گوشی جدید Fairphone 6 طوری طراحی شده که باز شود، تعمیر شود و ارتقا یابد. این گوشی با ۸ سال آپدیت امنیتی و ۵ سال گارانتی عرضه میشود. حداقل روی کاغذ، به نظر میرسد این گوشی ماژولار راهحل تمام مشکلات جهان است.
فرآیند باز کردن این گوشی با دو پیچ برجسته T5 در پشت آغاز میشود که باتری قابل تعویض توسط کاربر را پنهان کردهاند. خود باتری نیز با پنج پیچ دیگر در جای خود محکم شده است. باتری ۴۳۱۵ میلیآمپر ساعتی Fairphone 6 را میتوان در حدود ۲ دقیقه توسط هر کسی که یک پیچگوشتی Torx 5 داشته باشد، تعویض کرد. با این حال، این یک پسرفت نسبت به Fairphone 5 است که برای تعویض باتری اصلاً به پیچگوشتی نیاز نداشت.
هشت پیچ نقرهای T5 دیگر، پنل نمایشگر جلویی را نگه داشتهاند. این تمام چیزی است که برای جدا کردن و تعویض صفحه نمایش نیاز دارید که این موضوع دوباره خوشحالکننده است. در اروپا، قیمت قطعات یدکی بسیار مناسب است: باتری ۴۰ یورو و نمایشگر ۹۹ یورو. در بخش پایینی، پورت USB-C 2.0 به طرز فوقالعادهای ماژولار و قابل تعویض است.
پس از باز کردن ۶ پیچ دیگر، به مادربرد میرسیم. یکی از سه حلقه دوربین در پشت، در واقع یک سنسور عمقسنج ToF است. دوربین اصلی یک واحد ۵۰ مگاپیکسلی با OIS و دوربین اولتراواید ۱۳ مگاپیکسلی است.
روی مادربرد یک پیام پنهان جالب وجود دارد: نقشهای از جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC). شرکت Fairphone این کشور را روی مادربرد خود جاودانه کرده تا تعهد خود را به تأمین مسئولانه مواد معدنی (مانند کبالت، مس و لیتیوم که از این منطقه تأمین میشوند) برجسته کند. این شرکت همچنین از قلع و مس بازیافتی استفاده میکند.
در تستهای مقاومت، Fairphone 6 عملکرد قابل قبولی از خود نشان داد. شیشه Gorilla Glass 7i آن در سطح ۶ از ۱۰ خراش برداشت. فریم پلاستیکی و ضخیم آن مقاومت خوبی دارد، هرچند دکمههای ولوم آن به راحتی از جای خود خارج میشوند. در تست خم شدن، گوشی مقداری انعطافپذیری از خود نشان داد اما به لطف دو پیچ پشتی، کاملاً دوام آورد و نشکست.
نظر شما درباره FairPhone 6 چیست؟ گوشیهای با این طراحی را میپسندید؟