پروژه Starline اولین بار در مراسم گوگل I/O 2021 معرفی شد و قرار بود که تماسهای ویدئویی را با استفاده از یک مدل سه بعدی با کیفیت از افراد، متحول کند. این محصول میتواند تصرویر سه بعدی مخاطب را بدون نیاز به عینک واقعیت مجازی به کاربر نشان دهد.
این پروژه زمانی موفق به جلب توجه اهالی تکنولوژی شد که یوتوبر معروف، MKBHD آن را برای اولین بار امتحان کرد و از پتانسیل این محصول برای تحول تماسهای ویدئویی تمجید کرد. امروز گوگل اعلام کرد که قصد دارد این فناوری نوآورانه را در سال آینده میلادی روانه بازار کند.
گوگل در نظر دارد پروژه Starline را با همکاری HP تجاری سازی کند. غول موتورهای جست و جو همچنین قصد دارد این محصول را با نرمافزارهای برگزاری ویدئو کنفرانس از جمله گوگل میت و زوم ادغام کند. همکاری با برند HP نیز که در ساخت انواع کامپیوتر تبحر دارد میتواند به پذیرفته شدن پروژه Starline در صنایع مختلف سرعت ببخشد.
پروژه Starline، یک دستگاه برگزاری کنفرانسهای ویدئویی میباشد که از یک سیستم تصویر برداری سه بعدی پیشرفته در کنار هوش مصنوعی بهره میبرد. این محصول قصد دارد تا تماسهای ویدئویی را به اندازه ارتباطات رو در رو، واقعی جلوه دهد. Starline میتواند با ایجاد یک «پنجره جادویی» به کاربران امکان دهد که با یک دیگر تماس چشمی داشته باشند، از زبان بدن استفاده کنند و گفت و گویی شبیه به یک مکالمه حضوری را تجربه کنند.
گوگل ادعا میکند که طی آزمایش های گسترده خود متوجه شده که این روش برقراری تماس ویدئویی میتواند به حفظ توجه کاربران، یادآوری خاطرات و احساس حضور آنها کمک کند.
گوگل برای اثبات گفتههایش آمار بسیار جالبی را منتشر کرده است. آنها طی بررسیهای خود متوجه شدهاند که برقراری تماس از طریق Starline، میتواند ۲ الی ۳ بار صحبت کردن نوبتی «turn-taking» را در طول دو دقیقه افزایش دهد. علاوه بر این، گزارش شده که با استفاده از این فناوری جدید کاربران تمایل بیشری به استفاده از زبان بدن نشان دادهاند. به عنوان مثال، افراد مورد آزمایش طی تجربه کار با Starline، به طور متوسط ۴۳ درصد بیشتر از حرکات دست استفاده میکردند. ۲۶ درصد بیشتر سر خود را تکان میدادند و حرکات و ژستهای ابرویهای آنها نیز ۴۹ درصد افزایش یافته بود.
گوگل معتقد است که این تکنولوژی تماس سه بعدی، در مقایسه با تماسهای تصویری فعلی تا ۳۱ درصد، کاربران را کمتر خسته میکند. علاوه بر این Starline میتواند عملکرد افراد را هنگام انجام فعالیتهای شناختی(مانند یادگیری و بخاطر سپردن) تا ۱۲ درصد بهتر کند.
البته هنوز نقاط ابهام و نگرانیهایی درباره این پروژه نوآورانه گوگل وجود دارد. از جمله قیمت گذاری محصول، دردسترس بود، و استقبال کاربران. علاوه بر این هنوز مشخص نیست که با وجود محبوبیت روز افزون هدستهای واقعیت مجازی، آیا این محصول موفق به جلب توجه کاربران میشود یا خیر.
نظر شما چیست؟ آیا برای عرضه پروژه Starline هیجان زده هستید؟