هزینه های تحقیق و توسعه تنها عامل تمایز بین شرکت های متعدد در بازار امروز این که به آن ها فاکتور شاخص اضافه می کند. امروز هزینه تحقیق و توسعه یا همان R&D شرکت های مختلف منتشر شده که شرکت های فناوری در صدر جدول هستند و در صدر همه آن ها سامسونگ دوشادوش آلفابت (شرکت مادر گوگل) ایستاده است. هزینه تحقیق و توسعه سامسونگ بیشتر از هر شرکت دیگر است و در ادامه با هم درباره آن بیشتر صحبت می کنیم، با ترنجی همراه باشید.
در این بین اما جالب است که هوآوی با کنار زدن کمپانیهای بزرگی همچون اپل و اینتل، به جمع پنج سرمایهگذار برتر بخش تحقیق توسعه پیوست. اما چینیها در سالی که گذشت، چند میلیارد یورو برای بخش R&D خرج کردند؟
بخش تحقیق و توسعه یا به صورت اختصار “R&D”، یکی از مهمترین بخشها در هر صنعت است. هرسال، مدیران بودجهای را برای این بخش در نظر میگیرند تا افراد مشغول کار در آن، روی ساخت متریالهای جدید، توسعه رویکردهای تازه و موارد بسیار دیگر به تحقیق بپردازند. بر همین اساس، اخیرا کمیسیون اروپا لیستی از برترین سرمایهگذاران بخش تحقیق و توسعه در سال 2018 را منتشر و اطلاعات جالبی را ارائه کرده است. ظاهرا هواوی با کنار زدن اپل و دیگر شرکتهای مطرح، حالا به جمع برترین سرمایهگذاران این حوزه پیوسته است. این در حالی است که سامسونگ و آلفابت در صدر هستند.
مطابق با آمار منتشرشده، هوآوی در سال 2018 میلادی چیزی در حدود 11.33 میلیارد یورو (تقریبا 13 میلیارد دلار) هزینه کرده و پشت سر سامسونگ، آلفابت، فولکس واگن و مایکروسافت قرار گرفته است. این در حالیست که گفته میشود چینیها بودجه خود برای R&D را در سال 2018 کاهش داده بودند.
مجموعا 438 شرکت چینی در لیست کمیسیون اروپا وجود دارد که روی یکدیگر، 71.2 میلیارد یورو (افزایش 20 درصدی در مقایسه با سال 2017) را برای تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کرده بودند. در این میان، سرمایهگذاری 44 درصد از این شرکتهای در حوزه ICT، سرمایهگذاری 11.4 درصد در حوزه خودروسازی و سرمایهگذاری 3.4 درصد در حوزه سلامت و بهداشت بوده است.
در صحنه جهانی، سامسونگ با در نظر گرفتن بودجه 13.4 میلیارد یورو در جایگاه نخست قرار دارد. اپل با سرمایهگذاری 9.7 میلیارد دلار در رتبه هفتم قرار گرفته و کوالکام با در نظر گرفتن مبلغ 4.6 میلیارد دلار، رتبه 28 را از آن خود کرده است.
مطلب مهم و جذابی بود .
رشد هواوی که در همه ی زمینه ها چشم گیر بوده و این آمار مهر تأییدی برای پیشرفت های این برند چینی داره و بی دلیل نیست که در عرض ۴،۵ سال به دومین برند گوشی ساز دنیا تبدیل شده.
جایگاه سامسونگ هم از اونجایی که یک شرکت بزرگ چند خوشه ای و هلدینگ هستش قابل پیش بینی بود.
فولکس واگن که بزرگترین شرکت خودروسازی آلمانه و حتی شرکت های مهمی همچون بوگاتی و جنرال موتورز آمریکا و همچنین سرمایه داران کشورهای عربی هم با سرمایه گذاری های فوق العاده ای که در زمینهی خودروهای تمام برقی و خودران در شرکت فولکس واگن در نظر گرفتن ( در رأسش برند زیر مجموعه ش یعنی آئودی که خودروهای لوکس و سوپر اسپرت فولکس واگن به حساب میان) نقش بسزایی داشته.
این سامسونگی که اینجا نوشته، صرفا الکترونکیسه که شامل موبایل و لوازم خانگی و نیمههادیش میشه.
سامسونگ گروپ مد نظر نیست.
🙃
چون هزینه سامسونگ الکترونیکس رو چن وقت پیش به دلار دیدم یه چیزی در همین حد یورو میشد.
هزینه کل سامسونگ گروپ قاعدتا باید بیشتر از این حرفا باشه.
