خیلی از کاربران منتظر این هستند که ببینند وضعیت فیلترینگ و اینترنت مختل کشور به کجا میرسد. از بزرگترین پرسشها که تقریبا برای هر کاربر اینترنت ایران مهم است، وضعیت فیلترینگ Instagram و Whatsapp است. شاید در این زمینه روزنه امیدی با این خبر باشد که فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس اپ در ایران رای نیاورد.
به تازگی جلسه شورای عالی فضای مجازی بارئیس جمهور برگزار شد، با این حال اعضای این شورا به فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس اپ رای ندادند.
نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از محدودیتهای اخیر اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ برگزار شد. در این جلسه که رئیس جمهور هم در آن حضور داشت و عصر روز سه شنبه برگزار شد، گزارش وضعیت فضای مجازی کشور، میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و راهکارهای تقویت زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات ارائه شد و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
اعضای شورای عالی فضای مجازی در این جلسه بر ضرورت توسعه خدمات داخلی و تقویت اقتصاد دیجیتال روی شبکه ملی اطلاعات تاکید کردند و قرار شد زیرساختها و سکوهای داخلی توسط دولت تقویت شده و برای حضور بیشتر کاربران تمهیدات و تسهیلات لازم پیشبینی شود.
کاربران مشتاق بودند که بشنوند در این جلسهی شورای عالی فضای مجازی در خصوص فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ تصمیمگیری میشود یا نه، و خبر نسبتا خوب این است که اعضای این شورا به فیلترینگ دائمی پلتفرمهای خارجی رای ندادند.
دولت ابراهیم رئیسی در این جلسه، رویکرد پرهیز از تصمیمگیری عجولانه در خصوص پلتفرمهای خارجی و شبکه های اجتماعی که بخشی از کسب و کار مردم روی آنها شکل گرفته را در پیش گرفت. با این حال، تداوم محدودیتهای اعمالی امنیتی بر آنها، تلاش برای وارد کردن این پلتفرمها به رعایت کردن قوانین ضد گسترش خشونت و همچنین تمرکز بر حمایت از اکوسیستم استارتاپی داخلی برای توسعهی امکانات نیز در دستور کار قرار گرفت.
رای ندادن به فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ چه معنایی دارد؟
رای ندادن اعضای شورای عالی فضای مجازی به فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ به معنای رفع فیلتر شدن آنها در روزهای نزدیک نیست؛ بلکه اعضای این شورا تصمیم گرفتند فعلا به صورت عجولانه در این خصوص تصمیمگیری نکنند. احتمالا در جلسههای بعدی در این رابطه تصمیمهای لازم اتخاذ شود.
خلاصهی تصمیمهای شورای عالی فضای مجازی به این ترتیب بود که فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ تا زمان آرام نشدن اوضاع امنیتی کشور ادامه پیدا کند و در راستای آن تلاشهایی برای وادار کردن آنها به رعایت کردن قوانین کشور و همچنین تقویت پلتفرمهای داخلی انجام شود. حال باید دید در جلسههای بعدی این شورا، آیا در خصوص فیلتر شدن همیشگی شبکه های اجتماعی خارجی تصمیمی گرفته میشود یا خیر.
نظر شما چیست؟ فکر می کنید این فیلترینگ مثل فیلترینگ بسترهای جذابی مانند تلگرام، یوتوب، توییتر و … دائمی خواهد بود؟
با واتسپ بی واتسپ با اینستا بی اینستا اینا باید برن
مطمئن باش با وضعیت فعلی هیچ جا نمیرن
من برای حرف هام دلیل دارم که به چند تاش اشاره میکنم :
🔶 1 _ نبود رهبر مشخصی برای هدایت جریان براندازی (بالاخره هر انقلابی به یک رهبر نیاز داره)
🔶 2 _ نبود تظاهرات سازماندهی شده و آوردن تمامی قشر های فکری زیر یک پرچم برای ساقط کردن حکومت
🔶 3 _ نبود برنامهٔ مشخصی برای تصرف اماکن نظامی و حساس (کلانتری ها ، نیروگاه ها ، صدا و سیما ، کاخ ریاست جمهوری ، پادگان ها ، بیت رهبری و…)
🔶 4 _ نبود برنامهٔ مشخصی برای تصرف شهر های مهم کشور
🔶 5 _ نبود برنامهٔ مشخصی برای ایجاد دولت موقت (تا برای بعد از براندازی امور کشور رو به طور موقت تا تعیین نوع حکومت به دست بگیره)
🔶 و…
«تمامی موارد بالا باید قبل از براندازی حکومت تعیین تکلیف بشه اگر این اتفاق نیفتد کشور بعد از براندازی به هرج و مرج کامل فرو میره»
«یک مورد دیگه اگه براندازی (ساقط کردن) یک حکومت به همین راحتی بود تا الان باید هزار دفعه حکومت عوض میشد»
سلام ببخشید کدام از پیامرسان های ایرانی از فناوری رمزگذاری سرتاسری (E2EE) استفاده میکنند؟ آیا اصلا میشه به پیام رسان های ایرانی اعتماد کرد؟