در روزهای منتهی به رونمایی رسمی نسل جدید گوشیهای تاشو سامسونگ شامل حداقل سه مدل گلکسی زد فولد ۷، گلکسی زد فلیپ ۷ و گلکسی زد فلیپ ۷ FE، برچسب انرژی مورد تأیید اتحادیه اروپا (EU Energy Label) این گوشیها منتشر شده است؛ برچسبی که اطلاعات مهمی درباره عملکرد باتری، میزان دوام در برابر سقوط آزاد، مقاومت در برابر آب و خاک و قابلیت تعمیرپذیری آنها را ارائه میدهد.
بر اساس اطلاعات درجشده در برچسب رسمی EPREL برای گلکسی زد فولد ۷، این گوشی با یکبار شارژ میتواند ۴۰ ساعت و ۲۸ دقیقه دوام بیاورد. همچنین باتری آن تا ۲٬۰۰۰ چرخه شارژ، حداقل ۸۰٪ ظرفیت اولیه خود را حفظ خواهد کرد. این دستگاه دارای گواهی IP48 برای مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار و آب میباشد که مشابه نسل قبل یعنی گلکسی زد فولد ۶ است. در زمینه دوام در برابر سقوط، این گوشی درجه A را کسب کرده و امتیاز C را در قابلیت تعمیرپذیری بهدست آورده است. همچنین، از نظر راندمان انرژی، Fold 7 در رده B قرار دارد.
اگرچه طبق شایعات، گلکسی Z Fold 7 نسبت به Z Fold 6 بهمراتب نازکتر شده، اما همچنان موفق به دریافت رده A در مقاومت سقوط آزاد شده است که دستاورد چشمگیری محسوب میشود. البته این گوشی از لحاظ گواهی IP نتوانسته در برابر رقبای خود مانند ویوو X Fold 5 که دارای گواهی IP59 است، برتری پیدا کند.
در گوشه بالای این برچسبها یک کد QR قرار دارد که با اسکن آن میتوان اطلاعات کاملتری از گوشی دریافت کرد. بااینحال، اسکن برچسب Z Fold 7 درحالحاضر هیچ اطلاعاتی را نمایش نمیدهد و صرفاً پیامی با این مضمون ظاهر میشود: «مدلی که جستوجو کردهاید در پایگاه دادهی ما موجود نیست» و همچنین افزوده میشود که تا ۷۲ ساعت پس از عرضه رسمی، اطلاعات بهصورت کامل در سامانه بارگذاری خواهد شد.
همزمان با زد فولد ۷، دو گوشی دیگر یعنی گلکسی زد فلیپ ۷ و گلکسی زد فلیپ ۷ FE نیز توسط سامسونگ معرفی خواهند شد که برچسب انرژی آنها نیز اکنون منتشر شده است. هر دو گوشی دارای گواهی IP48 برای مقاومت در برابر آبوخاک، رده A برای سقوط آزاد و رده C در تعمیرپذیری هستند. این دو مدل نیز همانند Fold 7 از رده B انرژی برخوردارند.
گلکسی Z Flip 7 میتواند ۴۲ ساعت و ۴ دقیقه با یکبار شارژ کار کند، درحالیکه مدل اقتصادیتر یعنی Flip 7 FE فقط ۳۷ ساعت دوام خواهد داشت. همچنین Flip 7 ظرفیت باتری خود را تا ۲٬۰۰۰ چرخه شارژ حفظ میکند، اما Flip 7 FE تنها تا ۱٬۷۰۰ چرخه شارژ قادر به حفظ ۸۰٪ ظرفیت خود خواهد بود که نشان میدهد نهتنها ظرفیت باتری این مدل کمتر است، بلکه کیفیت آن نیز در سطح پایینتری قرار دارد.
با وجود طراحی تاشو و استفاده از لولاهای پیچیده در هر دو مدل، دریافت رده A در سقوط آزاد برای آنها قابلتوجه است. البته با توجه به افشاگریهای اخیر، اطلاعات زیادی از طراحی، مشخصات سختافزاری و حتی قیمت این گوشیها در دسترس قرار گرفته و چیز زیادی برای شگفتزدهشدن باقی نمانده است. سامسونگ نیز اعلام کرده که با رزرو این گوشیها، کاربران میتوانند از امتیازات ویژهای بهرهمند شوند.
سخن پایانی
سامسونگ با انتشار زودهنگام برچسبهای انرژی، شفافیت بیشتری در عملکرد و کیفیت ساخت گوشیهای تاشوی نسل جدید خود ارائه داده است. اطلاعات درجشده در این برچسبها میتواند راهنمای خوبی برای کاربران در ارزیابی دوام، انرژی، قابلیت تعمیرپذیری و مقاومت دستگاهها در برابر آسیبهای فیزیکی باشد. هرچند که برخی نقاط ضعف مانند پایینبودن گواهی IP نسبت به رقبا دیده میشود، اما بهطورکلی سامسونگ موفق شده تعادل خوبی بین طراحی باریک و عملکرد مقاوم ایجاد کند. همچنین شفافسازی دربارهی چرخههای شارژ و دوام باتریها، به تصمیمگیری آگاهانه کاربران کمک خواهد کرد.
نظر شما درباره برچسب انرژی نسل آینده گوشیهای تاشو سامسونگ چیست؟