در حالی که سامسونگ پیشتر تصمیم داشت از اگزینوس ۲۵۰۰ با لیتوگرافی ۳ نانومتری در سری گلکسی S25 استفاده کند، اما بازدهی پایین فرآیند ساخت باعث شد این طرح کنار گذاشته شود. در نتیجه، کرهایها ترجیح دادند در سری گلکسی S25 به سراغ تراشه اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام بروند؛ انتخابی که با استقبال کاربران نیز همراه بود، چرا که اغلب کاربران هنوز چیپستهای اسنپدراگون را به مدلهای اگزینوس ترجیح میدهند. هماکنون اما گفته میشود که تولید انبوه اگزینوس ۲۶۰۰ برای سری گلکسی S26 از آبان ماه آغاز خواهد شد.
سامسونگ بار دیگر قصد دارد چیپست اختصاصی خود را وارد میدان کند. بر اساس گزارشهای جدید، این برند در حال برنامهریزی برای استفاده از تراشه اگزینوس ۲۶۰۰ با لیتوگرافی ۲ نانومتری در سری گلکسی S26 است. با این حال، نگرانیهایی درباره نرخ بازدهی پایین فرآیند ساخت ۲ نانومتری وجود داشت که میتوانست برنامههای سامسونگ را با مشکل مواجه کند.
Exynos 2600
بر پایه گزارش تازهای از رسانه کرهای AK Radio، نرخ بازدهی فرآیند ساخت ۲ نانومتری سامسونگ اکنون به ۴۰ درصد رسیده است. این موضوع میتواند راه را برای تولید انبوه اگزینوس ۲۶۰۰ از آبان ۱۴۰۴ (نوامبر ۲۰۲۵) هموار کند. به این ترتیب، سامسونگ قادر خواهد بود از این تراشه در گوشیهای پرچمدار سری گلکسی S26 استفاده کند.
در صنعت قطعات نیمههادی، رسیدن به نرخ بازدهی ۷۰ تا ۸۰ درصد، معیار اصلی برای آغاز تولید انبوه است. بنابراین، ریختهگری سامسونگ احتمالاً تا پایان سال میلادی جاری به این هدف نزدیک خواهد شد. برای مقایسه، نرخ بازدهی فرآیند ۲ نانومتری TSMC هماکنون حدود ۶۰ درصد است.
مطابق با گزارش SamMobile، تراشههای اگزینوس در نسلهای گذشته، در اغلب زمینهها مانند کارایی پردازنده، عملکرد گرافیکی و بهرهوری انرژی، ضعیفتر از رقیب کوالکامی خود ظاهر شدهاند. با این حال، سامسونگ قصد دارد با اگزینوس ۲۶۰۰، عملکرد CPU و GPU را ارتقا دهد، دمای کاری را کاهش داده و مصرف انرژی را بهینهتر کند.
با آغاز تولید انبوه اگزینوس ۲۶۰۰ از آبان ۱۴۰۴، سامسونگ بار دیگر خود را برای رقابت جدی در بازار تراشههای پرچمدار آماده میکند. اگر این چیپست بتواند مشکلات نسلهای پیشین را برطرف کند، ممکن است شاهد بازگشت قدرتمند سامسونگ در بازار پردازندههای موبایلی باشیم.
تمرکز سامسونگ بر روی توسعه تراشه اگزینوس ۲۶۰۰ برای سری گلکسی S26
نظر شما درباره آینده تراشههای اگزینوس چیست؟ آیا سامسونگ میتواند اعتماد کاربران را دوباره جلب کند؟