سامسونگ امروز اعلام کرد برای اولین بار در دنیا تولید انبوه تراشههای حافظه DRAM LPDDR5 با ظرفیت ۱۲ گیگابیت برای استفاده در وسایل قابل حمل آغاز کرده است که برای قابلیت هوش مصنوعی و 5G بهینه سازی شده است. تراشههای حافظه ۱۲ گیگابایتی سامسونگ میتواند در گوشی Galaxy Note10 مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
این خبر تنها شش ماه پس از آغاز تولید انبوه پکیجهای حافظه 12 گیگابایتی LPDDR4X اعلام میشود. تراشههای جدید LPDDR5 با نرخ انتقال داده 5,500 مگابیت در ثانیه، نسبت به نسل پیش از خود 30 درصد سریعتر هستند. در حقیقت آنچه که امروز سامسونگ تولید انبوه آن را آغاز کرد، تراشههای DRAM با ظرفیت 1.5 گیگابایت هستند اما با کنار هم قرار دادن 8 عدد از آنها، همین ماه پکیجهای 12 گیگابایتی برای استفاده در گوشیهای رده بالا و گیمینگ تولید میکند.
تراشههای حافظه جدید LPDDR5 با استفاده از نسل دوم فناوری ساخت رده 10 نانومتری این سازنده کرهای تولید میشوند. به گفته سامسونگ، این تراشهها امکان پشتیبانی از ویدئوهای با وضوح بسیار بالا و یادگیری ماشین را در کنار افزایش دوام باتری، به گوشیهای نسل بعد میآورند.
به گفته سامسونگ، تراشههای 1.5 گیگابایتی LPDDR5 قادر هستند در قالب پکیجهای 12 گیگابایتی، ظرف تنها یک ثانیه 44 گیگابایت داده را منتقل کنند. به لطف ویژگیها و طراحی جدید، تراشههای حافظه LPDDR5 جدید سامسونگ تا 30 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند.
سامسونگ در نظر دارد در آینده تراشههای 16 گیگابیتی (2 گیگابایتی) LPDDR5 نیز تولید کند. در صورتی که تقاضا برای تراشههای حافظه جدید سامسونگ بالا باشد، ممکن است این سازنده تولید آن را به دومین تأسیسات تولید تراشه خود در Pyeongtaek منتقل کند که البته هنوز ساخت آن به پایان نرسیده است.
نظر شما درباره تولید حافظه DDDR5 رم ۱۲ گیگابایت برای موبایل توسط سامسونگ چیست؟
“تراشههای حافظه ۱۲ گیگابایتی سامسونگ میتواند در گوشی Galaxy Note10 مورد استفاده قرار بگیرد.”
اگر سامسونگ از این چیپ های جدید در نوت 10 استفاده نکنه، لقب “جدیدترین پرچمدار قدیمی شده” را بنام خود ثبت خواهد کرد و در عوض اس 11 هم بیشترین اپگرید یک پرچمدار نسبت به نسل قبلی خود را رقم خواهد زد.
اگر نیم نگاهی به قبل بندازیم مبینیم نیمه اول سال 2019 اس10 بدون UFS3.0 ولی یکماه بعدش وان پلاس 7 با این حافظه اومد.
پیش بینی میکنم دوباره این بازی تکرار و در نیمه دوم سال نوت 10 بدون LPDDR5 و بعدش وانپلاس 7تی با این مموری بیاد.
تو سایت کوالکلم که پشتیبانی از lpddr5 رو نداره
اگزینوس ۹۸۲۰ هم همینطور
و قطعا کایرین ۹۸۵ هم از lpddr5 پشتیبانی نخواهد کرد
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-855-mobile-platform
حتی اسنپ دراکون ۸۵۵ پلاس هم پشتیبانی نمیکنه
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-855-plus-mobile-platform
پس الکی نکوبیم
مصداق بارز این چیزی که میفرمایید رو در کامنت قبلی عرض کردم وقتی اسنپدراگون 855 رونمایی شد میگفتن از ufs3.0 پشتیبانی نمیکنه و حتی طرفداران سامسونگ این مورد که اگزینوس 9820 از ufs3.0 پشتیبانی میکنه رو جزو برتریاش نسبت به 855 لیست میکردن ولی تا به الان تنها دستگاه هایی که با ufs3.0 عرضه شدن همگی اسنپدراگون 855 هستن :لول
یادمه در زمینه رزولوشن صفحه نمایش اسنپدراگون 625 از نسبت 18:9 و +fhd پشتیبانی نمیکرد ولی وقتی این نسبت تصویر پرطرفدار شد کوالکوم اومد مشخصات این پردازنده رو بروز کرد و الان بیشمار دستگاه با این پردازنده و اون رزولوشن اومده.
