اپل iPad Pro 2020 رسما معرفی شده و تمرکز ویژه ای روی AR یا واقعیت افزوده دارد. آیپد پرو ۲۰۲۰ با چیپست اپل A12Z و دوربین سه گانه مجهز به دوربین ToF رسما معرفی شده و در ادامه با هم درباره آن صحبت می کنیم، با ترنجی همراه باشید.
آیپد پرو ۲۰۲۰ مدل پایه با حافظه ۱۲۸ گیگابایتی دارد و در دو اندازه ۱۱ و ۱۲.۹ اینچی عرضه میشود. مدل پایه هر کدام از این آیپدها، به ترتیب ۷۹۹ و ۹۴۹ دلار است. هر دو نسخه ۱۱ و ۱۲.۹ اینچ، کاملا شبیه به نسل قبلی خود هستند اما ماژول دوربین جدیدی در آنها شاهد هستیم و از نظر سختافزاری هم شامل برزورسانیهای مختلف شدهاند.
اگر به وبسایت اپل همین حالا سر بزنید، یکی از ویژگیهای برجسته آیپدهای جدید LiDAR نام دارد. این ویژگی درواقع بخشی از ماژول دوربینهای این آیپدها است که میتواند عمق را تشخیص دهد و در AR کاربردهای زیادی دارد. اما یک ویژگی مهم دیگر درباره این آیپدها، کیبرد جدید است که حالا به ترکپد هم مجهز شده.
وقتی آیپد به کیبرد وصل میشود، میتوان آیپد را در زاویهای بالاتر از سطح کیبرد و به صورت معلق نگه داشت تا بتوان به سادگی با کیبرد و آیپ کار کرد. درواقع اضافه شدن ترکپد باعث شده جا برای نگه داشتن آیپد روی کاور کیبرد کمتر شود و از همین رو اپل تصمیم گرفته سراغ این مکانیزم معلق نگه داشتن آیپد برود. جدا از این نکته هیجانانگیز، اپل میگوید تجربه ترکپد در آیپد را کاملا از نو طراحی کرده و این ترکپد و نحوه کارکرد آن، یک کپی از macOS نیست. به محضی که کاربر انگشت خود را روی ترکپد جابهجا میکند، نشانگر موس روی آیکنها و دکمههای سیستم عامل میرود تا کار با آنها راحتتر باشد.
اپل اسم کیبرد جدید را Magic Keyboard گذاشته که این نام از کیبردهای جدید این شرکت در لپتاپهای جدیدش الگو گرفته است. نور پسزمینه به دکمههای مجیک کیبرد آیپد پرو اضافه شده اما یک نکته منفی هم درباره آن وجود دارد که آن قیمت ۲۹۹ دلاری این کیبرد است! همچنین یک پورت USB-C هم به لولا این کاور اضافه شده که میتواند کاربردی باشد.
حال برویم سراغ خود آیپد پرو. اپل معمولا از بهترین پردازندههای خود در آیپد پرو استفاده کرده و اینبار هم این قاعده تغییری نکرده است. پردازنده جدید آیپد پرو A12Z Bionic نام دارد که شامل هشت هسته گرافیکی میشود. مثل پارسال نیز اپل هیچ ابایی ندارد از اینکه بگوید این آیپد پرو جدید و پردازنده آن، از بیشتر کامپیوترهای ویندوزی سریعتر هستند! عمر باتری آیپد جدید هم همچنان ۱۰ ساعت است و در نسخههای سلولار، با پشتیبانی از شبکه LTE عرضه میشود؛ نه 5G.
چینش سهتایی دوربین در بخش پشتی این تبلت از آیفون ۱۱ پرو الهام گرفته اما در آیپد پرو جدید، این دوربینها با بهترین گوشی اپل متفاوت هستند. دوربین اصلی همان رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی و لنز آیفون ۱۱ پرو را دارد اما دوربین اولترا واید، سنسوری ۱۰ مگاپیکسلی دارد. دوربین سوم هم که اپل آن را LiDAR مینامد، از لیزر برای سنجش عمق میدان و واقعیت افزوده استفاده میکند.
چند ماهی میشود که در خبرها مدام میشنویم که آیپد پرو قرار است به دوربین سه گانه مجهز شود و حالا برای اولین بار است که این دوربین سه تایی را از نزدیک میبینیم. در کل دوربین سوم چیزی مثل دوربین ToF در گوشیهای اندرویدی مطرح بازار است که حالا به آیپد پرو آمده و اپل حسابی میخواهد در زمینه واقعیت افزوده از آن کار بکشد.
