حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

مروری بر قابلیت‌های مدرن چیپ‌ست Kirin 810، قلب تپنده Huawei Nova 7i

کایرین ۸۱۰ به عنوان یکی از چیپ‌ست‌های جدید هوآوی از قابلیت‌های ارتباطی، عملکردی و ساختاری نوینی استفاده می‌کند که آن را از سایر رقبا متمایز کرده است.

چیپ‌ست‌های سری Kirin هوآوی همواره بر پایه جدیدترین فناوری‌ها توسعه پیدا می‌کنند. پس از چیپ‌ست‌های پرچمدار سری Kirin 9 که عملکرد فوق‌العاده را به نمایش گذاشتند و همچنین با تجربه سری Kirin 7 که گزینه‌ای با قیمت مناسب و حفظ عملکرد سطح بالا به حساب می‌آید، هوآوی توسعه Kirin 810 را آغاز کرده است. این محصول، اولین چیپ‌ست این شرکت به حساب می‌آید که با معماری Da Vinci توسعه یافته است. Kirin 810 از نظر ارائه عملکرد قدرتمند، از سری Kirin 9 پیروی می‌کند. بهینه‌سازی مصرف انرژی، تمرکز روی قابلیت‌های ارتباطی، توجه به عکس‌برداری، المان‌های توسعه یافته برپایه هوش مصنوعی و به‌کارگیری الگوریتم‌های جدید در پردازش‌ها در دستور کار قرار گرفته‌اند.

با به‌کارگیری معماری Da Vinci هوآوی، Kirin 810 به سیستم HiAI جدید مجهز شده که در سناریوهای مختلف و به شکلی فراگیر قابل استفاده است. Kirin 810 فناوری ۷ نانومتری هوآوی را در تولید چیپ‌ست هشت هسته‌ای به نمایش می‌گذارد که توانی تا ۲۰ درصد بیشتر را در مقایسه با نمونه‌های ۸ نانومتری ارائه می‌کند. استفاده از ترکیب ۶+۲ هسته پردازشی، شرایطی را فراهم کرده تا دو هسته Cortex-A76 با تمرکز روی عملکرد سطح بالا در کنار شش هسته Cortex-A55 با تمرکز روی بهینه‌سازی مصرف انرژی قرار گیرند. پردازشگر گرافیکی یا GPU هم به Mali-G52 ارتقا یافته که با به‌کارگیری فناوری Kirin Gaming+، عملکرد روانی را هنگام اجرای بازی‌های ویدئویی به همراه خواهد داشت.

Kirin 810 از قدرت بالایی در بخش عکس‌برداری و پردازش تصویر برخوردار است تا با کاهش نویز و ایجاد جزئیات دقیق، واحد‌های به روز شده‌ پردازش پیکسل را کنار الگوریتم پیشرفته تنظیم خودکار نور سفید، ماژول DE و سیستم کاهش نویز قرار دهد.

علاوه بر این، Kirin 810 همچنان از قابلیت‌های ارتباطی پیشرفته‌ موجود در تراشه‌های پرچمدار هوآوی پشتیبانی می‌کند. به عنوان مثال، پشتیبانی از دو سیم‌کارت یا سیستم Dual VoLTE، امکان در اختیار داشتن قابلیت‌های ارتباطی پایدار و با سرعت بالا را در محیط‌های مختلف فراهم خواهد کرد.

 

معماری داوینچی با قابلیت‌های بهبودیافته هوش مصنوعی

در سال‌های اخیر هوش مصنوعی تاثیر قابل توجهی در تعامل کاربران با گوشی‌های هوشمند داشته است. افزایش قابلیت‌های توسعه یافته برپایه هوش مصنوعی باعث شده نیاز بیشتری به روزرسانی سخت‌افزاری تراشه‌ها جهت ایجاد محصولاتی سازگارتر و با انعطاف‌پذیری بالاتر وجود داشته باشد.

