شاید اسم یوز و پارسی جو به گوش شما خورده باشد، به هر حال اگر نام موتور جستجو ملی را شنیده باشید باید نام این دو برند را شنیده باشید. چند روزی هست که اینترنت خارجی قطع است و این یعنی شما به گوگل دسترسی ندارید. این یک آزمون خوب برای موتورهای جستجو ملی است، اینطور نیست؟ در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم یوز و پارسی جو در وضعیت قطع بودن اینترنت خارجی چقدر جای گوگل را پر کردند؟!
ابتدا چون می دانیم شاید فقط نام این دو موتور جستجو ملی را شنیده باشید و آدرس آن را ندایند، آدرس آن ها را برای شما قرار می دهم:
آدرس موتور جستجو ایرانی یوز (تپ کنید)
آدرس موتور جستجو پارسی جو (تپ کنید)
بسیار خوب. ابتدا با تجربه کاربری این وب سایت ها یا UX آغاز می کنیم. یوز مشخصا می خواهد بینگ باشد و پارسی جو ایده متفاوتی نسبت به خارجی های شناخته شده دارد. هر چند من همیشه طرفدار ایده های یکتا و نو هستم اما واقعا پارسی جو فضای شلوغی دارد که من نمی پسندم.
پارسی جو خود را “جستوجوگر ایرانی” و یوز خود را “موتور جستجو یوز – Yooz Search Engine ” می نامد. مشخصا این شکل نام گذاری به خصوص در گزینه یوز به دلیل سئو مناسب برای گوگل (!) است. همین بس که وقتی موتورهای جستجو ایرانی معرفی شدند، در پاسخ به اینکه آدرس آن ها چیست گفتند “تو گوگل سرچ کنید میاد!”
بدون شک از نظر در دسترس بودن باید گفت که پارسی جو نسبت به یوز بسیار در دسترستر بود. حداقلش این است که صفحه اول آن همیشه کاملا بارگزاری می شد اما یوز پس از هر چند تلاش، به صورت ناقص بارگزاری می شود. در حقیقت یوز هیچ وقت برای من کاملا بارگزاری نشد.
از نظر عملکرد در جستجو اما یوز عملکرد منطقی تر و بهتری دارد. البته همین عملکرد منطقی و بهتر چند سال نوری با گوگل فاصله دارد. در پارسی جو فقط وب سایت هایی که ثبت شده باشند جستجو می شوند. مثلا حتی اگر شما نام “ترنجی” را در آن جستجو کنید هیچ نتیجه جستجویی به وب سایت ما نخواهید داشت. این برای عناوین شناخته شده دیگر هم همینطور است. ما تلاش کردیم تا وب سایت خود را در پارسی جو ثبت کنیم و با وجود دریافت پیام ثبت موفق اما هنوز هیچ نتیجه ای وجود ندارد.
در موتور جستجو یوز نتایج جستجو عموما قدیمی است و مفهوم عبارت به خوبی درک نمی شود. مثلا اگر جستجو کنید “گلکسی اس ۱۰” تمام مطالب که در آن ها “گلکسی” “اس” و “۱۰” وجود داشته باشد، نه لزوما “گلکسی اس ۱۰”. به هر صورت حداقل چند نتیجه به ما نشان می دهد نه وضعیت عاصیکننده پارسی جو که عموما به شما ویکی پیدا را نشان می دهد!
در جستجو تصاویر سرعت بی نهایت پایین را در هر دو سرویس شاهد هستیم.
موضوع جالبی درباره یوز وجود دارد که مثلا لینک های کوتاه پایین سمت راست، خود لینک های کوتاه شده گوگل (Goo.gl) هستند. همچنین گزنیه جستجو در بینگ و گوگل را شاهد هستیم.
حقیقت این است که گوگل خیلی سرویس های مختلف دارد که در تک تک جنبه های زندگی ما رسوخ کرده اما اگر فقط موتور جستجو آن را بخواهیم با موتورهای جستجو ایرانی مقایسه کنیم، اصلا قابل مقایسه نیست! حقیتا نیست!