جالب بود . بیشتر رتبه هووای واسم جالب بود شاید دلیل رشدش هم همین باشه . واقعا دلم میخواد ببینم هووای p30 pro چه امکانات و قدرتی داره
صرف این هزینه ها
اینم مهمه ک چقدر این هزینه الکی صرف میشه
و چقدش ب نتیجه خوب ختم پیدا میکنه
جالبه که این آمار، با آمار سایت Statisca فرق داره!
اونجا سامسونگ چهارم بود، و اصلا هوآوی بین ۲۰ تای اول هم نبود!
🙃
هواوی هرسال بخش مهمی از درامد رو صرف تحقیق و توسعه میکنه یادمه دو سال پیش میگفتن هواوی ۱۵۰ هزار نیرو داره که بیش از ۷۰ هزار نفر این نیرو ها در بخش تحقیق و توسعه هستن و این مهم ترین عامل رشد بی وقفه و سریع هواوی در همه زمینه هاست.
جالبه طبق این مطلب میزان افزایش این هزینه ها برای هواوی از سال ۲۰۰۴ تا الان ۲۰۰ برابر شده
برای سامسونگ که یک شرکت خلاق و بزرگه به دلیل گستردگی فعالیت در زمینه های مختلف این حجم از هزینه تحقیق و توسعه قابل پیش بینی و منطقیه.
این هزینهی سامسونگ گروپ نیست که میگی تو زمینههای مختلف.
صرفا .Samsung Electronics Co. Ltd هست.
یه چیزی میگیا😃
کجای مطلب نوشته سامسونگ الکترونیکس؟
نوشته کمپانی سامسونگ یعنی هر بخشی که تحت نام سامسونگ داره فعالیت میکنه و از این هزینه سهم داره.
از کی تا حالا برای محاسبه هزینه تحقیق و توسعه شرکت ها اونا رو تجزیه میکنن؟
حتی اگه بگیم حرف شما صحیحه که صحیح نیست خود سامسونگ الکترونیکس هم شامل بخش های بسیار زیادیه که از نظر گستردگی دامنه فعالیت بیشتر از هر برند دیگه ایه.
حرف های دوستم امین و شما علی جان کاملا منطقی و درسته و من هم تا حدودی قبول دارم
امین در بحث اروپا درست میگه که این منبع فقط شرکت های فعال در اروپارو مورد بررسی قرار داده و شما هم در همین خصوص درست میگین که خوده شرکت سامسونگ الکترونیکس هم شامل چند زیرمجموعه میشه و دامنه ی فعالیتش بیشتر از سایر برندهاست. (بخش موبایل، بخش تولید پنل و صفحه نمایش، بخش صنعت نیمه هادی و تولید تراشه ، بخش سیستم های صوتی از جمله هارمن کاردن که سامسونگ ۲ سال پیش خریدش ، بخش هایی که به آزمایشگاه و تست محصولات مرتبط میشه مثل تولید و تست باطری و موارد دیگه).
دوست لجباز و یکدندهی من؛
اولا به طور حقوقی و قانونی کمپانیای به اسم سامسونگ گروپ وجود نداره. یعنی ساختار گروه سامسونگ هولدینگ نیست بلکه cross-shareholding هستش.
هم اینجا، هم خیلی از جاهای دیگه فقط مینویست سامسونگ، خود سامسونگ مثلا رو موبایلش، نمینویسه Samsung Electronics! اما در واقع این محصولی از شرکت سامسونگ الکترونیکسه.
چون سامسونگ کمپانی هولدینگی نداره تا تمام شرکتهاش برن زیر یه مجموعه (مثل آلفابت که کمپانی هولدینگ گوگل هست)، بنابراین هیچ وقت هیچ جا سامسونگ که مینویسن، منظور سامسونگ گروپ نیست. به اختصار اینطور مینویسن.
وگرنه اگر بخوان مثلا اسم کامل هوآوی رو بنویسن، نمیشه Huawei. میشه Huawei Technologies.
البته آقای عرفانی بخش تولید پنل و صفحهنمایش متعلق به شرکت Samsung Display هست، نه Electronics.
خود سامسونگ الکترونیکس کلا یه بخش موبایل زیرشه، یه لوازم خانگی، یه نیمههادی، و شرکت هارمن.
الان این خیلی بیشتر از بقیه شرکتاست؟
خب هوآوی هم صنایع دریایی و تجهیزات مخابراتی رو داره!
اینم مدرک برای حرفم:
https://www.google.com/amp/s/www.bloomberg.com/amp/opinion/articles/2018-04-12/amazon-doesn-t-believe-in-research-and-development-spending
این تحقیق و توسعهی سال ۲۰۱۷ هستش.