Kirin 810 به عنوان اولین چیپ‌ست توسعه یافته برپایه فناوری داوینچی هوآوی، دست‌یابی به قابلیت‌های پیشرفته و مدرن را امکان‌پذیر می‌کند. معماری داوینچی با توجه به استفاده از موتور پردازشی 3D Cube با عملکرد سطح بالا به منظور سرعت‌دهی به محاسبات ماتریسی، متفاوت از محاسبات دو بعدی سنتی است. این پردازنده منحصر به فرد، به طور قابل توجهی بهره‌وری محاسباتی در بخش هوش مصنوعی را تقویت می‌کند.

در آزمون بنچمارک‌های ETH، واحد پردازش عصبی Kirin 810 موفق به ثبت امتیاز فراتر از ۳۲۰۰۰ شده که به مراتب بالاتر از امتیاز ۶۵۵۶ برای اسنپ دراگون ۷۱۰، امتیاز ۱۳۰۰۰ برای اسنپ دراگون ۷۳۰ و امتیاز ۲۷۰۰۰ برای اسنپ دراگون ۸۵۵ است.

 

استفاده از تکنولوژی ۷ نانومتری

جهت افزایش و تقویت عملکرد، Kirin 810 برپایه فناوری ۷ نانومتری تولید شده و دومین تراشه ۷ نانومتری هوآوی لقب گرفته است. بهینه‌سازی مصرف انرژی در این چیپ‌ست حدود 20درصد بهتر است.

 

عملکرد قابل توجه CPU و GPU

Kirin 810 نیازهای کاربران برای در اختیار داشتن سرعت بالاتر و عملکرد روان‌تر را رفع می‌کند. این امر، با درنظر گرفتن کلیه مشخصات مورد نیاز برای جلوگیری از گرم‌شدن بیش از حد دستگاه انجام می‌شود. Kirin 810 از فناوری برنامه‌ریزی مدولاسیون فرکانسی برپایه هوش مصنوعی در کنار معماری ۶+۲ برای هسته‌های پردازشی استفاده کرده است. به این ترتیب، منابع CPU به طور انعطاف‌پذیر در سناریوهای مختلف نیازمند توان پردازشی عمل می‌کند. برای مثال در اجرای بازی‌های ویدئویی به شکلی قدرتمند و در سناریوهای سبک‌تر نظیر وب‌گردی با توانی کمتر فعالیت کرده و حتی امکان تخصیص بخشی از توان کاری خود به هر کدام از این فعالیت‌ها را نیز دارد.

در تست‌های GeekBench 4.2 امتیاز پردازش تک‌هسته‌ای برای Kirin 810،  ۱۱ درصد بالاتر از امتیاز ثبت شده برای اسنپ دراگون ۷۳۰ است. در بخش پردازش چندهسته‌ای نیز امتیازی به مقدار ۱۳ درصد بالاتر از اسنپ دراگون ۷۳۰ برای این چیپ‌ست هوآوی به ثبت رسید.

در بخش GPU، چیپ‌ست Kirin 810 به گزینه شخصی‌سازی شده‌ توسط مهندسان هوآوی یعنی Mali-G52 مجهز شده که از Kirin Gaming+ پشتیبانی می‌کند. این ترکیب هم با استفاده از هوش مصنوعی، عملکرد ارائه شده برای کاربر را در بخش اجرای بازی‌های ویدئویی به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود خواهد داد.

گوشی‌های گیمینگ سطح بالا، برای اجرای هرچه بهتر بازی‌های ویدئویی به هر دو گزینه سخت‌افزار و سیستم‌عامل متکی هستند. در همین راستا، GPU Turbo هوآوی باعث شده عملکرد پردازشی در بخش CPU و GPU به طور قابل توجهی بهبود یافته و تجربه بهتری داشته باشیم.