نه از بابت دقت، سرعت، شامل بودن و امکانات هرگز نمی توان موتورهای جستجو ایرانی را با گوگل مقایسه کرد. مشخصا با وجود صحبت هایی که چندی پیش مبنی بر خطرناک بودن موتورهای جستجو خارجی برای ایرانیان می شد باید پرسید که آیا موتورهای جستجو ایرانی به ساده ترین نیازهای کاربر می توانند پاسخ دهند؟ وقتی جایگزینی نیست، به چه چیز باید فکر کرد؟
به هر صورت ما این فرصت قطع شدن اینترنت (دسترسی به شبکه خارجی) را مناسب دیدیم تا توان موتورهای جستجو ایرانی را بسنجیم و واقعا شاید باید همان امتیاز افتضاح را به آن بدهیم.
نظر شما چیست؟ تجربه کاربری شما از یوز و پارسی جو چطور است؟ زندگی بدون گوگل و اینترنت خارجی چیست؟
دلخوش به این مقدار نباشید…
زندگی بدون گوگل و اینترنت خارجی عذابآوره!
پارسیجو هم در واقع موتور جستجو نیست و فقط اسم سایتا رو میاره و موقع ورود به اصلِ سایت به مرورگرهای دستگاه منتقل میشین! اما یوز موتور جستجوئه که متاسفانه درحال حاظر کار نمیکنه و در واقع ما هیچغلطی نمیتونیم بکنیم جز مراجعه با لینک مستقیم به بعضی سایتایِ ایرانی و استفاده از جاسوسافزارهای کافهبازار و اسنپ و سروش و الباقی..!
تا حالا از اینا استفاده نکردم 😐
جاتون خالی الان تو اینستاگرام بودم فقط کاربرهای خارجی پست گذاشتن ایرانی ها هیچ کس نیست
چطوری رفتی اینستا لامصب به ماهم یاد بده😂
چجوری رفتی ؟
والا بلا الکی نمیگم شک داری آیدیت را بده تا واست دایرکت بدم بعد که وصل شدی ساعتش را ببین!!!
نمیخوام آیدیم را بدهم تو فقط توضیح بده چجوری رفتی😑
بابا ۳۰۰ تا ترنج دیگه هم جمع کن لاگژری شو دیگه اه مورد ستایش قرارمون دادی انقد کامنت گذاشتی :-/ لااقل یهلحظه بیا تو پیشخوان شاید یه الاغی (خودمو میگم!) ریپلایاِت کرده باشه سوال پرسیده باشه
عزیزم من به ترنج چکار دارم.من سر کار هستم و درگیر زندگی.روزانه یه ساعت وقت میذارم میام ترنجی برای همین رگباری کامنت میدم و میرم مثل شما وقتم ازاد نیست که تفننی بیام و ساعات مختلف کامنت بدم.
در اون مورد هم عرض کردم خدمتت با وی پی ان کلاینت پرو
خب این وی پی ان کلاینت پرو رو از کجا بیاریم پولیه و باید از مغازه خرید آیا؟
راستی بزرگوار چند سالتونه شما
آقای مجید .اینترنت جهانی به صورت کامل واسه نود و هفت درصد مردم قطع میباشد اون سه درصد هم دولتی ها و روزنامه نگاران هستند که دسترسی دارند .وی پی ان پولی وی پی ان ایرانی وی پی ان مجانی چجوری میخان برن اینترنت جهانی وقتی هیچ بیت و دیتایی وجود ندارد .حتی تبدیل اینترانت به اینترنت هم فقط سرکیسه کردن مردم هست .
رفیق وی پی ان کلاینت من هم از کار افتاد.الان با فریدوم انلاینم ولی سرعت افتضاحه واقعا افتضاح.راستی دایرکت هم بهت دادم انشاا… نتت وصل شد ببین که فکر نکنی خالی بستم 🙂
چجوری میری اینستا؟
الان پارسی جو رو تست کردم 😂😂😂یا خدا این دیگه چیه چقدر خنگ هست 😂😂همه چیز آورد بجز سرچ منو .😂لطفاً آدرس سایت نماشا رو بهم کامل بدید من هر چی سرچ میکنم هر چی ،،www.namasha.ir میزنم هیچی نمیاد بالا
http://Www.namasha.com
البته فک کنم این نماشا با اون نماشا فرق داره، شاید اونم با این نت ملی کار نمیکنه
نه همون سایت هست اما هر چی سرچ میکنم چیزی پیدا نمیکنه .
