرار داده است. این رویه غیرمنطقی که از ماه گذشته با حذف پلتفرم روبیکا و ذرهبین شروع شد، علیرغم گمانهزنیهای اولیه مبنی بر وجود منشأ داخلی برای آن، در هفته گذشته به سایر پلتفرمها از جمله پلتفرمهای مطرح دیگری در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسید.
این اقدام، عملی غیرحرفهای و نشاندهنده رویکرد جانبدارانه علیه مسیر پیشرونده صنعت بومی تکنولوژیهای ارتباطی و رسانهای و با هدف تضعیف حاکمیت رسانهای کشور است.
حوزه فناتحریم (Tech Sanction) که در تضاد با اصل بیطرفی (Neutrality) به عنوان پایه توسعه اکوسیستم مبتنی بر اینترنت است، فقط با توجیه سیاسی در حال پیگیری است و هیچگونه توجیه فنی، حقوقی و عرفی قابل دفاعی ندارد.
این اقدامات نشان میدهد رویه محدودکننده در برابر اپلیکیشنهای ایرانی، مسالهای غیر مرتبط با مسائل داخلی است که مقابله با آن اتحاد و همافزایی و همکاری عمومی را میطلبد. روشن است بهرهبرداری از این مساله جهت استفاده له یا علیه موضوعات داخلی رویکردی اشتباه و هزینهزاست.
ساترا با محکومیت این اقدامات، پیگیریهای خود را در خصوص پلتفرمهای صوت و تصویر حذف شده به صورت جدی دنبال میکند و با توجه به اینکه این سیاستها فقط به حوزه صوت و تصویر فراگیر محدود نشده، با استفاده از ظرفیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت امور خارجه، معاونت حقوقی رئیس جمهور و مرکز ملی فضای مجازی، یک حرکت بین دستگاهی را برای احقاق حقوق فعالان تکنولوژی و این صنعت پیگیری میکند.
در اولین اقدام واحد بینالملل ساترا با شروع پیگیریهای حقوقی و بینالمللی، نامهنگاریهای خود را با نهادهای رگولاتوری و قضایی بینالمللی آغاز کرده است و در روزهای آینده نیز اقدامات مقتضی در این خصوص در دستور کار ساترا قرار دارد.
حذف اپلیکیشن های ایرانی از گوگل پلی که با «روبیکا» شروع شد و بعد از آن به «ذره بین»، «آپارات»، «فیلیمو»، «بلد» و «طاقچه» رسید، در این روزها با واکنش هایی از سوی کاربران ایران و متولیان این پلتفرم ها همراه بوده است.
با این حال سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر به دلایل حذف این نرم افزارها از گوگل پلی هیچ اشاره نکرد.
نظر شما درباره حذف شدن نرم افزارهای ایرانی از گوگل پلی چیست؟
سلانم، واقعا بخدا بدبختیم، بقول یک سریع ها کامنت میزارن میگن ای خدا چرا تو این کصور بدنیا اومدم، اخه چرا کشورما اینطوری بی ارزش شده هیچ کس براش ترم خورد نمیکنه،همین کشورهای همسایه خودمون بجز عراق وسوریه وفلسطین، بقیه کشورهای عربی ازما بیشتر ارزش دارن بیشتر اقتدار دارن بقول بچه ها گفتنی حرفشون برش داره ازلحاط همه چیز هم از ما جلوترن، همین امارت متحده بری فکر مفکنه ادم تو بهشته یا رفتی لس انجلس، یا همین اینترنت چیه، امارات از لحاظ سرعت اینترنت بین 2کشور اول هستش حالا بقیه رو خودتون فکر کنیدکه چقدر جلو هستن، چرا اینفدر ما بدبخت شدیم، اخه تاکی