عملکرد ISP و الگوریتم‌هایی برای عکس‌برداری هرچه بهتر

عکس‌برداری در شب یا نور محدود، چالشی جدی برای گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. Kirin 810 برای رفع این چالش از ISP استفاده کرده و همچنین از الگوریتم‌های پیشرفته عکس‌برداری نیز بهره گرفته است. استفاده از ماژول DE به منظور بهبود پردازش تصویر و کاهش نویز نیز باعث شده عکس‌های به ثبت رسیده در نور محدود، کیفیت بالاتری داشته باشند.

استفاده از DMAP در Kirin 810 باعث شده شاهد عملکرد چشم‌نواز در عکس‌برداری از مناظر یا عکس‌برداری پرتره باشیم. بهبود افکت بوکه نیز قابل توجه است.

در بخش الگوریتم‌ها، پردازش ISP در Kirin 810 تا ۱۰۰ درصد بهبود یافته و با توجه به بهبود عملکرد در بخش تشخیص سوژه و عکس‌برداری از سوژه‌های متحرک، خروجی‌ شفاف‌ و دقیق‌تری دارد.

 

تجربه یکپارچه در پشتیبانی از دو سیم‌کارت

Kirin 810 مشابه با دیگر چیپ‌ست‌های پرچمدار، قابلیت‌های ارتباطی فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد. به عنوان نمونه، می‌توان به پشتیبانی از قابلیت 4G روی دو سیم‌کارت و همچنین Dual-VoLTE اشاره کرد. امری که باعث شده قابلیت‌های ارتباطی با سرعت بالاتر و پایدارتری در دسترس باشند.

 

HiAI 2.0 مدرن و بهبودیافته

هوآوی تمرکز خاصی روی توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی دارد. Kirin 810 از فرمت عملگرهای واسطه پشتیبانی می‌کند. امری که پشتیبانی بیش از ۲۴۰ اپراتور (عملگر) را به همراه داشته تا این چیپ‌ست را به پیشتاز بازار تبدیل کند. پشتیبانی چیپ‌ست از تعداد بالای عملگرها، معماری باز و کیت‌های ابزاری قدرتمند، امکان توسعه و تبدیل به منظور استفاده از فریم‌ورک‌های هوش مصنوعی را فراهم می‌کند. نتیجه کار، بهبود پلتفرم محاسباتی همراه Huawei HiAI است.

در مجموع، با توجه به توان محاسباتی قابل توجه برپایه هوش مصنوعی، عملکرد مناسب و بهینه‌سازی مصرف انرژی، کنار قابلیت‌های ارتباطی و عکس‌برداری بهبودیافته، Kirin 810 را باید چیپ‌ستی در سطح پرچمدار اما با قیمت مناسب به حساب آورد.

اشتراک در
اطلاع از
51 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mb.Pcr

عالی کایرن 810 بر خلاف کایرن 710

❤Mohamad_reza.81❤

کیرین 710 هم زمان خودش چیپست خیلی خوبی بود.

Taha

ببخشید چرا بجنمارک اسنپ ۸۵۵رو زدید دویست و هفتاد هزار؟

AŁɪ

عزیزم اون بنچمارک انتوتو نیست اسمش (ETH) هست

Taha

بله درست میگی ببخشید به متن دقت نکردم⁦🙏

AŁɪ

مختصر و مفید .
ولی ادمین جان امروزه چیپ های قوی تر و بهینه تری معرفی شدن مثل کرین ۸۲۰/کرین ۹۸۵/ دایمنسیتی ۸۲۰/دایمنسیتی۱۰۰۰+
که واقعا با وجود اونا خرید گوشی با این چیپ عقلانی نیست مگر اینکه پول کافی نداشته باشی 🙏⁦☺️⁩

Taha

دقیقا راست میگی.
ولی فکر کنم چون Nova 7iتو ایران با کایرن 810معرفی شده این خبرو پوشش دادن

Mb.Pcr

اصن اون چیپ ها هستن تو ایران ؟
و قطعا اون چیپ ها روی گوشی هایی هستن که بالای 300 یورو(جهانی) آب میخورن پس احتمال کمی داره که بیان ایران و اگر هم بخوان بیان اینقدر دیر میان که دو برابر قیمت اصلی اب میخوره

AŁɪ

عزیزم اون ۳۰۰ یورو که لغو شد فعلا.
ولی با برند شیا میتونی دایمنسیتی ۸۲۰و ۸۰۰ رو لمس کنی .
یا میتونی از سایتی که از خارج از ایران میاره سفارش بدی .