همین بس که وقتی موتورهای جستجو ایرانی معرفی شدند، در پاسخ به اینکه آدرس آن ها چیست گفتند “تو گوگل سرچ کنید میاد!”
توی این سایت که هر پستی باز میکنی همه دارن به همدیگه فحش میدن و هتاکی میکنن یا اکانت فیک زدن و ناسزا میگن ! اکثر کامنت ها کل کل و اسپمه حالا ما چهارتا کامنت گذاشتیم ، متهم شدیم که برای ترنج گرفتن زیاد کامنت میذاری 😐 😐 😐
بابا خو رو اعصابه، حالا ببخشید😂🙏
وضعیت کرمانشاه همچنان پایدار ):
شهرهای شما چطور وضعیتشون چند نفر زنده دادن ؟ چقدر آرامش دادن و چندتا بانک و پمپ رو خاموش کردن فروشگاههای رفاه و کوروش دخلشون امروز چقدر بوده !!!
یه اعلام وضعیت بکنید
بزرگوار میشه لینک دانلود این برنامه از سایت های ایرانی بزاری
مگه اینا کار میکنن یه ساعت ترنجی رو سرچ کردم سایتشو باز نکرد
سخن گوی دولت : اینترنت شهر هایی که مشکل امنیتی ندارند مجددا وصل خواهد شد …
بر این اساس اینترنت هیچ استانی وصل نخواهد شد…
هیچ استانی نیست که مشکل امنیتی نداشته باشه…
من نمیدونم چرا میگن با گرون شدن بنزین هیچی گرون نمیشه رفتم میوه بخرم گرون شده بود تاکسی بیشتر پول گرفت گوشی ها هم روزی 100 هزار میذارن روش a50 از 3200 امروز رسید به 3500 و معلوم نیست تا کجا میره قیمتش
چهارمحال که خبری نیست یبار ریختن بیرون دولت زد کشتشون یا زندونشون کردن دیگه نریختن بیرون
کلا بایذ بگم که هر چه بر روی شبکه ملی ثبت شده
همون اینترانت است.. که به صورتی دستگاه های اجرایی کشور ازش استفاده میکنن و در عین حال یوز و پارسی جو به صورت پیش فرض دارن
حتی سپاه پاسداران هم این نوع اینترانت رو به پایگاه ها بسیج برای کارشون داده
پسر عموم بهم گفت که از این بستر مناسب استفاده میکنیم
#این
شنبه برا اولین بار از پارسی جو استفاده کردم،حتی صفحه اولشم کامل بارگزاری نشد در صورتی که بقیه سایتای ایرانی راحت باز میشد،خیلی داغونه وضعشون
این موتورهای جستجو نمیگم باید مثل الانه گوگل باشن ولی باید مثل سال دهم گوگل باشن حداقل!اونوقت من یادمه روزای اول گوگل هم سگش شرف داشت به الان اینا.خودشون خجالت نمیکشن؟!اینا پرت پرتن.اصلا مشخصه فقط یه عده پول بیت المال رو خواستن بزنن به جیب واسشون این دو تا رو جور کردن.یادمه گفتن بروزر ملی بعد فارسی ساز خود فایفاکس رو گذاشته بودن روش به اسم سیمرغ دادنش بیرون بدون کوچکترین تغییری بیشرفا!اونموقع پنج میلیارد فقط واسه اولش گرفتن واسه توسعش هم درخواست دادن که کمک بشه بهشون!!!جالبه که به اسم استارتاپ داخلی و حمایت از محصول ملی کلی بودجه گرفتن!پس کو؟!کجا رفت بروزر ملی؟!حالا باز همون ادعا رو دارن.من اگر برم کتابخونه اطلاعات رو سریعتر سرچ میکنم و حداقل جواب پیدا میکنم اینا کلا جواب نمیدن.خوب شد نت قطع شد فهمیدیم همش چپاول ثروت مردم بوده این بازیها!!!