وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تاکید بر اینکه به دنبال بومیسازی سیستم عامل نیستیم، گفـت: دسترسی آمریکا را از حذف اپلیکیشنهای گوشیهایمان قطع میکنیم. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
محمدجواد آذری جهرمی امروز در یک نشست خبری در نمایشگاه الکامپ، در پاسخ به سوال ایسنا دربارهی تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی گفت: این یک سیستم عامل بومی نیست، بلکه اندروید سفارشیشده است. سیستم عامل بومی از پایه با مکانیزمهای داخلی طراحی میشود که البته از دولتهای قبل هم در مرکز تحقیقات مورد توجه قرار داشته و سیستم عامل زمین که مدل سفارشیشده و توسعهداده شده از لینوکس بود ایجاد شد.
وی ادامه داد: ما به دنبال بومیسازی سیستم عامل نیستیم. به دنبال این هستیم که خود را در برابر تروریسم اقتصادی که یک دولت میتواند با تصمیمات یکجانبه علیه ملت ایران اقدام کند، ایمن کنیم. میخواهیم از کسبوکارهایمان دفاع کنیم و با پیگیری سفارشی شدن یک سیستم عامل، خود را در برابر تهدیدات ایزوله کنیم تا دسترسی این دولت را به حذف اپلیکیشنهایمان از گوشیها حذف کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر یک روز اپلیکیشنهای ایرانی از گوشیها حذف شوند، من به عنوان وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشم، گفت: مدل عملکردی این گوشی اینطور نیست که بخواهد دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشنهای بینالمللی را محدود کند، همه اپهای بینالمللی میتوانند روی آن نصب شوند، اما امکان حذف اپلیکیشنهای ایرانی از آن وجود ندارد.
آذری جهرمی با بیان اینکه اکوسیستم سیستم عامل بسیار پیچیده است، افزود: در کشورهای مختلف از چین و روسیه و کره جنوبی هم پروژه توسعه سیستم عامل به دلیل پیچیدگیهای شدید تا کنون موفقیتآمیز نبوده است، البته باید روی آن کار شود. این سیستم عامل که در حال حاضر روی گوشیهای ایرانی وجود دارد و بعدا میتواند روی سایر گوشیها آزمایش شود، همان اندروید است کن سفارشی شده و برخی دسترسیها از آن حذف شده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا سیستم عامل میتواند موفقیتآمیز باشد؟ گفت: این پروژه برگ ماست در برابر زیادهخواهی دیگران. اکنون راهحل داریم که با تمام توان آن را پیادهسازی میکنیم و اجازه دستاندازی کسی به بازار داخلی خود را نمیدهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش برای تسری سیستم عامل بومی به کشورهای همسایه اظهار کرد: سیستم عامل بومی از این بابت که سه ذینفع از جمله کاربرانی که تجربه استفاده دارند، تولیدکنندگان گوشی و توسعهدهندگان نرمافزار دارد، موضوع پیچیدهای است. توسعه سیستم عامل بومی هم یکی از محورهای ماست اما اینکه اندروید سفارشیشده را به سایر کشورها بدهیم، در دستور کار ما نیست.
آذری جهرمی با اشاره به تلاش برای ایجاد رمزارز بومی بیان کرد: سیاستگذاری و تصمیمگیری درباره هر ارزی بر عهده شورای پول و اعتبار است، مجری و بازویی اجرایی هم بانک مرکزی است. ما اعلام کردیم که یک نمونه آزمایشی از کارکرد رمزارزها استفاده میکنیم که تکونولوژی تولید رمزارز و مدل مفهومی آن را داخل کشور توسعه دهیم، چون ما به عنوان وزارت فناوری اطلاعات مسئول توسعه تکنولوژی هستیم.
وی ادامه داد: با حمایت مالی پست بانک پروژه را دادیم به مرکز تحقیقات که این مدل را بسازد که آنها هم ساختنت و موفقیتآمیز بود و چالشها را به بانک مرکزی ارائه کردیم، تصمیمگیری و سیاستگذاری که آیا ارز دیجیتال در کشور استفاده شود و یا بومی باشد یا نه بر عهده بانک مرکزی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیم برای استخراج ارز دیجیتال بیان کرد: ما نظر خود را به این صورت دادیم که میتوان در ساعات غیرپیک اقدام به استخراج ارز دیجیتال کرد که در مفهوم به معنای صادرات مجازی برق است. البته دو شرط مطرح کردیم، یک اینکه این برق در شبکه انتقال توزیع نباشد که هم اتلاف شود و هم ظرفیت شبکه را اشغال کند که برای این کار نیاز است مزارع استخراج در کنار نیروگاهها باشد.
جهرمی ادامه داد: شرط دوم اینکه نرخ موثرتری برای این برق در نظر گرفته شود، زیرا این برق از آب پشت سدها و گاز هزینه میشود و نباید به صورت مجانی در اختیار کسانی باشد که با حاشیه سود بالا به سراغ استخراج میروند. در آن صورت استفاده از این تکنولوژی میتواند بهرهوری اقتصادی شبکه برق را افزایش دهد.
آذری دست خود هموطن ها رو از دکمه فیلتر توییتر کوتاه کنه خیلی کار کرده…
چه برسه به کوتاه کردن دست آمریکا از حذف نرمافزار های ایرانی…
زرنگ شدی شیطون
دربدره چقد این دیگه
شما شر مرسان خیرت پیشکش هنوز جای طرح رجیستری درد میکنه. این ادم میگه رجیستری هزینه نداره بعد تو اینترنت میزنی بین 800 تا دو ملیون هزینه رجیستری گوشی هس.
تو تصویر اولیه یه چرب کنید بعدیم داره میاد خاصی موج میزنه😑
وقتی که هر چی گفتی از گرون نشدن گوشی با طرح رجیستری که قیمت گوشیا چند برابر شد تا ارزون شدن سی درصدی گوشیا که تازه گرونتر هم شد و گرون نشدن اینترنت که در جا گرون شد تا بسته های نامحدود که محدودن و هزار حرف دیگه همه دروغ از آب در اومدن دیگه کسی حرفت رو باور نمیکنه اونم سنگ به این بزرگی رو.اپهای ایرانی پاک نمیشن یعنی چی؟!یعنی سروش رو باهاش قالب کنی به مردم و نتونن پاکش کنن دیگه درسته؟!یا اینکه یه طوری میگی آمریکاییا نمیتونن پاک کنن و از بالا بهشون نگاه میکنی خوب پسر خوب اندروید و لینوکس و اسمارتفون و همه چیزش که آمریکاییه پس چه پز دادنیه دیگه؟!بعد بیاید تو کتابا به بچه ها درس چوپان دروغگو رو یاد بدید!!!یه مطلب تو اینستا دیدم خیلی جالب بود.معلم به دانش آموزش میگه درس چوپان دروغگو رو بخون میگه نمیتونم بابام پارش کرده معلم میگه چرا؟میگه بابام گفت ما هممون چوپان هستیم و پدرانمون هم همینطور ولی یه بار هم دروغ نگفتیم ولی یه نفر گفت بهم ر.ای بدید ال میکنم و بل میکنم وقتی بهش ر.أی دادیم رفت پشت سرش رو هم نگاه نکرد اونوقت تو کتابا درس چوپان دروغگو میدن؟باید درس م.س.ئ.و.ل دروغگو بدن چون همه دروغگو و دزدن