Mb.Pcr

خودت میگی فعلا تو ایران هیچی همیشگی نیس ( البته منظورم خوبی هاش بود نه بدی هاش)
و گرنه کایرن820 هم هست
در کل مدیاتک بخواد یک نانو متر هم بزنه باز هم مشکل داره

AŁɪ

(در کل مدیاتک بخواد یک نانو متر هم بزنه باز هم مشکل داره)
یاد عصر جهالت میوفتم🤔🤦

Mb.Pcr

نمک نمکدون دریاچه نمک
این بررسی جی اس ام آرنا نشون داد که هلیو جی 90 تی بعد یه مدت لگی و باگی میشه دیگه قضاوتش با خودتون
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_8_pro_long_term-review-2086.php

❤Mohamad_reza.81❤

“یاد عصر جهالت میوفتم”
باهات موافقم👍

AŁɪ

فقط یه سری نوب میتونن جی اس ام آرنا رو به عنوان مرجع اصلی اطلاعاتشون قرار بدن🤦

Mb.Pcr

خیلی نوبی که جی اس ام آرنا رو مرجع چرت قرار میدی
خسته نباشی دلاور

Mb.Pcr

Nasa
تو که خیلی با تجربه ای و چیزی حالیته نمیدونی تست باتری رو توی ترنجی از جی اس ام آرنا هست؟

Finch

ناسا اگر خرید گوشی با کایرین ۸۱۰ عقلانی ، باید به حال کسایی تاسف مورد که ۱۰ ۱۲ ملیون میدن به اسنپ ۷۳۰ و ۷۳۰جی (آ۷۱ و می نوت ۱۰ لایت)

Taha

فنچ جان با a71موافقم ولی با می نوت ۱۰ لایت مخالفم چون بیشتر تمرکزش رو گذاشتن رو بخش دوربین بهینه سازی مصرف افزاری برای کیفیت عکاسی.

❤Mohamad_reza.81❤

فارق از اینایی که اشاره کردی
من اشاره کنم که حداقل پلاستیک نیستش واقعا حیف پول که بدی…
البته ما آدمایی هستیم که بین mi9 و a70(مدتی کوتاه توی یه رنج قیمتی بودند)
گزینه دوم رو انتخاب میکنیم چرا چون سامسونگه😔

Mb.Pcr

دوستان دو تا سوال داشتم
1. آدرنو 618 به کار رفته در ردمی نوت 9 اس بازی COD یا همون کال آف دیوتی رو با چه کیفیتی اجرا میکنه ؟
2. کسی ردمی نوت 9 اس داره که روش جیکم یا گوگل کمرا هم نصب کرده باشه و از منظره ای عکس گرفته باشه با اون جیکم اگه کسی گرفته خواهشا و بی زحمت و لطفا برام بفرسته .
با سپاس

Taha

داداش لینک بررسی فارسی شو دارم برات بفرستم؟
در مورد بالا آوردن کالاف این گوشی هم توضیح میده

Mb.Pcr

بد نیس اگه زحمتی نیس بده

Mb.Pcr

خیلی ممنون

Finch

سلام در مورد سوال اول
آدرنو ۶۱۸ به کار رفته تو گوشی من واقعا مشکلی ندارن مگر تا گرافیک وری های و فریم های اجازه میده کالاف رو ران کنی
ولی اگه بخای یکم‌پرو تو رنکینگ های مستر به بالا بازی کنی چون فایت سنگین میشه و نیاز به حرکات سریع داری ، کم میاره

