حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

پنج ویژگی لازم برای سیستم عامل هارمونی هواوی در رقابت با اندروید و iOS

نوشته

5 سال قبل | 16 دیدگاه | شبکه‌های اجتماعی، هواوی

در هفته ای که گذشت در جریان کنفرانس توسعه‌دهندگان هواوی در کشور، این شرکت از سیستم‌عامل اختصاصی خود تحت عنوان هارمونی رونمایی کرد که احتمالا قرار است در آینده‌ به عنوان سیستم‌عامل اول گوشی‌های ساخت شرکت هواوی استفاده شود. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا پنج ویژگی لازم برای سیستم عامل هارمونی هواوی در رقابت با اندروید و iOS را مرور کنیم.

سیستم عامل اختصاصی هارمونی هواوی

هارمونی به عنوان سیستم‌عاملی نوپا، برای تبدیل شدن به یک سیستم‌عامل در حد و اندازه‌های اندروید یا iOS، نیاز به ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی دارد که اگر هواوی به اندازه کافی به این موارد توجه داشته باشد، شاید بتواند آن را به سیستم‌عاملی پرقدرت‌تر و سریع‌تر از اندروید و حتی iOS تبدیل کند.

باتوجه به شکست شرکت‌های نام‌داری چون نوکیا، مایکروسافت، بلک‌بری و موزیلا در زمینه طراحی یک سیستم‌عامل جامع و بی‌نقص، می‌توان نتیجه گرفت که هواوی راه بسیار سختی در پیش دارد. اما اگر یک شرکت وجود داشته باشد که بتواند با ارائه محصولات شگفت‌انگیز خود در برابر بزرگان فناوری دنیا از جمله اپل و گوگل قد علم کند، بدون شک آن شرکت هواوی است. اما هارمونی برای تبدیل شدن به یک سیستم‌عامل در حد و اندازه‌های اندروید و iOS، به چه چیز‌هایی نیاز دارد؟

دلایل برتری هارمونی هواوی نسبت به رقبا

سیستم عامل هارمونی

سیستم عامل هارمونی

همکاری با توسعه‌دهندگان

قطعا سرنوشتی را که مایکروسافت و بلک‌بری در بازار گوشی‌های هوشمند به آن دچار شدند به خاطر دارید. یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست این شرکت‌ها در بازار گوشی‌های هوشمند، عدم برخورداری از یک سیستم‌عامل غنی از نرم‌فزار بود. استقبال کم کاربران از گوشی‌های ویندوزی و گوشی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل بلک‌بری نیز مزید بر علت شد تا توسعه‌دهندگان رغبت خاصی به طراحی ‌یا بروزرسانی نرم‌افزار خود برای این سیستم‌عامل‌ها نداشته باشند.

هارمونی هم‌اکنون در ابتدای مسیر سخت خود قرار دارد. درحالیکه اندروید و iOS در رده نرم‌افزار به یک اکوسیستم بسیار بزرگ تبدیل شده‌اند، هواوی باید بتواند توسعه‌دهندگان را ترغیب کند تا برای سیستم‌عامل هارمونی نرم‌افزارهای با کیفیت طراحی کنند. همچینن باید این اطمینان را برای کاربران فراهم کند ‌که توسعه‌دهندگان به طور مرتب برای برنامه‌های خود بروزرسانی ارائه دهند. در غیر این صورت این سیستم‌عامل نوپا در برابر غول‌هایی چون اندروید و iOS محکوم به شکست خواهد بود.

هوآوی اپ گالری

هوآوی اپ گالری

برنامه‌های انحصاری

اگرچه برخورداری از یک فروشگاه غنی از برنامه‌های شخص ثالث می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین عوامل موفقیت هارمونی باشد، اما علاوه‌بر این برنامه‌ها، وجود یک‌سری ویژگی‌های انحصاری که مختص این سیستم‌عامل‌ باشند نیز ضرورری است.

