حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

قابلیت جدید ChatGPT امکان قفل کردن گفتگوهای خصوصی را فراهم می‌‌کند

نوشته

11 ساعت قبل | بدون دیدگاه | هوش مصنوعی

اوپن‌ای‌آی قابلیت جدیدی به نام «گفتگوهای قفل‌شده» (Locked Chats) را برای چت‌جی‌پی‌تی معرفی کرده است که به کاربران اجازه می‌دهد مکالمات حساس و شخصی خود را از دسترس دیگران دور نگه دارند. با استفاده از این قابلیت جدید ChatGPT، می‌توان گفتگوها را با یک رمز چهاررقمی یا روش‌های احراز هویت بیومتریک مانند Face ID و Touch ID قفل کرد تا هنگام استفاده دیگران از دستگاه، محتوای این مکالمات در دسترس نباشد.

خلاصه خبر در یک نگاه

🔷 قابلیت Locked Chats به کاربران اجازه می‌دهد گفتگوهای خصوصی ChatGPT را قفل کنند.

🔷 برای قفل کردن گفتگوها می‌توان از رمز چهاررقمی، Face ID یا Touch ID استفاده کرد.

🔷 گفتگوهای قفل‌شده در بخشی جداگانه قرار می‌گیرند و در تاریخچه معمولی و نتایج جست‌وجوی گفتگوها نمایش داده نمی‌شوند.

🔷 این قابلیت رمزنگاری سرتاسری ایجاد نمی‌کند و تنظیمات نگهداری اطلاعات را تغییر نمی‌دهد.

🔷 قابلیت جدید برای کاربران طرح‌های رایگان، Go، Plus، Pro، Business، Enterprise و Edu منتشر می‌شود؛ اما در ChatGPT for Healthcare در دسترس نیست.

قابلیت Locked Chats در ChatGPT چگونه کار می‌کند؟

اوپن‌ای‌آی اعلام کرده است که کاربران از این پس می‌توانند گفتگوهایی را که حاوی اطلاعات شخصی یا حساس هستند، قفل کنند. این قابلیت برای موقعیت‌هایی طراحی شده است که کاربر می‌خواهد دستگاه خود را به دوستان یا اعضای خانواده نشان دهد، اما نمی‌خواهد آن‌ها به مکالمات خصوصی‌اش دسترسی پیدا کنند.

برای محافظت از هر گفتگو می‌توان از یک رمز چهاررقمی (PIN) استفاده کرد. در دستگاه‌های سازگار نیز امکان قفل کردن گفتگو با Face ID یا Touch ID وجود دارد.

پس از قفل شدن، گفتگو به بخش اختصاصی Locked Chats منتقل می‌شود و از تاریخچه معمولی چت‌ها، مکالمات سنجاق‌شده و نتایج جست‌وجوی گفتگوها جدا خواهد شد.

تفاوت گفتگوهای قفل‌شده با Temporary Chat چیست؟

گفتگوهای قفل‌شده با چت‌های موقت (Temporary Chats) تفاوت دارند. چت موقت یک جلسه جداگانه ایجاد می‌کند که در تاریخچه معمولی گفتگوها نمایش داده نمی‌شود؛ اما کاربران می‌توانند هر زمان که بخواهند به گفتگوهای قفل‌شده بازگردند.

بنابراین، هدف Locked Chats پنهان و محدود کردن دسترسی به مکالمات انتخاب‌شده است، نه ایجاد یک گفتگوی موقت که از تاریخچه معمولی جدا باشد و رفتار متفاوتی در زمینه نگهداری اطلاعات داشته باشد.

حافظه ChatGPT در گفتگوهای قفل‌شده چگونه عمل می‌کند؟

اوپن‌ای‌آی توضیح داده است که در صورت فعال بودن قابلیت حافظه (Memory)، بخش Locked Chats حافظه جداگانه‌ای خواهد داشت که میان گفتگوهای همین بخش به اشتراک گذاشته می‌شود.

پیام‌های جدیدی که پس از قفل شدن یک گفتگو ارسال می‌شوند، می‌توانند این حافظه اختصاصی را به‌روزرسانی کنند؛ اما اطلاعات جدید آن‌ها به حافظه معمولی ChatGPT اضافه نمی‌شود. در نتیجه، اطلاعاتی که در گفتگوهای قفل‌شده مطرح می‌شوند، از طریق این سازوکار به گفتگوهای معمولی منتقل نخواهند شد.

