حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

بررسی Asus ROG Strix GTX 1060: به‌سان بزرگان

نوشته

8 سال قبل | یک دیدگاه | مطالب ترنجی

صفحه پنجم; بررسی اتصالات، پورت‌ها، توان مصرفی، دما و صدای تولیدی

ابتدا از قسمت خنک کاری کارت شروع می‌کنیم. سیستم خنک کاری ۱۰۶۰ مبتنی بر هسته مسی بدون محفظه تجمیع بخارات (Vapor Chamber) و لوله‌های ناقل گرمایی است. اگر کل سیستم خنک کاری را بخواهیم ارزیابی کنیم محصول مشترک انویدیا و ایسوس با سربلندی از آزمون بیرون می‌آید. سیستم خنک کاری ۱۰۶۰ اکثراً از فلز با کیفیت و مس ساخته شده است. در نسخه پایهٔ ارائه شده توسط انویدیا یک عدد فن وجود دارد که به یک ناقل گرمایی بزرگ و فلزی (Heat Sink) که به هسته GP 106 متصل است، هوای تازه را می‌دمد و هوا که هیت سینک را به تعادل گرمایی می‌رساند از طرف پشت کارت که محل ورودی‌ها است خارج می‌گردد. اما در نسخه ۱۰۶۰ Asus ROG Strix GeForce سه فن در امتداد یکدیگر قرار گرفته‌اند و دیگر از آن قاب شیک و فلزی انویدیا که امضای متواتری در دنیای گیم بود خبری نیست و رخ ۱۰۶۰ Asus ROG Strix GeForce سه فن بزرگ است که دوتا آن‌ها به مارک انویدیا منقش شده و یکی از آن‌ها به مارک ایسوس. این سه فن همگی در جهت بیرونِ به داخل کارت باد را به جریان می‌اندازند و هوای ورودی از همان محفظه پشتی خارج می‌گردد. اما به دلیل اتصال کانکتور ۶ پین ورودی برق به برد PCB کمی تعویض برد اصلی و PCB دشوار می‌سازد که البته قابل چشم پوشی است و چندان مورد مهمی نیست.

دمای این کارت در زمان فشار کاری بسیار زیاد هم تا حدودی بالا می‌رود که البته در نسخه ارائه شدهٔ ایسوس به دلیل سستم خنک‌کنندهٔ قابل‌تر این دما کمتر است و در کل این کارت همان‌طور که باید باشد است، دمای متعادل و قدرت بالا!

در قسمت خروجی هوای کارت چندین درگاه را مشاهده می‌کنیم. درگاه‌های کارت ۱۰۶۰ Asus ROG Strix GeForce عبارت‌اند از:

(DVI Output: Yes x 1 (Native) (DVI-D

(HDMI Output: Yes x 2 (Native) (HDMI 2.0) (VR Ready

(Display Port: Yes x 2 (Native) (Regular DP

HDCP Support: Yes

پورت‌های کارت ۱۰۶۰ تا حدود زیادی کامل  و جوابگوی کاربران هستند. پورت DVI همانند دیگر کارت‌های انویدیا از سیگنال آنالوگ پشتیبانی نمی‌کند و تنها سیگنال دیجیتال برای این پورت موجود است و برای گرفتن خروجی آنالوگ باید از یک تبدیل استفاده کنید و در ضمن کمی هم از کیفیت را فدا کنید! دو دیسپلی پورت موجود در ۱۰۶۰ هر دو نسخهٔ ۱٫۴ هستند. این نسخهٔ دیسپلی پورت می‌تواند رزولوشن ۴K را با سرعت ۱۲۰ هرتز و ۸K را با سرعت ۶۰ هرتز انتقال دهد. همچنین پورت HDMI نیز برای استفاده‌های واقعیت مجازی بهینه و شده و GP 106 از صدای HD و فیلم‌های بلوریِ سه بعدی و البته کدک جدید و قدرتمند (HEVC (High Effeciency Video Coding بهره می‌برد که این کدک می‌تواند با اشغال منابع سخت‌افزاری کمتر در حالت ۱۲ بیتی ویدیوها را رمزگشایی کند.

صدای تولیدی، دما و توان مصرفی:

کارت ۱۰۶۰ از لحاظ توان مصرفی نسبت به همتایان خود( AMD Radeon RX 480) بسیار بسیار بهینه‌تر است و پر واضح است که اگر توان مصرفی را در یک قطعه الکترونیکی کاهش دهیم دمای آن کاهش می‌یابد و با کاهش دما نیازی به ایجاد سر و صدای زیاد فن‌ها برای خنک کاری نیست. در ادامه جدول‌هایی مربوط به نویز، توان مصرفی و دمای کارت ۱۰۶۰ و کارت‌های مرجع را با هم مرور میکنیم.

noise-pic

power-usage-pic

temperture-pic

صفحه اول; مشخصات و مقدمه

صفحه دوم; گریزی بر معماری پاسکال

صفحه سوم; ویژگی‌های جدید GTX1060 نسبت به GeForce GTX 960.

صفحه چهارم; بررسی قلب تپنده GTX 1060، سیلیکون GP 106.

صفحه پنجم; بررسی اتصالات، پورت‌ها، چیپ‌های واپایشگر، توان مصرفی دما و صدای تولیدی.( در حال خواندن آن هستید)

صفحه ششم; اورکلاک.

صفحه هفتم; بنچ‌مارک‌ها و نتایج بنچ‌مارک بازی.

صفحه هشتم; رقبا و سخن آخر.

اشتراک در
اطلاع از
1 Comment
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Rivekan

جای یک همچین برسی مفصلی در سایت های تکنولوژی ایران خالی بود! خوشحالم در حالی که سایت ها پر شده از مطالب تکراری در مورد آیفون و سامسونگ، مقاله ای به این مفیدی و البته تخصصی خوندم! امیدوارم بیشتر از این دست مطالب مفید شاهد باشیم.
با سپاس فراوان از نویسنده مطلب :good:

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
مهران بخشی