از نظر نرم‌افزارهای اختصاصی، هم گوگل و هم اپل برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS سنگ تمام گذاشتند و بهترین برنامه‌ها را با بهترین کیفیت در اختیار آن‌ها قرار داده‌اند. از جمله این برنامه‌ها در اندروید می‌توان به برنامه گوگل لنز اشاره کرد. برنامه‌هایی از این قبیل هستند که بین دو سیستم‌عامل‌محبوب فعلی تفاوت‌های عمده ایجاد کرده‌اند که به نظر می‌رسد هارمونی فعلا از آن‌ها بی بهره باشد.

نمونه دیگری از این ویژگی‌های منحصر بفرد، برنامه‌هایی از قبیل جیمیل هستند که جز برنامه‌های اساسی در هر سیستم‌عاملی‌ محسوب می‌شوند. بخش بزرگی از درآمد اپل و گوگل از بخش سیستم‌عامل، بخاطر وجود چنین برنامه‌هایی است. شاید تصور کنید گوگل برنامه جیمیل را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد، اما درواقع از کنار آن برای تبلیغات و ترغیب کاربران برای استفاده از برنامه‌های دیگر خود نیز استفاده می‌کند.

سیستم‌عامل یکپارچه

از دیگر خصوصیات بسیار حیاتی و مهم برای یک سیستم‌عامل، یکپارچه بودن آن است‌. یکپارچه بودن بدان معناست که توسعه‌دهندگان برای طراحی یک برنامه برای گوشی‌های هوشمند مبتنی بر سیستم‌عامل هارمونی، از یک کد استفاده کنند و بار دیگر از همان کد نیز برای طراحی برنامه مشابه روی یک دستگاه دیگر مبتنی بر این سیستم‌عامل بهره ببرند.

ایده سیستم‌عامل یکپارچه کمی آشنا به نظر می‌رسد چراکه اپل و گوگل سال‌ها برای اجرایی شدن آن در تلاشند. گفته می‌شد اپل در فکر ادغام‌سازی MacOS و iOS بود، اما با معرفی iPadOS در رویداد WWDC 2019، به نظر می‌رسد تحقق آن با تاخیر همراه شود. البته گوگل تا حدودی به این ایده نزدیک شده است. چراکه هم اکنون برنامه‌هایی وجود دارد که می‌توانید هم در سیستم‌عامل ChromeOS و هم در سیستم‌عامل اندروید از آن‌ها استفاده کنید. اما با این‌حال ادغام این دو سیستم‌عامل هنوز اجرایی نشده است.

خوشبختانه یکی از بزرگ‌ترین برتری‌های هارمونی به نسبت اندروید و iOS این است که این سیستم‌عامل قرار است به عنوان یک سیستم‌عامل یکپارچه در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گیرد. هواوی قرار است ابتدا تلویزیون هوشمند آنر ویژن (Honor Vision) را به هارمونی مجهز کند و سپس از آن در دستگاه‌های دیگر از قبیل گجت‌های پوشیدنی و سیستم‌های هوشمند درون اتومبیل و سرانجام گوشی‌های هوشمند استفاده کند. اگر هواوی بتواند از این قابلیت هارمونی به نحو احسن استفاده کند، به احتمال زیاد شاهد رشد چشمگیر این سیستم‌عامل خواهیم بود‌.

رعایت حریم خصوصی کاربران

یکی از بزرگ‌ترین خلاف‌هایی که شرکت‌های بزرگ دنیا در حال حاضر متهم به انجام آن شده‌اند، جمع‌آوری داده‌های کاربران است. مسئله‌ای که افزایش آن در سال‌های اخیر باعث شده کاربران به مرور نسبت به این جاسوسی‌ها و نحوه جمع‌آوری اطلاعات، آگاهی بیشتری یابند و همین مورد نیز سبب می‌شود اعتماد آن‌ها به سیستم‌عامل نوپایی چون هارمونی کمتر شود‌.

مدتی است شایعه مشکلات امنیتی گریبان هواوی را گرفته و نیز رابطه آن‌ها با دولت چین، اندک شک و تردیدی را در دل کاربران بوجود می‌آورد که شاید در آینده دولت چین امکان دسترسی به اطلاعات کاربران سیستم‌عامل هارمونی را داشته باشد. شک و شبهه‌هایی از این دست باعث می‌شوند فروش محصولات مبتنی بر این سیستم‌عامل در غرب با چالش بزرگی مواجه شود.

