آموزش خلبانان با شبیه ساز پرواز پیشرفته تا چه حد امری مهم و حیاتی است؟ آیا میدانید شبیهسازهای پیشرفته که برای آموزش خلبانان در سال 1920 مورد استفاده قرار میگرفتند، در زمان شروع جنگ جهانی اول تولید شدند؟ در آن زمان دانشمندان ابزارها و تجهیزاتی را تولید کردند تا بتوانند بدون آن که پروازی واقعی را تجربه کنند، نکات مهم در مورد پرواز و خلبانی را به خلبانان جوان آموزش دهند.
مستندات حاکی از آن است که تولید شبیه ساز پرواز بعد از تولید هواپیما توسط برادران رایت رواج یافت. هدف از تولید شبیه ساز جلوگیری از آسیب به خلبان در حال آموزش بود تا از ایجاد خسارتهای جانی و مالی تا حد زیادی جلوگیری شود. ما در ادامه میخواهیم به اهمیت شبیه ساز پرواز در آموزش خلبانی بپردازیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.
اگر بخواهیم تاریخچهای برای استفاده از شبیه ساز پرواز ذکر کنیم، میتوانیم به قرن 20 اشاره کنیم. در این قرن خلبان به کمک شبیه ساز آموزش میدیدند و تجارب مهمی کسب میکردند.
از آن زمان به بعد شبیه ساز به جزئی جدایی ناپذیر و ثابت از آموزش خلبانی تبدیل شد، به گونهای که امروزه استفاده از آن برای یادگیری علم پرواز و خلبانی بسیار مهم قلمداد میشود.
شبیه ساز پرواز نرم افزارها و سخت افزارهایی هستند که هدف از ساخت آنها شبیه سازی کردن موقعیت یک هواپیما هنگام پرواز به صورت مجازی است.
اصلیترین هدف از طراحی شبیه سازهای پرواز آموزش دادن به خلبانان است. در ابتدا قرن 20 شبیه سازهای پرواز به صورت ساده و با امکانات محدود بودند. اما رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی شبیه ساز ها نیز پیشرفتهای عظیمی را تجربه کردند تا موقعیتهای واقعی را برای پرواز خلبانان فراهم سازند.
در حال حاضر شاهد تولید شبیه سازهای پروازی هستیم که بسیار حرفهای هستند و شباهت بسیار زیادی به دنیای واقعی دارند.
در طراحی شبیه ساز پرواز موضوع با اهمیت چگونگی طراحی الگوریتم حرکتساز سامانه شبیه ساز است که آن را به مسئلهای چالش برانگیز برای طراحان تبدیل کرده است. به طور کلی در مورد الگوریتمها باید بدانید که دریافت شتابهای خطی و سرعتهای زاویهای هواپیما به عنوان ورودی، باید خروجیهای مناسب عملگرها را به گونهای صحیح ارزیابی و محاسبه کند.
به این ترتیب حرکتهای نامحدود هواپیما به حرکتهای محدود شبیهساز پرواز در فضای کاری تبدیل خواهد شد و حس حرکتی به خلبان داخل هواپیما به درستی منتقل خواهد شد.
هرچه شبیه سازهای پرواز از تکنولوژیهای برتری بهرهمند باشند، بهتر میتوانند موقعیت پرواز را برای افرادی که آموزش میبینند فراهم کنند و همین امر نشان میدهد که اهمیت طراحی حرفهای شبیه سازهای پرواز موضوعی قابل انکار نیست.
شبیه سازهای پرواز کامپیوتری و آماتور نیز وجود دارند که میتوان به آنها به چشم یک بازی کامپیوتری نیز نگاه کرد. هدف نهایی از ساخت این شبیه سازهای پرواز، آموزش خلبان و یا طراحی هواپیما نیست، بلکه بیشتر یک نوع سرگرمی برای علاقمندان به هوانوردی و خلبانی محسوب میشود. در واقع با استفاده از بازیهای شبیه ساز پرواز کامپیوتری به تربیت خلبان پرداخته نمیشود.
برای آن که یک شبیه ساز پرواز ساخته شود نیاز است طراحان از علوم مختلفی بهرهمند شوند. اصلی ترین علومی که در ساخت شبیه ساز نقش مهمی ایفا می کنند عبارت هستند از دینامیک، خلبانی، طراحی صنعتی و برق الکترونیک و کنترل، واقعیت مجازی، هوانوردی و سایر علوم.