که منبع قشنگ نوشته Samsung Electronics
حتی در ارزش کمپانیها الان اگر سامسونگ پنجمه، سامسونگ الکترونیکس پنجمه، نه سامسونگ گروپ.
در نهایت حتی اگر شما بخوای سامسونگ
گروپ حساب کنی؛
بالاخره یه گروهی تونسته انقدر بزرگ بشه.
دیگه بهونه آوردن معنی نداره بگیم چون سامسونگ بزرگتره طبیعیه انقدر مصرف تحقیق و توسعهش باشه.
اینم یه مدرک دیگه ضد اون حرفت که گفتی از کی تا حالا شرکتا رو توی محاسبه تجزیه میکنن:
یه بنده خدایی تا میبینه کامنت از منه، منفی میده.
خواستم بگم خسته نباشی!
هوففففف 😐
جناب امین طبق گفته خودت یکی از بخش های سام الکترونیکس صنعت نیمه هادیه که اخیرا از اینتل هم جلو زده.
شرکت اینتل الان تو جدول ششمه و بیش از ۱۰ میلیارد هزینه تحقیق و توسعه داره.
این یعنی طبق گفته شما سامسونگ هم باید همین مبلغ رو صرف بخش نیمه هادی میکرد.
فکر کنم این یه مورد بخوبی واستون کافی باشه که بدونید سامسونگ الکترونیک چقدر بزرگه و چقدر هزینه تحقیق و توسعه میطلبه.
حالا بخش موبایل و لوازم خانگی و بقیه که هرکدوم باز چند بخشه
کسی نمیگه هزینه تحقیق و توسعه سامسونگ کمه ما میگیم چون در زمینه های بسیاری فعالیت داره این حجم هزینه طبیعی و قابل پیش بینیه.
آقای عطایی؛
منبع مطلب نوشته EU industrial…
به معنی صنایع اروپایی….
احتمالا این آمار، آمار اروپاست فقط.
نه جهانی!
بله نکته قابل توجهی هست و من هم بهش توجه کردم اما اون موقع مبالغ خیلی زیاده
شاید شرکتا بیشتر واحداشون تو اروپاست!
الان هیچکس اول بودن سامسونگو تحسین نمیکنه
هواوی آخرم بود میگفتن به به و چه چه چ رشدی داره
خب یه نکتهی مهم هست.
اینجا اثری از آمازون با حدود ۲۲ میلیارد دلار هزینه برای R&D نیست.
چرا؟
چون این فقط واحدهای تحقیق و توسعهی شرکتا توی اروپا رو حساب کرده (و نه باقی نقاط دنیا!). همونطور که از منبع مطلب، و عکس همین مطلب هم آشکار و هویداست.
حالا دلیل اینکه آمازون نیست چیه؟
دلیلش اینه که احتمالا آمازون توی هیچ کشوری از اروپا، واحد تحقیق و توسعه نداره.
صحیح
واقعا باید سر تعظیم اورد در برابر این برند پرقدرت و دوست داشتنی سامسونگ که جایگاه اول بودنش نشان دهنده علم بالای این برند هست،و اینجا ادم میفهمه که برندهای چینی فقط ظاهر دارن و درونشون هیچ علمی به کار برده نشده،و کلام اخر،ممنون از سایت ت.ر.ن.ج.ی که باز هم تو یه خبر دیگه میخواست سامسونگ رو کم اهمیت جلوه بده و برندهای چینی رو بزرگ،نمیدونم مشکل بعضی از سایت های ایرانی با سامسونگ چیه که خبر هایی ازش میاد میخوان کم اهمیت جلوه بدن و بکوبنش زمین،ولی بر عکس برنهای چینی رو براشون سر و دست میشکونن،گول چه کارها که نمیکنه.
سامسونگ روح بخش دنیای تکنولوژی.
مدیر سامسونگم روی شرکتش انقدر تعصب نداره که تو داری
عی تو روحت! چالی تو هنو زنده ای؟ ناخون خشک نیمیخوای یه حلوا به ما بدی؟؟؟ 😂😂😂
کل هولدینگ و زیر مجموعه های سامسونگ مثلا هارمن کاردن رو هم حساب کنن خیلی عدد عجیب غریبیه و افسوس به حال وطنمون😑😑
دلیل پیشرفت سریع هواوی همینه 👍👍
هوآوی از نظر نسبت هزینۀ تحقیق و توسعه به میزان درآمد، حدودا دو برابر سامسونگ خرج کرده! خدا حفظش کنه 😁 دستش رو سر شرکتای وطنی که سالها از دنیا عقبن 😒