یادمه در زمینه دوربین پردازنده های میان رده کوالکوم مثل اسنپدراگون 710 و 670 از رزولوشن های بالای دوربین پشتیبانی نمیکردن ولی وقتی دستگاه های پر رزولوشن 48 مگاپیکسلی پر طرفدار شدن کوالکوم اومد و مشخصات چیپ هاشو بروز کرد و الان تمام میانرده ها و پرچمدارهاش 670, 710, 712, 845 و 855 تا 192 مگاپیکسل رزولوشن پشتیبانی میکنن. بنابراین این موردی که شما میفرمایید پردازنده ها از ddr5 پشتیبانی نمیکنن بنابراین گوشی ساز نمیتونه گوشی با این مموری بده، در واقعیت درست نیست.
این کامنت رو سیو کن و وقتی وان پلاس 7تی پرو با اسنپدراگون 855 پلاس و مموری LPDDR5 اومد این کامنتو بخاطر بیار.
الجی هم روی چیپ ۸۰۱ رزولوشن QHD گذاشت یا رزولوشن دوربین رو بخوایم مثال بزنیم لومیاها رزولوشن ۴۰ مگاپیکسلی داشتن رو چیپ ۸۰۱ و ۸۰۸
از این مثال ها زیاده
فعلا که سایت کوالکام چیزیو اعلام نکرده
حتی یه زمانی که سونی اکسپریا وان امتیازهای عجیب غریب میگرفت گفتن با lpddr5 و ufs3 این امتیازها رو گرفته و در آخر اکسپریا وان با lpddr4 و ufs2.1 اومد
تنها تفاوتی که بین اسنپ ۸۵۵ و ۸۵۵ پلاس دیدم یه آورکلاک هست مثل
۷۱۰ و 712 یا ۷۳۰ و 730G
تا روزی که معرفی نشن نمیشه با قاطعیت گفت
دلیل سامسونگ کسب سود بیشتر و هزینه ساخت پایین تر بود همین .
والا حافظه ufs 3 تو وان پلاس هم اون عملکردی که انتظار میرفت رو نداره
باید پارتیشهای سیستمی رو مثل هواوی تغییر بدن
وقتی ufs 3 باشه ولی عملکرد مثل ufs2.1 خوب ارزش هزینه نداره
خودش بزرگترین تولید کننده هست میتونست بخاطر تبلیغ هم که شده بزاره
اپل هم که از حافظه nvme استفاده میکنه ساخت توشیبا هست فکر کنم ( همون ssd که برای تلفن های همراه بهینه سازی و کوچک شده )
الان wifi 6 که رو نسخه 5G هست ارزانترین روتر wifi 6 حدود ۴۰۰ یورو قیمت داره
در کل بخوایم یه گوشی کامل اندرویدی بگیم s10 5G همه چیش کامله
اما خوب پردازنده وقتی از lpddr5 پشتیبانی نمیکنه چطور باید بکار ببرن ؟
مثلا یادمه قبلا یه عده گفتن سامسونگ بخاطر پردازنده کوالکام چیپ اگزینوس رو محدود میکنه که فیلمبرداری 8k نذاره رو گوشی !!!
خوب 8k یه سنسور ۳۲ مگاپیکسلی میخواد بعد اون اگه عمق رنگ ۱۰ بیتی رو در نظر بگیریم هر ثانیه ۵۸ گیگ فضای ذخیره سازی میخواد حالا فشرده سازی هم در نظر بگیریم پنج به یک بازم ۱۱ گیگ در ثانیه !!! که اگه دو سه تا ssd رو به صورت RAID بزارن به این سرعت میرسن )))
دیگه پردازش و ذخیره سازی بماند مثلا ۵ دقیقه فیلمبرداری 8k چقدر فضا میخواد
سامسونگم nvme داره
سرعت ufs 3.0 وان پلاس ۷ پرو تغییری نکرده چالوسا؟
کامنتو پخش و پلا نوشتم 😃
در حالت کلی منظورم اینه استفاده از قطعات گران قیمتتر باید طبق نیاز روز ازشون استفاده بشه.