تعلیم دادن اصولی خلبانان را به افراد ماهری در صنعت هوایی تبدیل میکند. از همین رو در آموزش خلبانی استفاده از شبیه سازها بسیار مهم و رایج است.
در شرایط واقعی هزینه آموزش خلبانی به افراد داوطلب بسیار بالا است و همواره باید به ملاحظات ایمنی توجه داشت. از آنجا که داوطلبان برای آموزش خلبانی در شرایط واقعی با موانعی جدی روبرو میشوند، اهمیت شبیه ساز پرواز بیش از پیش روشن میشود، زیرا باعث میشود خلبانان کم تجربه بتوانند با هزینهای مقرون به صرفه و بدون ایجاد آلودگی آموزش ببینند و نکات مهم و مورد نیاز برای پرواز کردن را به خوبی یاد بگیرند. شبیه ساز عملکردی کارآمد و تکرارپذیر دارد و برای تحقیق و آموزش بسیار مناسب است.
با کمک شبیه ساز پرواز ترافیک هوایی تا حد زیادی کاهش مییابد و خلبانان با شبیه سازی میتوانند پروازی امن را تجربه کنند. شبیه ساز پرواز امکانات متعددی را برای خلبانان تحت آموزش فراهم میسازد تا از داخل کابین به بررسی عملکرد هواپیما بپردازند.
شبیه سازهای پرواز از ایمنی کامل برخوردار هستند و از مهمترین مزایای آنها میتوانیم به این مورد اشاره کنیم. از آنجا که آنها قابليت آموزش شرايط پرواز بر روی زمين را برای خلبانان فراهم میکنند، آنها را از خطرات ناشی از اشتباهات خلبان مصون میدارد. زیرا هنگام آموزش این احتمال وجود دارد که خلبان سقوط کند یا هنگام استفاده از قابليتهای شبیه ساز پرواز با مشکلاتی روبرو شود.
شبیهسازهای نرمافزاری حرفهای ایمنی پرواز را از طریق بالا نگه داشتن تواناییها و حفظ مهارت خلبان در طول زمان افزایش میدهند. این شبیه سازها به خلبان کمک میکند به طور کامل بر ادوات داخل کابین و کارکرد آنها تسلط یابد.
لازم به ذکر است که شبیه سازهای پرواز حرفهای سرعت واکنش خلبان در مواجهه با شرایط حساس و سانحه را افزایش میدهد و به او کمک میکند در موقعیتهای خطرناکی که تنها چند ثانیه به طول میانجامد، بهترین واکنش را از خود نشان دهد.
نرم افزارهای سیمولاتور پرواز بسیاری وجود دارد که هر یک نقاط ضعف و قوت خودشون رو دارند که شما باید با توجه به خواسته ای که از سیمولاتور پرواز دارید بهترین آنها را انتخاب کنید و روی سیستم کامپیوتری خودتون نصب کنید. از انواع نرم افزارهای سیمولاتور پرواز می توان Microsoft flight simulator X, xplane 11, prepare 3D, Microsoft flight simulator 2020 , DCS اشاره کرد. برای اینکه بدونید بهترین شبیه ساز پرواز برای آموزش خلبانی کدامند؟ اینجا کلیک کنید.
آیا به دنبال برترین نرم افزارهای شبیه ساز پرواز هستید؟ آیا میخواهید از پرواز با انواع هواپیماها رو آموزش ببینید و بتونید لذت پرواز رو با کامپیوتر شخصی خودتون و با کمترین هزینه تجربه کنید؟
ما در اسکایتو همواره در تلاشیم تا با ارائه خدمات مناسب در زمینه شبیه سازهای پرواز گامی موثر در جهت آموزش علاقمندان به پرواز برداریم و با آموزشی اصولی و صحیح آنها را در مسیر تبدیل شدن به خلبانان کاربلد و خبره یاری کنیم.
به یاد داشته باشید اسکایتو نخستین بازارگاه (market place) تخصصی در حوزه هوانوردی است. این فروشگاه بستری امن هم برای فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات هوانوردی و هم برای علاقمندان به محصولات هوانوردی ایجاد کرده است و همواره در پیشرفت صنعت هوانوردی عمومی کشورمان موثر واقع میشود.
منبع: شبیه ساز پرواز اسکایتو (skyto.org)