مدتی است که انتقاداتی به عدم پیشرفت شبکه ملی اطلاعات وارد شده است. حالا پاسخ ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به این انتقادها جالب است. همچنین دبیر شورای عالی فضای مجازی می خواهد مردم از گوگل استفاده نکنند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره عدم پیشرفت شبکه ملی اطلاعات چنین توضیح داده است:
دوستان وزارت ارتباطات حداقلی فکر میکنند و علاقه دارند شبکه ارتباطات و اطلاعات را بهصورت کلاسیک در کشور توسعه دهند. البته نکات مصوبه را هم مورد توجه قرار میدهند. مثلاً الآن برای پیدا کردن اطلاعات از گوگل استفاده میکنیم که این درست نیست چراکه ورود اطلاعات از امریکا نقطه اختلاف ماست و بدون اغراق بالای ۹۰ درصد محتوای پیامرسانها در کشور روی پلتفرمهای خارجی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی مسئلهی دیگری را که مورد بحث قرار داده است، شبکههای اجتماعی است. به گفته او اغلب تولید محتوا و فعالیت مردم در شبکههای اجتماعی خارجی صورت میگیرد و از این رو حاکمیتی روی این مسئله نیست. حتی فیروز آبادی گوگل، سیاستها و تبلیغاتش را هم مورد انتقاد قرار داده و در این باره چنین توضیح داده است:
وقتی من یک داروخانه را جست و جو میکنم گوگل داروخانهای را به من نشان میدهد که پول آگهی گرفته است. امنیت هم نداریم، چون ممکن است ما را به جاهای بدی ببرد که به صلاح کشور نیست. این نکات مورد اختلاف ماست که متأسفانه در پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات دوستان وزارت بهصورت شکلی زحمات زیاد و خوبی را کشیدند به همین دلیل هم آمارهای عجیب و غریب میدهند، ولی در عمل مردم بهطور عام به ارسال پیام، خبرخوانی یا جستوجو نیاز دارند که این کارها در شبکهها و مسیرهای خارجی است و الزاماتی مثل استقلال، حاکمیت، امنیت و صیانت رعایت نشده و تا رسیدن به الزامات راه درازی باقی مانده است.
ما اعتقاد داریم همانطور که وزارت ارتباطات خود را موظف میداند که مدیریت ارتباطات زیرساختی را داشته باشد و موظف میداند اینترنت جهانی را به کشور بیاورد و توزیع کند، همان طور باید خودش را موظف بداند که پیامرسان و موتور جست وجو ایرانی باشد و مردم از نامهرسانهایی که آمریکایی هستند، خارج شوند.
در مقابل عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع مجلس به این صحبتها انتقاد دارد و مخالفتش را چنین بیان کرده است:
فضای مجازی پادگان نیست که مردم را به خط کنیم، بلکه باید به مرور زمان و با تقویت زیرساختهای داخلی و مهمتر از آن تقویت اعتماد عمومی، کاربران را به استفاده از بسترهای بومی دعوت کرد.
نظر شما چیست؟ چطور می توانیم فضای مجازی را بهتر مدیریت کنیم؟
ما بچههای خوبی هستیم حرف گوش میکنیم
باشه از گوگل استفاده نمیکنیم
یا خودتم از گوگل استفاده نمیکنی
😐
امر دیگه ای نیست😐
ماهم ازش میخوایم ** زیادی نخوره
فقط این یه تیکه از متن:
(وقتی من یک داروخانه را جست و جو میکنم گوگل داروخانهای را به من نشان میدهد که پول آگهی گرفته است. امنیت هم نداریم، چون ممکن است ما را به جاهای بدی ببرد که به صلاح کشور نیست)
شماها اگه کشور و مردم واستون مهم بود که ما انقدر بدبخت نبودیم بگو به صلاح ما نیست پای مردم رو وسط نکش خواهشا..
چرا از طرف مردم حرف میزنن
مگه خودمون عقل نداریم که انتخاب کنیم؟ شما کی هستی که جا ما میخوای تصمیم بگیری!
همون پیامرسان داخلی که زدید واسه هفت پشتمون بسه
خب یعنی چه؟ از گوگل استفاده نکنیم ؟ مگه میشه 😐نمونه ایرانی دارید ؟ نمونه پیشنهادی ؟ 😑 پادگانی حرف زدی ولی .
با یه چیزی مثل سروش باید سرچ کنیم😑
دقت کردید هر چیزی میخریم روش نوشته تراریخته ؟ 😐😑
از این به بعد از اپراتور 118 برای سرچ استفاده میکنیم
کاملا مشخص ما با یک مسئول بی سواد و احمقی رو به رو هستیم 😒
اخه بی شعور ، در اکوسیستم اندروید اکثر پلتفرم و سرویس های نرم افزاری همه به مجوز های گوگل نیاز داره یا به عبارت ساده تر سیستم عامل اندروید با سرویس ها گوگل یکپارچه شدند🙄
.
.
.
اگه بحثتون فقط امنیت باشه مردم موتور جستجوی گر گوگل تغییر بدند بازهم از موتر جستجوی گرها آمریکای استفاده میکنند 😑
دقدقه دولت فقط اینکه نمیتونند بابت تبلیغات گوگل ، کسب درآمد داشته باشند
وگرنه هیچ کدوم به فکر مردم نیستند
معذرت میخوام = دغدغه 🙏
دبیر شورای عالی فضای مجازی خیلی غلط کرد
آناناس
دنبال ری استارت باید باشید تا این ها نیایند برای ملت ایران تصمیم بگیرند
ابولحسن فیروزآبادی گل خورد با تمام سران کشور😐 مرتیکه ما از گوگل استفاده نکنیم بیایم از تو استفاده کنیم؟.. البته حالا که فکر میکنم میبینم راهحل بدی هم نیستا؛ پاشین بریم از فیروزآبادی استفاده کنیممممم..
ببخشید😐📿