حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

بارش شهابی پرساووشی پنج شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ را از دست ندهید 🌠

نوشته

3 سال قبل | بدون دیدگاه | اخبار داخلی، نجوم

چند شب پیش بود که در حال بازگشت از دفتر به خانه و همانطور که به آسمان نگاه می کردم یک شهاب دیدم. آنطور که پیداست امشب و فرداشب قرار است آسمان تعداد بیشتری از این ها را تجربه کند. به همین دلیل توصیه می کنم که بارش شهابی پرساووشی پنج شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ را از دست ندهید 🌠 شاید شما هم به آسمان نگاه کردید و حس خوبی گرفتید!

بارش شهابی پرساووشی پنج شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ 🌠🌠🌠

بارش شهابی پرساووشی یکی از بهترین بارش های شهابی سال جاری است. جالب است دانید که در بیشتر شب های نیمه دوم مرداد و اوایل شهریور می توان شاهد بارش این آذرگوی‌های زیبا در آسمان بود.

به گفته ناسا، این بارش شهابی «بهترین بارش شهابی سال» محسوب می شود و نمایش خیره کننده ای از آتش بازی آسمانی است که تماشاگران نمی خواهند آن را از دست بدهند. بارش شهابی پرساووشی تا ۲ شهریور ۱۴۰۰ ادامه دارد. با این حال فعالیت بارش شهاب های در شب چهارشنبه ۲۰ مرداد و صبح پنج شنبه ۲۱ مرداد به اوج خود می رسد.

ناسا همچنین شب پنجشنبه ۲۱ مرداد و صبح جمعه ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ را به عنوان یک فرصت عالی دیگر برای تماشای شهاب باران در آسمان اعلام کرده است.

بارش شهابی پرساووشی پنج شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰

بارش شهابی پرساووشی پنج شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰

انجمن «رویال استرونومیکال سوسایتی» در بیانیه ای در مورد اوج بارش شهابی پرساووشی امسال که در انگلیس و اروپا امشب خواهد بود، اعلام کرد:

این شهاب ها از نیمکره شمالی زمین بهتر دیده می شوند و در شرایط ایده آل و بدون ابر، ناظران می توانند حداکثر ۵۰ شهاب را در ساعت مشاهده کنند. در این شب ماه در کمال آرامش به سر می برد و آسمانی تاریک و زیبا را برای تماشاگران به همراه خواهد داشت.

اوج بارش شهابی پرساووشی در ایران پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۳۰ : حداکثر ۱۰۰ شهاب را در ساعت 🌠🌠🌠🌠

پایگاه اینترنتی انجمن نجوم آماتوری نیز به نقل از مهندس «مسعود عتیقی» رییس این انجمن، زمان اوج بارش پرساووشی در ایران را ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه شبانگاه پنج شنبه ۲۱ امرداد ۱۴۰۰ دانست و اظهار کرد:

علاوه بر این زمان، ۳ زمان اوج دیگر در بامداد روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ۲۰، ۲۱ و ۲۲ امرداد ماه سال جاری برای مشاهده شهاب‌های این بارش پیش بینی شده است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد:

بهترین زمان رصد پرساوشی‌های امسال در کشور، پس از نیمه شب تا صبح است و خوشبختانه ماه امسال در وضعیت هلال شامگاهی است و مزاحم مشاهده رصد این شهاب باران نخواهد بود.

وی میزان بارش ساعتی سرسویی (ZHR) این بارش را ۶۰ شهاب در ساعت عنوان کرد و یادآور شد که زیر سقف یک آسمان تاریک امکان مشاهده تا ۱۰۰ شهاب در ساعت نیز وجود دارد.

شهاب با شهاب‌سنگ متفاوت است

عتیقی با تاکید بر اینکه علاقه مندان در نظر داشته باشند که شهاب با شهاب‌سنگ متفاوت است، در این باره توضیح داد:

شهاب‌ها بر عکس شهاب‌سنگ‌ها که دارای جرم و حجم قابل توجه هستند، ذرات میلی متری و میکرومتری هستند که در حدود ۱۰۰ کیلومتری سطح زمین بر اثر اصطکاک با اتم‌های جو برانگیخته می‌شوند و درخشش زیادی در آسمان ایجاد می‌کنند که حتی به صورت رد تا مدتی هر چند کوتاه در پهنه آسمان دیده خواهند شد.

وی اضافه کرد:

باید دقت داشت که در میان شهاب‌های این بارش، هنوز شهاب‌‎هایی از بارش قبلی یعنی «بارش دلتا دلوی» مشاهده می‌شود و تفاوت آنها با یکدیگر تنها در کانون بارش است.

به گفته این فعال حوزه نجوم آماتوری، کانون بارش پرساوشی در صورت فلکی به همین نام در آسمان است و با امتداد شهاب‌های این بارش، به صورت فلکی پرساوش یا «بُرنده سر غول» می‎‌رسیم که نام بارش نیز از آن گرفته شده است. این صورت فلکی از شمال شرق آسمان پس از نیمه شب طلوع خواهد کرد.

منشا این بارش شهابی چیست؟

عتیقی، منشأ بارش پرساوشی را دنباله دار  ۱۰۹P/ Swift-Tuttle (سوئیفت تاتل) دانست که در جو زمین با برخورد ذرات به جا مانده از این دنباله دار، درخشان می‌شوند و با سرعت سرسام آور ۲۱۰ هزار کیلومتر بر ساعت ذرات این دنباله دار با جو زمین برخورد می‌کند.

چطور بارش شهاب را مشاهده کنیم؟

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد:

همانگونه که پیش از این تاکید شده، برای مشاهده و ثبت شهاب‌های یک بارش نیاز به تلسکوپ و ابزار رصدی خاصی نیست و کافی است رصدگران از نور و آلودگی هوای شهرها دور شوند و در یک منطقه با آسمان باز و عاری از موانع دید برای مشاهده شهاب‌ها، نه تنها اطراف کانون بارش بلکه سراسر آسمان را جستجو کنند.

تماشای بارش شهابی با چشم غیرمسلح خطرناک است؟

وی اظهار کرد:

بدیهی است مشاهده یک بارش شهابی همچون دیگر پدیده‌های زیبای نجومی (به جز رصد خورشیدگرفتگی که نیاز به فیلتر خاص دارد) برای رصدگران بی خطر است.

شما امشب ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه به تماشای این پدیده نجومی خواهید نشست؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)