اپل LiDAR
به جز موارد گفته شده، تقریبا باقی بخشهای آیپد پرو جدید با نسل قبلی تقریبا یکسان است. کیبرد جدید هم که با آیپد پرو قبلی سازگاری دارد و کاربران آیپد پرو قبلی میتوانند سراغ خرید آن بروند. به طور کل، اپل تقریبا هر ۵۰۰ روز یک آیپد پرو جدید معرفی کرده اما این بار بیشتر از ۵۰۰ روز طول کشید تا دوباره یک آیپد پرو جدید ببینیم. در این بین آیپدهای میانرده و ضعیفتر، بیشتر شامل بروزرسانی سختافزاری شدهاند. خانواده آیپدها حالا از همیشه شلوغتر است که یک نکته مثبت درباره آنها این است که تقریبا در هر برچسب قیمتی، میتوان یک آیپد خیلی خوب خریداری کرد.
اپل در کنار آیپد پرو جدید، مک بوک ایر جدید را هم معرفی کرد که در پستی جداگانه به آن خواهیم پرداخت. حتما میدانید که قرار بود در ماه جاری میلادی، اپل کنفرانسی برای معرفی این محصولات برگزار کند اما متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این مراسم برگزار نشد و محصولات جدید را به این شکل و در قالب یک خبر در سایت اپل میبینیم. همچنین قرار بود در این ماه آیفون SE جدید یا آیفون ۹ معرفی شود که به نظر میرسد کرونا آن را هم عقب انداخته و معلوم نیست کی شاهد آیفون میانرده جدید خواهیم بود.
اپل همین الان محصولات زیادی در دست دارد که باید معرفی کند و از جمله آنها به AirTags هم میتوانیم اشاره کنیم. با این وضعیتی که حالا جهان در آن به سر میبرد، احتمالا در روزهای آتی محصولات بیشتری از اپل خواهیم دید که در سایت این شرکت معرفی میشوند. همچنین باید اشاره کنیم که این تبلتها قرار است در دو رنگ خاکستری و نقرهای در حافظههای ۱۲۸ و ۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت عرضه شوند. مثل همیشه دو مدل LTE و WiFi از هرکدام از آنها قابل خریداری خواهد بود.
نظر شما درباره آیپد پرو ۲۰۲۰ چیست؟
بنظرم باید به صورت پریمیوم نسل قبل میداد بیرون.
البته سیاست خودشو داره و باید به سیاست و استراتژیش احرام گذاشت.
احترام*
عالی🌹
300 دلار واسه یه ترک پد حرامهههههه حرام!
بیش تر یه آپدیت خوب بوده.این چیپ A12 Z هم احتمالا مدل بهبود یافته ی A12 X هست که هنوز بعد از 1 سال و نیم بهترین چیپست ARM هست و اپل بعد از معرفی آیفون 12 با معماری جدید تر 5 نانومتری چیپست A14 X رو با آیپد پرو جدید معرفی کنه چون عملا بهبود 40-30 درصدی که همیشهدر سری X شاهد هستیم در A12X که هم 7 نانومتری هست و هم تنها پردازنده هشت هسته ای اپل به حساب میاد بدون تغییر معماری کار تقریبا غیر ممکنیه. در مورد اون دوربین جدید هم توی تیتر فکرکنم اشتباه کردید چون با اینکه اساس کارش شبیه TOF هست ولی توی عملکرد متفاوته و دوربین های TOF خیلی کوچیکتر هستن و اصلا ساز و کارشون با لیدار که توی برخی از ماشین ها هم استفاده میشه فرق میکنه.لیدار به صورت دقیق تر با لیزر محیط اطراف رو میسنجه و نقشه سه بعدی تهیه میکنه درحالی که دوربین TOF که یکی دوسالی هست توی بعضی از گوشی ها استقاده میشه بیش تر برای سنجش مسافت اجسام برای بهبود کیفیت عکاسی کاربرد دارن که البته اون هاهم از محیط نقشه سه بعدی تهیه میکنن.
😐😐
نگاه توروخدا حالا تا من خواستم یه بحث داغ راه بندازم ، تندو تند مطالب جذاب منتشر میشه 🤷♂️.
ولی جدا از شوخی
بی راه نیست که اپل تصمیم جدی داره فاصله ی سخت افزاری بین آیپد ها و مک بوک هارو به حداقل برسونه از همین رو من به شدت مشتاقم ببینم چه زمانی اپل در مک بوک های جدیدش از پردازنده ی مبتنی بر معماری آرم به همراه تشخیص چهره ی ۳ بعدی Face ID استفاده میکنه .
اون تصویری که اتصال و زاویه ی آیپد پرو به کیس کیبورد رو نشون داده ناخودآگاه منو یاد پایه و نمایشگر آیمک انداخت🙂.