بنابراین هواوی باید بتواند به طور کاملا امنیت کاربران خود را تضمین کند تا هیچوقت مشکلاتی از این دست گریبان‌گیر آن‌ها نشود. در غیر اینصورت نمی‌توان آینده درخشانی را برای این سیستم‌عامل در هیچ یک از بازارهای بزرگ فروش گوشی‌های هوشمند پیش‌بینی کرد.

آپدیت نرم افزاری مرتب

یکی از مشکلاتی که کاربران اندروید با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، کند بودن ارائه بروزرسانی جدید برای سیستم‌عامل دستگاهشان است و به نظر می‌رسد حالا حالاها شاهد رفع این مشکل نباشیم. جدا از گوشی‌های گوگل پیکسل، در محصولات شرکت‌های دیگر همانند گلکسی اس ۱۰، پرچم‌دار سال جاری سامسونگ، کاربر باید تقریبا ۱۰ ماه منتظر بروزرسانی دستگاه خود به نسخه جدید اندروید باشد.

دلیل این امرهم به برخی تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند برمی‌گردد که با دستکاری اندروید خام و تغییر آن به شکل و شمایل مورد نظر گوشی‌های خود، فرآیند دریافت نسخه جدید سیستم‌عامل را به تأخیر می‌اندازند. برای مثال هنگامی که گوگل نسخه خام اندروید را منتشر می‌کند، شرکت‌هایی مانند سامسونگ، ال جی یا HTC آن را با رابط کاربری معروف خود هماهنگ می‌کنند. آن‌ها با نصب یک سری نرم‌افزارهای انحصاری و نیز تغییر برخی کدها جهت هماهنگی با سیستم‌عامل، باعث تأخیر قابل توجهی در روند دریافت بروزرسانی‌های سیستم‌عامل می‌شوند.

در برخی موارد، مشکل بروزرسانی سیستم‌عامل در گوشی‌های اقتصادی به گونه‌است که شاید بعد از مدتی هیچ‌وقت بروزرسانی برای آن‌ها عرضه نشود. جالب اینجاست که تقریبا یک سال از عرضه اندروید ۹ (Pie) گذشته و هنوز یک چهارم دستگاه‌های اندرویدی از این سیستم‌عامل بی‌بهره‌اند!

اگر هواوی بتواند راه متفاوتی را انتخاب کند و بروزرسانی‌های سیستم‌عامل هارمونی را مشابه همان سیاستی که اپل در ارائه بروزرسانی‌های سیستم‌عامل iOS در پیش می‌گیرد، عرضه کند، قطعا مدت زمان کمی پس از انتشار می‌تواند بخش بزرگی از بازار را در اختیار بگیرد. مسلما همه کاربران تمایل دارند سراغ سیستم‌عاملی بروند که مرتبا با ارائه بروزرسانی‌های نرم‌افزاری (که شامل بروزرسانی‌های امنیتی هم می‌شود)، گوشی را نه تنها از ویروس و خطرات امنیتی دیگر حفظ کند، بلکه کار با آن را نیز با بهبود یک سری موارد، به تجربه لذت بخش‌تری تبدیل کند.

نظر شما در رابطه با آینده سیستم عامل هارمونی چیست؟ آیا هواوی موفق می‌شود جنگ احتمالی بین سیستم‌عامل‌ها را در آینده به سود خود به پایان برساند؟

اشتراک در
اطلاع از
16 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
erfan520

به انید موفقیت هواوی و از بین رفتن انحصار شرکت های غربی

VB

از اون حرفها بودا از بین رفتن انحصار طلبی غربی ها
منم بدم نمیاد سیستم عامل جدید باشه
ولی نوع گفتن ی حالی بود

ali.k77

سلام دوستان
ال سی دی گوشیم دیروز شکست و میخوام امروز ی گوشی جدید بگیرم در حد 3 تا 4 میلیون . خودم یه نگاهی انداختم ردمی نوت7 تو این قیمت خوب بود مشخصاتش . این گوشی آیا ایراد خاصی نداره و پیشنهاد شما تو این رنج قیمت چیه مخصوصا سامسونگ و هواوی
ممنون میشم کمکم کنید

