آنتی ویروسها ابزارهایی برای جلوگیری از اقدامات خرابکارانه مهاجمین بر علیه کاربران هستند. امروز تعداد آنها نیز بسیار بیشتر از هر زمان دیگری است. با این وجود برخی از مهاجمین از این پوشش به عنوان راهی برای نفوذ به دستگاه کاربران استفاده میکنند. در این مطلب قصد داریم آنتی ویروس های مخرب اندروید را معرفی کنیم. با ترنجی همراه باشید.
با وجود اینکه بیش از یک میلیون برنامه به شدت مخرب که تنها در سال گذشته از ورود به فروشگاه پلی استور گوگل مسدود شدهاند، احتمالا انتظار ندارید هر چند هفته یک بار در مورد دهها حمله و ضعف امنیت میلیونها کاربر اندروید در سراسر جهان بشنوید. متاسفانه، در طول سالها بارها و بارها ثابت شده است که نمیتوانید (فقط) به گوگل برای محافظت از خود در برابر تهدیدات پیچیده مهاجمین و هکرها که همیشه در حال بهبود روشهای خود هستند، اتکا کنید.
در تئوری، همین جا است که برنامههای به اصطلاح آنتی ویروس یا پاک کننده ویروس یا برنامههای مبتنی بر امنیت وارد کار میشوند، اما حداقل بر اساس یک مطالعه جدید و گسترده، ممکن است همیشه ایده خوبی نباشد که به استفاده از آنتی ویروس اعتماد کنیم. باور کنید یا نه، ما در مورد بهترینهای این حوزه صحبت میکنیم، نه برنامههای مبهم از یک توسعه دهنده بدون نام با حدود چند هزار بار دانلود. به طور کلی، تقریبا تمام برنامههای آنتی ویروس محبوب شما را ردیابی میکنند.
در حالی که جمعآوری دادهها، یک روش معمول و به طور کلی قابل قبول و گاهی ضروری برای برنامههای موبایلی است، احتمالا میتوانیم با جرات بگوییم که مهمترین موضوع در این موارد تقریبا اجتناب ناپذیر، صداقت یک برنامه نویس است. وقتی برنامههایی دارید که بهطور خاص برای محافظت از حریم خصوصی کاربران تبلیغ میشوند و به راحتی میتوان آن کاربران را برای اهداف نامعلوم و در نتیجه بالقوه مبهم ردیابی کرد، سخت است که تصور کنیم این برنامهها اعتماد شما را نقض نکنند.
از ۴۰ برنامه امنیتی و آنتی ویروس دانلود شده در Google Play که توسط کارشناسان امنیت سایبرنیوز بررسی شده است، تنها دو مورد از تهدیدهای آشکار حریم خصوصی دادهها مصون هستند و دو مورد دیگر با استفاده از روشی به نام مبهم سازی از این تحلیل فرار کردهاند. واضح است که چنین چیزی موضوع خوبی نیست. حتی برنامه “Super Antivirus – Clean Virus” و “VG Enterprise Web SDK” که دو برنامه بدون قابلیت ردیابی در لیست امروز ما هستند، در ارزیابی مهارتهای کلی حفاظت از امنیت موفق واقع نشدند.
اگرچه قابل ذکر است که دقیقا مشخص نیست این ارزیابی چگونه انجام شده است. مقدار و نوع دادههای ردیابی شده توسط هر یک از ۳۶ برنامهای که در این عمل، مشکوک شناخته شدهاند نیز به هیچ وجه ذکر نشده یا جزئیاتی برای آن در دسترس نیست. اما بدتر از همه، شش مورد از همین برنامهها ظاهرا حاوی لینکهای به دامنههای مخرب نیز هستند.
در حالی که پاسخ به این سوال ممکن است ساده به نظر برسد، باید به خاطر داشته باشید که این برنامهها (حداقل در تئوری) برخی از بهترین برنامههای امنیتی اندروید رایگان هستند و بدیهی است که هیچ تضمینی وجود ندارد که جایگزینهای کمتر شناخته شده از ردیابی شما خودداری کنند. یک راه حل آسان برای حل این معما این است که به طور کلی به آنتی ویروسهای موبایل پشت کنید، البته در این صورت شما تنها خواهید ماند و باید سعی کنید از خطرات روزمره اندروید دوری نمایید.
به گفته PhoneArena، اگر میخواهید با نصب تک تک برنامهها، قضاوت بهتری درباره آنها داشته باشید، به خواندن دقیق نظرات کاربران هر برنامه در فروشگاه گوگل پلی اقدام کنید. توجه به تمام جزئیات مربوطه و نظارت بر آن لزوما آنقدر که به نظر میرسد بد نیست. با وجود تمام موارد ذکر شده، در اینجا برنامههایی یافت شده است که هم کاربران خود را ردیابی میکنند و هم احتمالا حاوی لینکهای مخرب هستند:
و در اینجا نیز لیست طولانی دیگری شامل تمام برنامههای آنتی ویروس بسیار محبوب اندرویدی که مشخص شده است برای ردیابی دادههای شما، احتمالا اقدامات خاص و مخربی انجام میدهند، آورده شده است.
نظر شما در مورد آنتی ویروس های مخرب اندروید چیست؟ آیا شما از برنامهها آنتی ویروس استفاده میکنید؟ توصیه شما در استفاده از این برنامهها چیست؟