احتمالاً اون سنسور TOF ، همون سنسور TOF لیزری سونی باشه که چندماه پیش معرفی شد و استفاده از این سنسور در آیپد های جدید میتونه این نوید رو بده که در آیفون های سری ۱۲ ، شاهد استفاده از این سنسور جدید باشیم .
هرچی به این موضوع دقت کردم متوجه نشدم کدوم مورد برتری داره ؛ نسبت نمایشگر به بدنه ی آیپد پرو ، گلکسی تب إس ۶ و میت پد پرو خیلی نزدیک به همدیگه ست و نمیشه با قاطعیت گفت کدوم نسبت نمایشگر به بدنه ی بالاتری داره.
خب دیگه موضوعی که برای بحث و گفتگو میخواستم مطرح کنم اینه ؛
نظرتون راجع به سناریو و سیاستی که پیرامون سیر صعودی افزایش رزولوشن سنسورهای دوربین سونی و سامسونگ و آمنی ویژن هست ، چیه؟؟
منظورم اینه ؛ با در نظر گرفتنِ مؤلفه های سایز/ابعاد سنسور ، فاصلهی کانونی لنز ، سایز/ابعاد پیکسلی ، چینش پیکسلی ، میزان گشودگی دریچه ی دیافراگم/آپارچر با مقدار کیفیت تصویر/رزولوشن چیه؟؟؟
لطفاً هرکس برداشت و استدلال خودش رو بگه
برای داغ تر شدن بحث، این کامنت رو در پست های قدیمی تر و جدیدتر هم میفرستم که بیشتر دیده بشه و افراد بیشتری وارد بحث بشن.
سؤالمو جوره دیگه بیان میکنم شاید مفهومش بهتر بشه
چه رابطه ای بین سیر صعودی رزولوشن سنسور های ۱۲،۴۸،۶۴،۱۰۸،… سامسونگ و ۱۲،۴۰،۴۸،۶۰،۶۴،… سونی وجود داره؟؟
البته در این بین یه رزولوشن ۳۲ و ۳۸ هم داریم که چون برای سنسور اصلی استفاده نشده ازش فاکتور گرفتم.
کسی میدونه؟؟؟
خب دوستان علی رغم تلاشی که چند نفرتون برای پاسخ به سؤالی که مطرح کردم انجام دادین و مابقی نفرات هم بی تفاوت از کنارش رد شدن ، اما جوابی که مدنظرم بود و توقع داشتم در اون رابطه با هم دربارش حرف بزنیم متأسفانه نگفتین .
ایرادی نداره خودم جواب سؤال رو میدم
توجه کنید که سنسورهای پرچمدار سامسونگ با احتساب قابلیت پیکسل باینینگ(ادغام پیکسل ها در یک پیکسل) به این صورت هستن؛
رزولوشن های ۹،۱۲،۱۶،۲۷،۴۸،۶۴،۱۰۸،۱۴۴،۱۹۲ و … مگاپیکسل که البته اون اعداد ۲۷ ، ۹ و ۱۶ درواقع سنسور نیستن و براساس محاسبه ی پیکسل باینینگ در رزولوشن های مختلف به دست اومدن.
خب حالا به کمک لیست ادغام پیکسلی که اولیش Quad Bayer هست میشه ارتباط و چگونگی سیر صعودی این رزولوشن هارو به دست اورد و فهمید چرا چنین اعدادی رو برای نمایش دادن کیفیت با مقیاس مگاپیکسل ایجاد کردن.
لیست ادغام پیکسل ها به این صورت هست ؛
۱×1=1 (که این حالت رو به عنوان رزولوشن مبنا و افزونه ی اول در نظر میگیرن)
2×2=4 (این حالت هم میشه همون تتراسل یا کواد بایر)
3×3=9 (این حالت هم نانوسل هست)
4×4=16
5×5=25
و به همین ترتیب به صورت حاصل مربع هر عدد ادامه پیدا میکنه اما من تا ۲۵ رو ادامه میدم که متوجه بشین فرآیندش به چه صورت هست.
خب حالا طبق این تعاریف ، سامسونگ ۲ رزولوشن رو به عنوان مبنا درنظر گرفته یعنی رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل و ۱۶ مگاپیکسل.
اگه هر رزولوشن رو ضربدر عدد به دست اومده از حاصل ضرب هر کدوم از پیکسل باینینگ ها کنید ، رزولوشن نهایی و آستانه ی رزولوشن مدنظر مشخص میشه .
یعنی به این صورت که ؛
۱۲×4=48
12×9=108
12×16=192
12×25=300
**********
16×4=64
16×9=144
16×16=256
16×25=400
یعنی میخوام بگم میشه با این راه حل و با این روش ، رزولوشن های سنسورهای پرچمدار بعدیِ سامسونگ رو حدس زد. که نشون میده بعد از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلیش میخواد رو ۱۴۴ و ۱۹۲ مگاپیکسل کار کنه و بعدش هم رو ۲۵۶ ،۳۰۰ و ۴۰۰ مگاپیکسلی .