Taha

«در کل مدیاتک بخواد یک نانو متر هم بزنه باز هم مشکل داره»
مدیاتک داره خودشو ثابت می‌کنه که مدیاتک قبلی نیست

AŁɪ

فکر میکنن اسنپ خودش قبلاً خیلی خوب بوده 🤦 همه که از همون اول خوب نبودن

Taha

👍👌

hamid4_2

طاها جان کجا بودی نبودی ؟دلمون برات تنگ شد😍

Mb.Pcr

من حرفی از اسنپ زدم؟

AŁɪ

من با شما حرفی ندارم⁦☺️⁩

hamid4_2

ناساجونم چطوری؟😍😍

hamid4_2

هرکی ناساارا دوست داره لایک کنه😍😍😍😍

hamid4_2

چقدر ناسا طرفدارداره ۵تا مثبت😍

Mb.Pcr

با این حال نظری راجب به سری دیمینسی ندارم نمی دونم خوبه یا نه باید دید بررسی های طولانی مدتش چی میشه شاید این سری بهتر باشه و…
ولی کسی نیستم که خودمو متخصص بدونم بگم فلانه یا نه ولی چیزی که تو جی اس ام آرنا در مورد ردمی نوت 8 پرو دیدم واقعا برام عجیب بود

Finch

واقعا تجربه ای تو میان رده در حد جی۹۰تی نداشتم
واقعا …

Mahdi

عالیه تنها پردازنده ای هست که اکستریم پلاس پابجی رو میاره🙂

Finch

حالا اون چیزی هم که تو گفتی نیاره ، ولی کاملا به اسنپ ۸۴۵ برتری داره به دو دلیل
یکی معماری ۷ نانومتری
یکی هسته های A76

Mahdi

باز تو حرف زدی من واسم مهم نیست نه هسته نه بنچمارک نه هیچ چیز دیگه ، من گوشیم رو دو سال قبل گرفتم اون موقع بهترین بود ولی الان این گوشی بهترین هست ؟ همین کایرین ۸۲۰ اینو پودر میکنه ، خوبه یه کم منطقی نظر بدیم

Milad7

خدا بخیر کنه از Y7p خلاص شدیم گیر Nova7i افتادیم
😅

hamid4_2

میلاد جان ،من این حرفو زدم ،کپی نکن🤬

Milad7

بله بله با تشکر از حمیدخان 😛

persepolis

این بررسی جی اس ام آرنا نشون داد که هلیو جی 90 تی بعد یه مدت لگی و باگی میشه دیگه قضاوتش با خودتون
چرته، تازه بهتر از بقیه است…

MSK

سلام دوستان خسته نباشید ببخشید اینجا سوال میپرسم میخواستم بدونم چطور میشه درصد سلامت باتری را بفهمی من یه برنامه نصب کردم ولی نتونستم درست بفهمم باید چیکار کنم دوستان اگه میدونید ممنون میشم پاسخ بدید

hamid4_2

والا من میدونم ،ولی به قول بروسلی ،کاریو که بلدی مفتی به بقیه یاد نده ،بنابراین پول زور وده🤣

MSK

کلا من تو میان رده بیشتر از همه کایرین رو قبول دارم هم بهینگی خیلی خوبی داره هم سی پی یو جی پی یو قوی و سرعت خوبی داره افت عملکردم من ازش ندیدم کلا چیپ خیلی خوبیه

hamid4_2

الهی هرکی این کامنتو میخونه یارانش قطع بشه🤣⁦

Taha

«خیلی ممنون»
خواهش میکنم

hamid4_2

طاها مشتی😍

Finch

چی میشد بجای اسنپ ۷۳۰ ، کایرین ۸۱۰ رو a80 سوار بود 😉🤳⁦❤️⁩😉🤤

Mahdi

هیچی نمیشد سرویسهای گوگل رو نداشت اون موقع

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)