قفل کردن گفتگوها چه محدودیت‌هایی دارد؟

اوپن‌ای‌آی تأکید می‌کند که Locked Chats صرفاً یک لایه محافظتی برای محدود کردن دسترسی به گفتگوهاست و نباید آن را با یک فضای ذخیره‌سازی رمزنگاری‌شده یا سامانه امنیتی مستقل اشتباه گرفت.

قفل کردن گفتگو، موارد زیر را تغییر نمی‌دهد:

  • رمزنگاری سرتاسری: قفل کردن گفتگوها رمزنگاری سرتاسری (End-to-End Encryption) ایجاد نمی‌کند و فضای رمزنگاری‌شده مستقلی در اختیار کاربر نمی‌گذارد.
  • مدت نگهداری اطلاعات: سیاست و مدت نگهداری گفتگوها را تغییر نمی‌دهد.
  • اطلاعات ذخیره‌شده در حافظه قبلی: اطلاعاتی را که ChatGPT پیش از قفل شدن گفتگو به خاطر سپرده است، حذف نمی‌کند.
  • استفاده از داده‌ها برای بهبود مدل: تنظیم «Improve the model for everyone» را تغییر نمی‌دهد.

در نتیجه، اگرچه این قابلیت می‌تواند دسترسی مستقیم دیگران به گفتگوهای خصوصی را محدود کند، به‌تنهایی نگرانی‌های مربوط به نحوه ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات حساس را برطرف نمی‌کند.

بازنشانی رمز چه اتفاقی برای گفتگوهای قفل‌شده می‌اندازد؟

یکی از نکات مهم قابلیت جدید ChatGPT به نحوه بازنشانی رمز مربوط می‌شود. طبق اعلام اوپن‌ای‌آی، بازنشانی PIN باعث حذف دائمی تمام گفتگوها، فایل‌ها و سایر محتوای محافظت‌شده با رمز قبلی خواهد شد.

بنابراین، کاربران باید هنگام مدیریت رمز این بخش دقت کنند؛ زیرا محتوای محافظت‌شده با رمز قبلی پس از بازنشانی قابل بازیابی نخواهد بود.

کدام گفتگوها را نمی‌توان قفل کرد؟

قابلیت Locked Chats برای تمام انواع گفتگوها قابل استفاده نیست. طبق اعلام اوپن‌ای‌آی، گزینه قفل کردن در موارد زیر در دسترس نخواهد بود:

  • گفتگوهای موقت (Temporary Chats)
  • گفتگوهای بایگانی‌شده (Archived Chats)
  • گفتگوهای گروهی (Group Chats)
  • گفتگوهای ایجادشده از طریق لینک اشتراکی
  • گفتگوهای دارای وظایف زمان‌بندی‌شده (Scheduled Tasks)
  • گفتگوهای دارای ضبط جلسه یا ملاقات

قابلیت جدید ChatGPT برای کدام کاربران منتشر می‌شود؟

اوپن‌ای‌آی اعلام کرده است که قابلیت گفتگوهای قفل‌شده برای کاربران طرح‌های زیر منتشر می‌شود:

  • ChatGPT Free
  • ChatGPT Go
  • ChatGPT Plus
  • ChatGPT Pro
  • ChatGPT Business
  • ChatGPT Enterprise
  • ChatGPT Edu

این قابلیت در ChatGPT for Healthcare ارائه نمی‌شود. فرایند انتشار از روز سه‌شنبه آغاز شده است؛ بنابراین ممکن است هنوز برای تمام کاربران فعال نشده باشد.

نظر شما چیست؟

قابلیت Locked Chats لایه‌ای تازه برای محافظت از گفتگوهای خصوصی در ChatGPT فراهم می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد با رمز چهاررقمی یا احراز هویت بیومتریک، دسترسی به مکالمات انتخاب‌شده را محدود کنند. بااین‌حال، این قابلیت جایگزین رمزنگاری سرتاسری نیست و تنظیمات نگهداری اطلاعات یا استفاده از داده‌ها برای بهبود مدل را تغییر نمی‌دهد.

🔴 همچنین بخوانید: آغاز انتشار ابزار ساخت ارائه ChatGPT Slides توسط OpenAI؛ رقیب هوش مصنوعی پاورپوینت و گوگل اسلایدز

آیا از قابلیت قفل کردن گفتگوها در ChatGPT استفاده خواهید کرد یا ترجیح می‌دهید برای مکالمات حساس از چت موقت استفاده کنید؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
مطالب اخیر
سهیل سلیمانی