همه ی این تعاریف در خصوص سنسورهای سونی هم صدق میکنه ؛
که در رزولوشن های ۱۰،۱۲،۱۳،۱۵،۱۶،۴۰،۴۸،۵۲،۶۰،۶۴ و … مگاپیکسل وجود دارن که البته اینجا هم رزولوشن های ۱۰،۱۳،۱۵،۱۶ بر طبق محاسبه ی پیکسل باینینگ در رزولوشن های مختلف به دست اومدن .
در اینجا سونی ، رزولوشن ۱۰ – ۱۲ – ۱۳ و ۱۶ رو به عنوان مبنا قرار داده ولی برخلاف سامسونگ ، از ادغام پیکسلی تتراسل یا همون کواد بایر فراتر نرفته که به این صورت میشه ؛
۱۰×4=40
12×4=48
13×4=52
15×4=60
16×4=64
و اگه قرار باشه بخوایم در ساختار سنسور های آینده ی سونی، حالت نانوسل رو دخیل بدونیم نتیجه به این شکل میشه؛
۱۰×9=90
12×9=108
13×9=117
15×9=135
9×16=144
پس میشه رزولوشن سنسورهای آتیِ سونی رو حدس زد (۹۰-۱۰۸-۱۱۷-۱۳۵ و ۱۴۴) مگاپیکسل .
جا داره نکته ای رو باز کنم ؛
در رویکرد سامسونگ برای تسریع در بالابردن رزولوشن دوربین اصلی و کمک گرفتن از حالت تتراسل و نانوسل در رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسل که یک تصویر ۲۷ و ۱۲ مگاپیکسل با سایز پیکسل بالایی رو تشکیل میده . در حرکت بعدیش که میخواد بره سراغ سنسور ۱۴۴ مگاپیکسلی ، اونجا دیگه دستش بازتره و میتونه رو حالت پیکسل باینینگ ۴ در ۴ که میشه ادغام ۱۶ پیکسل در یک پیکسل سوییچ کنه لذا میشه رزولوشن ۱۴۴ مگاپیکسل رو برای مدتی به عنوان ایده آل ترین گزینه در بین رزولوشن های موبایل دونست چون در حالت پیکسل باینینگ ۲ در ۲ ، تصویر ۳۶ مگاپیکسل میده و در حالت ۳ در ۳ ، تصویر ۱۶ مگاپیکسل میده و در حالت ۴ در ۴ ، تصویر ۹ مگاپیکسل با ابعاد پیکسلی فوق العاده ای رو به ارمغان میاره .
در رزولوشن ۱۹۲ مگاپیکسلی ، حالت های ۲ در ۲ و ۴ در ۴ رو میشه ادغام کرد اما حالت ۳ در ۳ به جهت اینکه بخش پذیر نیست و رزولوشن نهایی اعشاری به دست میاد احتمالاً شاهد تداخل در برخی پارامترها باشیم . رزولوشن ۲۵۶ مگاپیکسل هم به همین صورت هست و در نهایت میرسیم به رزولوشن های ۳۰۰ و ۴۰۰ مگاپیکسلی که دیگه یه پله از حالت ۴ در ۴ هم فراتر میره و ۲۵ پیکسل رو با هم ادغام میکنن و به ترتیب تصویری ۱۲ و ۱۶ مگاپیکسلی با ابعاد پیکسلی خارق العاده ای رو به وجود میارن .
به عبارتی رزولوشن نهایی ، رابطه ی مستقیمی داره با رزولوشن مبنا و مقدار پیکسل باینینگ که اگه یک خط افقی و عمودیه قائم بر هم رو درنظر بگیریم که مقدار هردو از صفر شروع میشه ، محور y ها(ایگرگ ها) میشه افزونه ی پایه و محور x ها میشه مقدار پیکسل باینینگ که برآیندشون میشه آستانه و رزولوشن نهایی.
این بود همه ی اون سناریو و قانون و قاعده ای که درخصوص روند و سیر صعودی افزایش مقدار کیفیت و رزولوشن دوربین های اصلی وجود داره.
ببخشید که طولانی شد اما جوابی که از شما عزیزان میخواستم همین بود که متأسفانه هیچ کدوم کوچکترین اشاره ای بهش نداشتین🙂.
موفق و مؤید باشید دوستان
خوبه👍
زیاد جالب نیست
جناب عطایی از شما انتظار نمیرفت که کپی کنید، متن این پست کاملاً کپی از ترجمهی دیجی کالا مگ از سایت TheVerge هست…