چین میخواهد با سایر کشورها همکاری کند و برنامههای خود را برای حاکمیت جهانی هوش مصنوعی در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی (WAIC) در شانگهای تشریح کرده است. لی چیانگ، نخستوزیر این کشور، در مورد “انحصارات فناوری” هشدار داد و گفت که هوش مصنوعی ممکن است به “یک بازی انحصاری برای چند کشور و شرکت معدود” تبدیل شود. به همین دلیل، او در طول این رویداد، ایجاد یک “سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی” را پیشنهاد کرد.
نخستوزیر چین گفت که کشورش “فعالانه توسعه هوش مصنوعی منبع باز را ترویج خواهد کرد” و چین “مایل است راهحلهای چینی بیشتری را به جامعه بینالمللی” در زمینه هوش مصنوعی ارائه دهد. او همچنین گفت که کشورش مشتاق است فناوریهای هوش مصنوعی را با کشورهای در حال توسعه در جنوب جهانی به اشتراک بگذارد.
در حال حاضر، حاکمیت کلی جهانی هوش مصنوعی هنوز پراکنده است. کشورها تفاوتهای زیادی دارند، به ویژه در زمینههایی مانند مفاهیم نظارتی و قوانین نهادی… ما باید هماهنگی را تقویت کنیم تا هر چه زودتر یک چارچوب حاکمیت جهانی هوش مصنوعی که دارای اجماع گسترده باشد، تشکیل دهیم.
– لی چیانگ، نخستوزیر چین
لی چیانگ هنگام صحبت در مورد انحصارها، به طور مشخص به ایالات متحده اشاره نکرد، اما آمریکا صادرات تراشههای هوش مصنوعی به کشور او را محدود کرده است. شرکت انویدیا مجبور شد تراشههای ویژهای را که فقط برای چین طراحی شده و با قوانین صادرات مطابقت دارند، توسعه دهد تا بازار چین را به طور کامل از دست ندهد. در همین حال، شرکتهای چینی مانند هواوی در حال توسعه سیستمهای هوش مصنوعی خود هستند تا عدم دسترسی چین به تراشههای هوش مصنوعی پیشرفتهتر از شرکتهای آمریکایی را جبران کنند.
این اظهارات همچنین چند روز پس از آن بیان شد که دولت ترامپ از “برنامه اقدام هوش مصنوعی” خود رونمایی کرد که به دنبال محدود کردن مقررات دولتی بر شرکتهای هوش مصنوعی و تضمین پیروزی آمریکا بر چین در رقابت هوش مصنوعی است.
نظر شما چیست؟ فکر میکنید قدرتهای بزرگ درباره هوش مصنوعی چطور با هم کنار خواهند آمد؟