شرکت سامسونگ به تازگی اعلام نموده که با سرمایهگذاری ۱۱ میلیارد دلاری خود قصد دارد روی فناوری پنلهای نمایشگر QD-OLED کار کند. اما چرا سامسونگ چنین سرمایهگذاری عظیمی را روی آن انجام میدهد؟ در ادامه با ترنجی همراه باشید.
طبق برنامهای که به صورت رسمی توسط Samsung Display انجام شده این سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه برای ساخت خط تولید این نمایشگرها تا سال ۲۰۲۵ در کره جنوبی انجام شده و اولین نمونههای آن نیز در سال ۲۰۲۱ ساخته خواهند شد.
علاوه بر آن شرکت کرهای اعلام نموده که قصد دارد فناوری نسل جدید پنلهای بر پایه Quantum Dot OLED را نیز آغاز کند که هدف اصلی آن افزایش صحت رنگ و کیفیت تصویر در نمایشگرها و پنلهای OLED کنونی است.
در این زمینه سامسونگ قصد دارد به عنوان اولین مرحله خطوط موجود در کارخانه L8 خود در شهر Tangjong کره جنوبی را که کارش ساخت سطوح زیرین نمایشگرهای LCD است را به محلی برای ساخت پایه نمایشگرهای QD-OLED تبدیل کند.
طبق برآورد سامسونگ این کارخانه قادر خواهد بود تا سه ماهه ابتدایی سال 2021 هر ماه بیش از 30 هزار پایه نمایشگرهای QD-OLED را تولید کند. در بلند مدت سامسونگ برنامه دارد تا همه کارخانههای تولید نمایشگرهای LCD نسل هشتم خود را از رده خارج و به جای آنها بسترهای مورد نیاز برای ساخت نمایشگرهای QD-OLED را برپا نموده تا بتواند به تیراژ تویلد ماهیانه 100 هزار نمایشگر QD-OLED برسد.
فناوری QD-OLED به بیان ساده نوعی از فناوری OLED است که در آن قیمت تمامشده محصول از فناوری پایه به صورت قابل توجهی کمتر خواهد بود و میتواند شرکت سازنده را در رسیدن به دامنه پوشش رنگ وسیعتر یاری داده و انتظار میرود نسل آینده نمایشگرهای میانرده و انبوه بازار را تشکیل دهد.
در حال حاضر شرکت LG نیز با نمایشگرهای WOLED در حال گسترش ساخت پنلهای OLED با منتشر کنندههای آبی و زرد است و در روی سطح آنها سیستم فیلترهای رنگی WRGB را جای میدهد تا بتوان با تکنیکی سادهتر به کیفیت رنگ بالا و مد نظر رسید.
برای بهبود کنتراست نیز در نمایشگرهای QD-OLED از یک لایه منتشر کننده OLED به همراه فیلتر رنگ RGB کوانتوم دات دارای حافظه استفاده میشود که به اختصار به آن QDCC میگویند.
پنلهای امروزی OLED مجموعهای از 22 لایه هستند و این در حالی است که جدیدترین نسل از نمایشگرهای QD-OLED تنها 13 لایه نمایشگر داشته و هزینههای تولید و مواد اولیه به مراتب کمتری از OLED دارد. این فناوری به اعتقاد بسیار از محققین میتواند راهکاری برای پنلهای OLED سامسونگ باشد که در حال حاضر با مشکل روشنایی نمایشگر Brightness روبرو هستند و امیدوارانه میتوانند بهترین روش برای حل این مشکل باشند.
نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که بنابر اعلام Display Supply Chain تولید یک متر مربع از پنلهای OLED برای سامسونگ هزینهای معادل 95 دلار خواهد بود و این در حالی است که برای تولید نمایشگرهای QD-OLED در همین ابعاد تنها باید 26 دلار هزینه کرد.
نظر شما درباره این سرمایه گذاری عظیم چیست؟ فکر می کنید QD-OLED آینده صنعت نمایشگرهاست؟
😍
پیشرو در فناوری صفحه نمایش 🙂
👑
👌😍
خخخ دیس ندید boe پیشروعه