حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

فیلترینگ تیک تاک و ویچت در هند به همراه ۵۷ نرم افزار چینی دیگر از جمله Shareit

نوشته

4 سال قبل | 9 دیدگاه | نرم افزار

به نظر می رسد سیاست در همه جای دنیا قربانی می گیرد. خب البته اگر نیمه خالی لیوان را ببینیم یا نیمه تاریک را شاید تا حدودی هم حق داشته باشند اما اجبار همیشه از ضعف می آید! امشب می بینیم که فیلترینگ تیک تاک و ویچت در هند به همراه ۵۷ نرم افزار چینی دیگر از جمله Shareit صورت گرفته است. خب ما کاربران ایرانی اصلا با این رفتار غریبه نیستیم اما در هند چه خبر است؟

فیلترینگ تیک تاک و ویچت در هند

وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات دولت هند به تازگی بیانیه مطبوعاتی صادر کرده است که ممنوعیت 59 برنامه را که “خلاف حاکمیت و یکپارچه هند، دفاع از هند، امنیت دولت و نظم عمومی است” را منع کرد. لیست برنامه های ممنوعه TikTok را در بین دیگران قرار می دهد. از امروز، در اینجا لیست 59 برنامه چینی که در هند ممنوع خواهند بود آمده است:

TikTok
Shareit
Kwai
UC Browser
Baidu map
Shein
Clash of Kings
DU battery saver
Helo
Likee
YouCam makeup
Mi Community
CM Browers
Virus Cleaner
APUS Browser
ROMWE
Club Factory
Newsdog
Beutry Plus
WeChat
UC News
QQ Mail
Weibo
Xender
QQ Music
QQ Newsfeed
Bigo Live
SelfieCity
Mail Master
Parallel Space
Mi Video Call – Xiaomi
WeSync
ES File Explorer
Viva Video – QU Video Inc
Meitu
Vigo Video
New Video Status
DU Recorder
Vault- Hide
Cache Cleaner DU App studio
DU Cleaner
DU Browser
Hago Play With New Friends
Cam Scanner
Clean Master – Cheetah Mobile
Wonder Camera
Photo Wonder
QQ Player
We Meet
Sweet Selfie
Baidu Translate
Vmate
QQ International
QQ Security Center
QQ Launcher
U Video
V fly Status Video
Mobile Legends
DU Privacy

بسیاری از برنامه های قابل توجه در این لیست قرار دارند. اول از همه TikTok یعنی پلتفرم رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاری ویدیو وجود دارد که از ابتدای همه گیر شدن ویروس کرونا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. سپس چندین برنامه از شیائومی وجود دارد، از جمله Mi Community و Mi Video Call.

برنامه های کاربردی محبوب مانند Parallel Space ، Xender ، Shareit و Cam Scanner نیز ذکر شده است. جایگزین توییتر چین، Weibo نیز ممنوع خواهد بود. بازی فوق العاده محبوب “Clash of Kings” همچنین در هند ممنوع خواهد بود. ما در گذشته شاهد اختلاف نظرهایی در مورد چندین مورد از این برنامه ها بودیم که مهمترین آنها TikTok، دوربین اسکنر و همه برنامه های تلفن همراه DU است، اما دیدن یک ممنوعیت هدفمند مانند این از یک دولت بزرگ چیزی است که هرگز کاملاً انتظارش را نداشتیم.

دولت هند “تصمیم گرفته است تا استفاده از [این برنامه ها] را که در دستگاه های اینترنتی موبایل و غیر تلفن همراه استفاده می شود مجاز نیست.” این بدان معناست که مدتی بعد از امروز کاربران هندی قادر نخواهند بود از طریق برنامه موبایل یا از طریق وب سایت به این برنامه ها و خدمات دسترسی پیدا کنند، اما مشخص نیست که آیا دولت فروشگاه های اپلیکیشن را مجبور خواهد کرد که این برنامه ها را در لیست فروشگاه های تلفن همراه حذف کنند یا این محدودیت در سطح ISP است.

هند در تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت این 59 برنامه موبایل، به بخش 69A قانون فناوری اطلاعات استناد می کند. بخش 69A قانون آی تی به شرح زیر است:

69A قدرت صدور جهت جلوگیری از دسترسی عمومی به هرگونه اطلاعات از طریق هر منبع رایانه ای.

