تحقیقات جدید دانشگاه ادینبورگ و کالج ترینیتی دوبلین، مشکل نگران کننده ای را در مورد برخی از گوشی های هوشمند اندرویدی چینیِ شناخته شده، نشان می دهد. در چین، که بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند در جهان است، بیش از 70 درصد دستگاهها با سیستمعامل اندروید کار میکنند. این مطالعه نشان داد که برخی از برندها مانند OnePlus، Xiaomi، Oppo و Realme حجم زیادی از داده های شخصی را بدون رضایت کاربر جمع آوری و انتقال می دهند. به همین دلیل گفته میشود که موبایلهای برندهای چینی با جاسوس افزار پیش فرض عرضه میشوند.
محصولات برندهای مورد بحث با تعداد قابل توجهی از برنامههای سیستمی و مربوط به برند که به صورت پیش نصب شدهاند، همراه هستند. این نرم افزارها به طور پیش فرض دارای دسترسیهای فعال مشکوک هستند.
این برنامه ها به طور فعال اطلاعات حساس مربوط به دستگاه، مکان، پروفایل کاربر و حتی روابط اجتماعی را جمع آوری و ارسال می کنند. حتی برای کاربران آگاه به حریم خصوصی که از تجزیه و تحلیل انصراف میدهند و از فضای ذخیرهسازی ابری یا خدمات شخص ثالث استفاده نمیکنند، محصولات این برندها همچنان اطلاعات منحصربهفردی درباره دستگاه و کاربر ارسال میکنند، مانند شناسههای دستگاه، مختصات GPS، الگوهای استفاده از برنامه و تاریخچه پیامک و شماره تماس.
متأسفانه کاربران در مورد این انتقال داده مطلع نمی شوند و هیچ راهی برای انصراف وجود ندارد. داده های جمع آوری شده را می توان به راحتی به شخص مالک دستگاه ارتباط داد و برای اهداف ردیابی استفاده کرد.
این تحقیق بر روی دستگاههایی که در چین فروخته میشوند و دارای رابط کاربری اختصاصی روی اندروید هستند، انجام شد، بنابراین مصرفکنندگان بینالمللی ممکن است تحت تأثیر قرار نگیرند.
با این حال، برای کسانی که دستگاههای خود را در چین خریداری کردهاند، مانند مسافران تجاری یا دانشجویان، مهم است که بدانند که این مطالعه نشان میدهد که شیوههای جمعآوری دادهها حتی پس از خروج از کشور بدون تغییر باقی میماند.
شایان ذکر است که نسخههای چینی برنامههای شخص ثالث از پیش نصبشده بیشتری دارند و در مقایسه با نسخههای بینالمللی که برای مصرفکنندگان در اروپا و سایر مناطق در نظر گرفته شدهاند، هشت تا ده برابر مجوز بیشتری هم دارند.
نظر شما چیست؟ فکر می کنید آیا شرکتهای چینی یا هر کشور دیگری چنین اجازهای دارند؟
من سالها پیش با خوندن یک مقاله خارجی این مطلب رو متوجه شدم که دولت چین به شرکتهای تولید کننده موبایل یارانه میده تا گوشی هاشونو با قیمت کمتری نسبت به سایر برندها عرضه کنن.در عوض این شرکتها باید با نصب جاسوس افزارهای شنود و رهگیری موبایل ها اطلاعات کاربرا رو به دولت چین بدند
قطعا داداش
این آشغالهای مفت رو چرا میدن با این قیمت، مگر اپله؟!
بعید هم نیست اما خب خیلی برندها این کارا رو میکنن، حتی خیلی سایتها یا بازی ها و …
فقط بحث برند چینی نیست
بعد اینجا صحبت از رام چین این گوشیها هست، اروپا اجازه نمیده چنین غلطهایی بکنن
واسه من نرم افزار جاسوسی مشکلی نیست ولی از سهامدار شیائومی میخوام یه توضیح در این مورد بده
اونا اون پایین اومده داستان نوشته 🤣🤣
باز خوبه مثل تو توجیه نکنه آدم، بگه مشکلی ندارم
نه این که توجیه الکی
همشون از دم جاسوسن
باز بدوید برید بخرید این اشغال هارو
بالاخره چرته یا نسخه بین الملل نداره، نگران نباشیم؟! 🤣🤣
کاش یکم شفاف بودن که بدونیم چی به چیه واقعا
توجیه الکی نکن رفیق، باید پذیرفت