سرویسهای با پایگاه کاربر گسترده میتوانند آمارهای جالبی را جمعآوری کنند. هر چندگاهی این آمارها منتشر میشود که بررسی آنها جذابیت خاصی دارد. مثلا براساس دادههای جدید بنچمارک Antutu محبوبیت گوشی های ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی در حال افزایش است.
بر اساس اطلاعات ثبت شده در سه ماهه چهارم سال 2022، بنچمارک معروف AnTuTu حقایق جالبی را در مورد روند فعلی در بازار گوشیهای هوشمند و ترجیحات کاربران ارائه کرد.
اهمیت گزارشهای آماری بهروزرسانیشده فصلی، در مقایسه با گزارشهای ماهانه، درک تکامل فعلی تلفنهای اندرویدی و استفاده از این اطلاعات به عنوان مرجعی برای تعیین روند اخیر در تلفنهای هوشمند است. اگرچه سازندگان تلفن همراه در تعیین مسیر توسعه نقش دارند، اما در نهایت کاربران حرف آخر را می زنند.
بر اساس دادههای AnTuTu ویژگیهایی که قبلاً فقط در گوشیهای هوشمند پرچمدار وجود داشت، مانند 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی، به طور فزایندهای در همه مدلهای گوشیهای هوشمند در حال افزایش جامعه آماری هستند.
حدود یک سوم (32.4 دصد) گوشی های هوشمند دارای اندازه صفحه نمایش 6.7 اینچی هستند. دستگاه های 6.6 اینچی با سهم 23 درصدی در جایگاه دوم قرار گرفتند و دستگاه های 6.8 اینچی با سهم 13.7 درصد در جایگاه سوم قرار گرفتند. جالب است که مجموع سهم گوشیهای بین ۶.۶ تا ۶.۸ اینچ 69.1٪ سهم بازار را در اختیار دارند. رزلشون FHD با سهم 38.4٪ رایج ترین رزولوشن است.
اگرچه ممکن است رفرشریت 60 هرتز در زمانی که رفرشریت 120 هرتز تقریباً همیشه در تلفن های جدید دیده می شود، قدیمی به نظر برسد اما در دنیای اندروید همچنان بیشتر سهم را دارد که برابر ۴۸ درصد است. مشخصا با بهروزشدن گوشی کاربران، این سهم کمتر خواهد شد و به رفرشریتهای ۹۰ و ۱۲۰ هرتز یا بالاتر اضافه می شود.
کوالکام همچنان با سهم 60 درصدی بر بازار پردازنده ها تسلط دارد و پس از آن مدیاتک با سهم 25.3 درصدی قرار دارد. توجه داشته باشید که این آمار مربوط به دستگاههایی است که در بنچمارک Antutu اقدام به محکزدن عملکرد دستگاه خود کردهاند. در کل بازار، مدیاتک سهم بالاتری نسبت به کوالکام دارد.
در حالی که گوشی های هوشمند 4 گیگابایتی، 6 گیگابایتی و 8 گیگابایتی در حال از دست دادن سهم بازار هستند، آنهایی که 12 گیگابایت رم دارند در حال افزایش سهم خود هستند. رایج ترین حافظه داخلی 256 گیگابایت است، با این حال گوشی های هوشمند کمتری با این ظرفیت نسبت به سه ماهه سوم وجود دارد. این در حالی است که نسبت دستگاه های با 512 گیگابایت 4.2 درصد افزایش یافته و 11.5 درصد از کل دستگاه ها را تشکیل می دهد.
اندروید 12 دارای سهم بازار 59.6 درصد است و پس از آن اندروید 13 (12.6 درصد)، اندروید 10 (12.5 درصد) و اندروید 11 (10.5 درصد) به ترتیب محبوبیت قرار دارند.
موبایل شما کدام مشخصات را دارد؟ گزینه بعدی خرید شما چه مشخصاتی را بهبود خواهد داد؟
🟢 خب کاملاً طبیعیِ که وقتی درگاه micro SD حذف شد نیاز به حافظهٔ بیشتری برای ذخیرهسازی اطلاعات خودمان داریم و مجبوریم که تا حد امکان ظرفیت حافظهٔ داخلی بالاتری خریداری کنیم.
🟢 از طرف دیگر نیاز روز افزون به ذخیرهسازی اطلاعات و افزایش حجم برنامهها و بازیهای مختلف باعث شده که حتی برای دو سال آینده حافظهٔ 256 گیگابایتی کم به نظر بیایید و این هم دلیلی بر افزایش محبوبیت حافظهٔ داخلی 512 گیگابایت و بیشتر است ، حالا بعضیها میگویند که فضای ابری خریداری کنید که به نظرم کاربران آنطور که باید و شاید از این نوع ذخیرهسازی استقبال نکردهاند ، احتمالاً در آینده کمکم این نوع ذخیرهسازی محبوبیتش افزایش پیدا کند و شاید هم به فراموشی سپرده شود ، به هر حال زمان همه چیز را مشخص میکند.
🟢 به نظرم بزرگترین اشتباهی که رخ داده است این بود که درگاه micro SD از گوشیهای میانرده تا پرچمدار حذف شده است و جایگزینی نیز برای آن انتخاب نشده است که باز به نظر خودم نانو مموری هوآوی جایگزین خوبی برای آن میشد ، حالا باز بعضیها میگویند که سرعت خواندن و نوشتن پایینی داشت یا ممکن بود که ویروسی شود که به نظر خودم هر دوی این مشکلات قابل حل بودند و با پیشرفت تکنولوژی این دو مشکل رفع میشدند ، یعنی هم سرعت خواندن و نوشتن آن و هم قضیهٔ امنیت آن حل میشد ، این دلایل بهانههایی بود که شرکتها را برای سود بیشتر مجبور به حذف درگاه micro SD کرد.
🟢 خب حالا میرویم سراغ حافظهٔ رم گوشیها که به نظرم هر چه بیشتر باشد بهتر است ، به هر حال برنامهها و بازیهای مختلف هر روز نیاز به رم بیشتر و بیشتری برای اجرای بهتر دارند که این به نظرم دلیل قانع کنندهای برای خرید حافظهٔ رم بیشتر است و از طرفی با توجه به اینکه مولتی تسکینگ در اندروید رو به گسترش است و هر روز محبوبتر میشود نیاز به حافظهٔ رم بسیار بیشتر از قبل خواهد شد.
🟢 خب به هر حال امیدوارم که شرکتها در گوشیهای خودشان از حافظهٔ داخلی و رم بیشتری استفاده کنند و باز امیدوارم که جایگزین شایستهای برای micro SD در گوشیها پیدا شود.