The Destroyer

میتونید صبر کنید آنر 9x وارد کشور شه. اون خیلی خوبه. فکر میکنم میتونید mi 9se رو هم تا 4.5 میلیون تومن رجیستر شده پیدا کنین. اونم خیلی خوبه. اگر هم میتونید خودتون رجیستر کنید mi 9t رو میتونید با قیمت 3.5 میلیون بخرید ولی رجیستر شدش میره بالای 4.5 میلیون.
اگر هم فوری نیاز به گوشی دارین، همون ردمی نوت 7 از همه بهتره.

ali.k77

خودم دنبال یه گوشی با کرین 810 بودم ولی نتونستم پیدا کنم آنر 9 ایکس کی وارد بازار میشه و حدود قیمتش زیر 4 میلیونه یا بالاتر ؟

The Destroyer

قاعدتا قیمتش باید حدود 3.5 باشه اگه دلال های محترم رحم کنن ولی خب تا نیاد نمیشه قطعی چیزی گفت. قیمتش در حال حاضر تو بازار جهانی حدود 230 یورو هست.

The Destroyer

البته می a3 هم حدود 3 تومن هست. اونم خوبه ولی پنلش amoled با رزولوشن 720p هست. اگه با این رزولوشن مشکل ندارید اونم خیلی خوبه. در مورد سامسونگ هم که خودتون پرسیدید، با اون قیمت میشه a50 یا m30 خرید. اون ها هم خوبن اما در کل به نظرم اگر شیائومی یا ردمی بگیرید به صرفه تره.

The Destroyer

در کل بستگی به خودتون داره. مثلا اگه صرفا قدرت بیشتر پردازنده براتون مهمه، همون آنر 9x عالیه. ولی اگه دنبال دوربین بهتر یا پنل oled هستید، mi 9se یا mi 9t (که قیمتش یه کم بالاتره) میتونن انتخابای خوبی باشن البته اگه بتونید زیر 4 تومن پیداشون کنید.

android pie

اگه هواوی بخوای p30 lite سامسونگ بخوای a50 ولی به mi 9t شیائومی هم یه نگاه بنداز

m.b

mi 9t با قیمت 3350 که با رجیستر میشه 3500 بهترین در این رنج قیمتی هست…
اگر هم گوشی کوچک و خوشدست میخواید mi9 se با قیمت 3300 که اونم با رجیستر میشه 3450 و خیلی خوشدسته…
البته من فرض رو بر این گرفتم که بتونید پاسپورت سفرکرده پیدا کنید یا داشته باشید برای رجیستر که اینطوری خرید گوشی خیلی به صرفه تره چون 1-1.5 میلیون تو این رنج قیمت، قیمت رو میاره پایین این کار…
وگرنه همین mi 9t رو باید دست کم 4400 بخرید…
الان موج سفر ها به کربلا شروع شده و پاسپورت سفر کرده راحت گیر میاد…
من خودم تا یک ماه آینده 2 تا گیرم میاد که با یکیش میخوام یه گوشی بخرم و رجیستر کنم…

12345Ali6

سلام به نظر من هواوی p30lite بخر خیلی خوبه من که الان 2 ماه خریدم عالیه قیمتش هم 3900000 هست

VB

امیدوارم بتونه
ولی بازم بین این سیستمها بیشتر امدم ب ویندوز چون هنوزم پتانسیل اینو داره ک برگرده و رقابت کنه

aliasad

به نظرم موفق میشه اونم به دلیل پشتیبانی از نرم افزار های اندروید و اینکه میتونه اپدیتاش رو سریع بده و به طور همزمان برای پرچمدار و میانرده و اینکه امنیتشم طوری ک گفتن بالاست

Taskin

.

_V_

چقدر نقطه میذاری تو سایت
انقدر اسپم نکن

Taskin

حالا حالا ها کار داره

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)