حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

تراشه کوانتومی گوگل Willow با دستاوردهای چشمگیر معرفی شد

نوشته

3 روز قبل | بدون دیدگاه | پردازشگرها، گوگل

آزمایشگاه محاسبات کوانتومی گوگل به‌تازگی به یک نقطه‌عطف بزرگ دست یافته است. روز دوشنبه، این شرکت اعلام کرد که تراشه محاسباتی کوانتومی جدیدش، Willow، قادر است یک چالش محاسباتی را در کمتر از پنج دقیقه انجام دهد؛ فرآیندی که گوگل می‌گوید برای یکی از سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان، 10 سپتیلیون (10 به‌توان 25) سال یا حتی بیشتر از آن زمان می‌برد.

تراشه کوانتومی گوگل Willow

این یک جهش بزرگ نسبت‌به سال 2019 است که گوگل اعلام کرد پردازنده کوانتومی این شرکت می‌تواند معادله ریاضی را در سه دقیقه کامل کند، درحالی‌که برای یک ابررایانه آن زمان، 10 هزار سال زمان می‌برد. اگرچه کمپانی IBM در همان زمان با این ادعا مخالفت کرد.

در کنار عملکرد قدرتمندتر، محققان راهی برای کاهش خطاها نیز پیدا کردند، چیزی که گوگل آن را «یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در محاسبات کوانتومی» می‌نامد. محاسبات کوانتومی به‌جای بیت‌ها که 1 یا 0 را نشان می‌دهند، از کیوبیت‌ها استفاده می‌کند، واحدی که می‌تواند در چندین حالت به‌طور همزمان وجود داشته باشد، مانند 1، 0 و هر چیزی در این بین.

تراشه کوانتومی گوگل Willow

تراشه کوانتومی گوگل Willow

همان‌طور که توسط گوگل اشاره شده است، کیوبیت‌ها مستعد خطا هستند زیرا «مایل به تبادل سریع اطلاعات با محیط خود می‌باشند.» بااین‌حال، محققان گوگل راهی برای کاهش خطاها با معرفی کیوبیت‌های بیشتر به یک سیستم کشف کردند و توانستند آن‌ها را در زمان واقعی تصحیح کنند.

هارتموت نون، بنیان‌گذار هوش مصنوعی کوانتومی گوگل، در وبلاگ این شرکت می‌نویسد: «این دستاورد تاریخی در این زمینه به‌عنوان below threshold شناخته می‌شود که به‌معنای توانایی کاهش خطا درحین افزایش تعداد کیوبیت‌ها است. برای نشان دادن پیشرفت واقعی در تصحیح خطا، باید نشان دهید که below threshold هستید و از زمانی که تصحیح خطای کوانتومی توسط پیتر شور در سال 1995 معرفی شد، این یک چالش برجسته بوده است.»

به‌گفته Neven، تراشه Willow که دارای 105 کیوبیت است، اکنون بهترین عملکرد را در کلاس خود دارد. مایکروسافت، آمازون و آی‌بی‌ام نیز درحال کار بر روی سیستم‌های محاسباتی کوانتومی خود هستند.

هدف بعدی گوگل انجام اولین محاسبات «مفید و فراتر از کلاسیک» است که هم «مرتبط با یک برنامه دنیای واقعی» باشد و هم محاسباتی که رایانه‌های معمولی نمی‌توانند به آن دست یابند را اجرا کند. Neven می‌گوید که فناوری کوانتومی برای جمع‌آوری داده‌های آموزشی هوش مصنوعی ضروری خواهد بود و درنهایت به «کشف داروهای جدید، طراحی باتری‌های کارآمدتر برای خودروهای الکتریکی و تسریع پیشرفت در همجوشی و جایگزین‌های انرژی جدید» کمک می‌کند.

نظر شما درباره تراشه کوانتومی Willow گوگل چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
امیرحسین ملکی