  1. ۱- در جايي كه دولت مركزی يا هر يک از افسران وی كه به ويژه از این طرف به وی اجازه داده اند، راضی باشد كه لازم است يا مصلحت انجام شود، به نفع حاكميت و يكپارچگي هند ، دفاع از هند ، امنيت دولت ، روابط دوستانه با كشورهاي خارجي يا نظم عمومي يا براي جلوگيري از تحريک در انجام هرگونه تخلف قابل تشخیص در بالا ، ممكن است به دلايلي كه به صورت كتبي به ثبت كتب برسد ، به دستور واسط ، مقررات بند (2) را رعايت كند. دولت یا واسطه مانع از دسترسی عموم یا مسدود شدن دسترسی عمومی توسط هرگونه اطلاعات تولید شده ، انتقال ، دریافت ، ذخیره یا میزبانی در هر منبع رایانه ای می شود.
  2. ۲- روالها و ضمانت هایی که ممکن است چنین مانعی برای دسترسی عموم انجام شود ، مطابق تجویز خواهد بود.
  3. ۳- واسطه ای که نتواند از جهت صادر شده در زیر بند (1) پیروی کند ، با حبس مجازاتی که ممکن است تا هفت سال تمدید شود ، مجازات می شود.

وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات یادآور می شود “نگرانی در مورد جنبه های مربوط به امنیت داده ها و محافظت از حریم خصوصی ۱.۳ میلیارد هندی” به عنوان یک عامل موثر در تصمیم گیری آن است. این وزارتخانه “از بسیاری از منابع شکایت کرده است، از جمله چندین گزارش در مورد سوء استفاده برخی از برنامه های تلفن همراه موجود در سیستم عامل های Android و iOS برای سرقت و انتقال به طرز ناخواسته داده های کاربران به شیوه غیرمجاز به سرورهایی که مکان هایی خارج از هند دارند.”

وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات به دلیل “جمع آوری [این] داده ها ، استخراج و توصیف آن توسط عناصر خصمانه برای امنیت ملی و دفاع هند” ، این موضوع را “نگرانی بسیار عمیق و فوری می داند که نیاز به اقدامات اضطراری دارد.” تنش ها بین هند و چین در این ماه به دلیل اختلافات مرزی در حال افزایش است که منجر به ایجاد یک سازنده بزرگ تلفن های هوشمند چینی راه اندازی محصول مستقیم آنلاین خود و تحریک مصرف کنندگان به تحریم داوطلبانه برنامه ها و محصولات ساخت چینی شد. اطلاعیه امروز آخرین پیشرفتی است که به حوزه فناوری تلفن های هوشمند سرایت کرده است.

نظر شما چیست؟ فکر می کنید که هند و چین به کجا برسند و آیا فکر می کنید فیلترینگ راه حل است؟

اشتراک در
اطلاع از
9 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mahdi

شریت فیلتر بشه چی میشه نمیشه استفاده کرد؟

AŁɪ

مگه استفاده ازش نت میخواد؟؟

Mahdi

شاید همون وایفای رو ازش قطع کنن که نتونه وصل بشه ولی نت همراه فکر کنم فقط تبلیغاتش رو میاره

eftekharifar

شیر ایت که اینقدر تبلیغات داره و نوتیفیکیشن های نامربوط و حتی موقع شارژ کردن هم تبلیغ داره!
من خیلی وقته از گوشی خودم و اطرافیانم کنار گذاشتمش
از mi share یا Google files استفاده کنید که قابلیت ارسال و دریافت فایل دارن. تبلیغ هم ندارن

alone wolf

دیگه شریت چرا 😐

s78ajjad

محصولات نرم افزاری همون کشوری تو هند فیلترشده که خودش محصولات نرم افزاری و گاها سخت افزاری غرب و به خصوص امریکا رو از بیخ و بن فیلتر کرد!
گرچه صرفا تونست از منظر کنترل اخبار سیاسی اعمال قدرت کنه و از منظر فرهنگ کشورش رنگ و بوی دول غربی رو گرفت(شاید هم انتخاب خودش همین بود )
حالا فارغ از این قضایا
این داستان تو چین با همه بدی هاش تا حد زیادی باعث پیشرفت و جهانی شدن محصولاتشون شد که حداقلش اینه که براشون آورده اقتصادی داشته…حالا تو مملکت با به سبب دولت-ملت چنین امر حاصل نشده…دلیل نمیشه که چنین موضع هایی رو صرفا ضعف بدونیم

bh974

فیلتر شیریت از همشون موثر تره😁😁

Milad7

هند 😐 یکی از داغون ترین کشورها 😐 صد رحمت ب ایران خودمون

MohammadFarhaadi

چین اگر محصولات غربی رو فیلتر کرده بجاش جانشین درخور و لایق برا کاربراش با امکانات بیشتر و ارزونتر یا حتی رایگان قرار داده.اینقدر کیفیت رو بالا برده که میت سی رو تو اروپا هزار و دویست دلار قیمت زده بود باز فروش داشت جالبه که برا مردم خودش هفتصد دلار میداد و اینطوریه که کسی به فیلترینگ داخلی چین اعتراض نمیکنه تازه حمایت میکنن.اینجا خودرو رو داخل چند برابر کشورای دیگه میدادن تازه اونم کشورای درپیت که حاضر بودن پراید ایران توشون فروش بره!!!قشنگ با سیاست فروششون میگفتن شما از مردم جیبوتی پیش ما کمتر هستین!!!

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)