احتمالا پروژه بزرگ و مهم نرم افزارهای یونیورسال مایکروسافت را به یاد دارید، پروژه ای که قرار بود پای مایکروسافت را به بازار دستگاه های با نمایشگر کوچکتر باز کند. طبق گفتهی پاول توروت، تحلیلگر مطرح مسائل مایکروسافت، برنامههای یونیورسال ویندوز ۱۰ بهزودی از این پلتفرم کنار خواهند رفت. امروز خبر می رسد که پایان نرم افزارهای یونیورسال مایکروسافت نزدیک است و در ادامه با هم درباره آن صحبت می کنیم، بن ترنجی همراه باشید.
بهنظر میرسد یکی دیگر از پروژههای جاهطلبانهی مایکروسافت بهپایانِ راهِ خود نزدیک شده است. برنامههای یونیورسال ویندوز ۱۰ که روزی قرار بود تجربهای مشترک از اجرای اپلیکیشنها را روی دستگاههای مختلف ویندوز ۱۰ بهارمغان بیاورد، اکنون دیگر همان استقبال اندکِ توسعهدهندگان در سالهای گذشته را نیز ندارد.
مایکروسافت از سال ۲۰۱۵، شبانهروز روی این پروژهی بزرگ وقت گذاشته بود تا ازاینطریق بتواند توسعهدهندگان را به ساخت اپلیکیشن برای طیف وسیعی از دستگاههای اجراکنندهی ویندوز ۱۰ شامل موبایل، تبلت، پیسی، هولولنز،سرفیسهاب و ایکسباکس ترغیب کند.
باوجوداین، اکنون شرایط کاملا دگرگون شده است. با گذار از دوران برنامههای یونیورسال، ردموندیها پروژهی Centinnial را رونمایی کردند که بهواسطهی آن توسعهدهندگان میتوانستند بدون هیچ تغییری در کد، برنامهی Win32 خود را در استور مایکروسافت منتشر کنند. در این اواخر نیز، آنها به وباپلیکیشنهای پیشرونده روی آوردند که برنامههای تحتوب را با ویژگیهای بومی ویندوز ادغام میکرد.
تلاشهای اخیرِ مایکروسافت برای ترغیب توسعهدهندگان شامل اجازهی دسترسی به APIهای یونیورسال بود که پیشتر در پلتفرمهای قدیمیتر داتنت و WPF و WinForms استفاده میشدند؛ APIهایی نظیر موقعیت جغرافیایی و هوشمصنوعی ویندوز و یادگیری ماشین.
حال طبق گفتهی پاول توروت (Pavel Thurrott)، یکی از تحلیلگران مسائل مایکروسافت، بازی برای پلتفرم یونیورسال تمام شده و توسعهدهندگان دلیل قانعکنندهای برای پشتیبانی از این پلتفرم نمیبینند. نیاز به برنامهنویسی مجدد اپلیکیشن و محدودبودنِ طیفِ کاربران، از دیگر دلایل منعکنندهی توسعهدهندگان برشمرده میشود.
ضعف پلتفرم یونیورسال بر فروشگاه نرمافزاری ویندوز ۱۰ نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت. ازآنجاکه اکنون با پشتیبانی رسمی ویندوز ۱۰ از وباپلیکیشنهای پیشرونده، کاربران میتوانند مستقیما ازطریق مرورگر برنامهی مدنظرشان را نصب کنند، موضوع یادشده تأثیرگذاری دوچندان خواهد داشت.
نظر شما چیست؟ به نظر میرسد موفقیت مایکروسافت فقط در پلتفرم دسکتاپ تقدیر شده و راه های ورود به دستگاه های قابل حمل جیبی برای آن ها بسته است.
این ایده بی نظیر بود، به نظرتون آینده چیزی غیر از اینه که بشه رو تموم دستگاه ها سیستم عامل و نرم افزار های مشترک رو نصب کرد؟
دیر یا زود این ایده عملی میشه، اگه مایکروسافت به سیاست های احمقانش درمورد ویندوز ادامه بده تا چندسال آینده ویندوزی نخواهد بود.
نمیشه گفت سیایتای بد
یه جورایی بدشانسی ام میاره ماکروسافت
استقبال خوبی نشد بیخیال شدن