این شاید یکی از قدیمیترین رویاها و شاید بزرگترین (و حتی بهترین) محدودیت چشم انسانهاست، زوم کردن! اگر می توانستیم با همین چشم زوم کنیم خیلی توانایی مثبت و منفی به ما اضافه می شد. حالا به نظر می رسد که پژوهشگران “دانشگاه کالیفرنیا، سن دیهگو” (University of California,San Diego) در مطالعه اخیرشان لنزهای تماسی توسعه دادهاند که با دو بار پلک زدن قابلیت زوم آنها فعال میشود. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
شاید تاکنون چنین چیزهایی را تنها در کتابها یا فیلمهای علمی تخیلی مشاهده نمودهاید اما اکنون با پیشرفت روزافزون فناوری در حال تبدیل به واقعیت است. دانشمندان آمریکایی در مطالعه اخیرشان یکی از این داستانها را به واقعیت تبدیل کردهاند.
دانشمندان لنزهای تماسی توسعه دادهاند که با چشم کاربران کنترل میشود و با دو بار پلک زدن میتوان قابلیت زوم کردن آن را فعال کرد و اجسام را با جزیئات مشاهده کرد.
اما ساخت چنین لنزی چگونه ممکن است؟ دانشمندان ابتدا سیگنالهای الکترواکولوگرافی را در هر حالت حرکت چشم ثبت کردند. دانشمندان این سیگنالها را هنگامی که افراد به بالا، پایین، راست، چپ نگاه میکردند و یک یا دو بار پلک میزدند، اندازهگیری کردند و سپس یک لنز “بیومیمتیک” نرم را ایجاد کردند که به طور مستقیم به آن امواج الکتریکی پاسخ میداد. لنز ایجاد شده قادر بود فاصله کانونی خود را بسته به سیگنالهای تولید شده تغییر دهد. در نهایت دانشمندان دریافتند قابلیت زوم کردن لنز توسعه یافته با دو بار پلک زدن فعال میشود.
الکترواکولوگرافی (EOG) یک تکنیک برای اندازهگیری پتانسیل پایدار قرنیه-شبکیهای است که بین قسمت جلویی و پشت چشم انسان وجود دارد. سیگنال حاصل الکترواکولوگرافی نامیده میشود. کاربردهای اولیه در تشخیصهای چشمپزشکی و در ضبط حرکات چشم میباشند.
برای اندازهگیری حرکات چشم، جفت الکترودها معمولاً در بالا و پایین چشم یا به سمت چپ و راست چشم قرار میگیرند. اگر چشم از سمت مرکز به سمت یکی از دو الکترود حرکت کند، این الکترود سمت مثبت شبکیه را میبیند و الکترود مخالف سمت منفی شبکیه را میبیند. در نتیجه، اختلاف پتانسیلی بین الکترودها به وجود میآید. محققان معتقدند این نوآوری میتواند در پروتزهای بصری، عینکهای طبی و رباتها استفاده شود.
نظر شما چیست؟ این رویا قدیمی به تحقق خواهد پیوست؟ فکر می کنید استفاده مثبتش بیشتر است یا استفاده منفی آن؟
من یه حسی نسبت به همچین تکنولوژی های دارم که این تکنولوژی های که در فیلم های علمی تخیلی داریم میبینیم واقعیت دارند و توسط دولت ها درحال استفاده هستند ولی به عموم ملت ها هیچی نمی گویند . مانند همین لنز یا لنزی که توسط سامسونگ برای چشم ساخته که قابلیت ضبط کردن تصاویر داره یا گوگل گلس یا تکنولوژی تله پاتی از طریق کوانتوم ماشین زمان یا ufo و … که دولت ها این تکنولوژی هارو به صورت ذره ذره رو میکنن . راستی می دانید که اینترنت داخلی ناسا در USA سرعت نزدیک به 100گیگابایت بر ثانیه داره
بله همش صحیحه
فقط این نکته رو اصلاح کنم که گیگابیته ن بایت
دقیقشم 91 گیگابیت
آقای عطایی چرا مطالب داخل سایت و داخل اینستاگرام نمی گذارید.
سلام وقت بخیر
به دنبال رویکرد متفاوت نسبت به انتشار صرف اخبار در اینستاگرام هستم
جناب عطایی میشه این ویدیو رو پوشش بدید؟
https://youtu.be/XdvJdXSxbSk
سلام ممنون
همچین لنزی رو هم سونی چند سال پیش داشت روش کار میکرد با قابلیت فیلم برداری و عکاسی،حتی سامسونگ و گوگل هم در این زمینه اختراعاتی رو ثبت کرده بودن تا این پروژه رو کلید زدن.