چندی پیش بود که انویدیا در تگزاس طوفانی به پا کرد که توانست بهراحتی رقبایی همچون ایام دی را از صحنه به درکند. این طوفان معرفی معماری پاسکال و البته معرفی کارتهای GTX 1080 و GTX 1070 بود و چندی پساز این دو، GTX 1060 را معرفی کرد. اکنون GTX 1060 به دست ایسوس رسیده و طبق معمول در نسخهٔ پایه ارائه شده توسط انویدیا تغییراتی انجام داده و با نام ۱۰۶۰ Asus ROG Strix GeFocre معرفی کرده است.
در ادامه این مطلب با ترنجی همراه باشید.
کارت گرافیکهای انویدیا در هر نسل شامل ردهبندیهایی مخصوص میشدند; از مدلهای پایین رده و اقتصادی تا کارتهای پرچمدار یا به اصطلاح High End. امسال نیز انویدیا به سنتهای خویش پای بند بود و سه کارت در سِمتهای مختلف عرضه کرد. کارت GeForce GTX 1060 یکی از کارتهای انویدیا بود که در یک کلام هیولای پایین رده، میان رده و حتی بالا ردهها است! البته در همین ابتدای مقاله عنوان کنیم که استفاده از حافظه موقت گرافیکی GDDR5X نوعی درجا زدن محسوب میگردد و ما انتظار داشتیم که انویدیا حافظههای HBM 2 را برای استفادههای گسترده و خانگی بهینه کند و در این نسل مورد استفاده قرار دهد که گویی انویدیا همهٔ داشتههای خود را در امسال به روی کار نیاورده و برای سال بعدش هم چند موردی نگاه داشته است.
کارت GeForce GTX 980 را به خاطر دارید؟ کارت مذکور تا سال گذشته برترین کارت انویدیا (و تا حدودی برترین کارت گرافیک جهان در رسته خویش) بود. سال گذشته قیمت GeForce GTX 980 در حدود ۱۰۰۰ دلار بود. اما اکنون ۱۰۶۰ باقدرتی در حد و اندازههای GeForce GTX 980 (و شاید هم بیشتر!) آمده تا یک پیغام را از انویدیا به گوش کاربران خود و رقبای خود برساند و آن پیغام چیزی نیست جز «انویدیا سلطان بازی خوری است». شاید طرفداران ایام دی از این حرف ما چندان خوشحال نشوند اما تا چه زمانی باید منتظر وعده وعیدهای ایام دی بمانیم؟ بنده کاملاً قبول دارم که طرحها و نقشههای ایام دی بسیار عالی است. اما وقتی اینها تا حدود زیادی رنگ واقعی نمیگیرند هیچ ثمری ندارد. با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمیگردد! مشکل ای ام دی آن است که کمی آهسته عمل میکند اما از حق که نگذریم برخی از نقشهها و معماریها ای ام دی (مانند Polaris) عالی هستند!
در ادامه جدولی از مشخصات کارت ۱۰۶۰ Asus ROG Strix GeFocre را باهم مرور میکنیم:
صفحه دوم; گریزی بر معماری پاسکال
صفحه سوم; ویژگیهای جدید GTX1060 نسبت به GeForce GTX 960.
صفحه چهارم; بررسی قلب تپنده GTX 1060، سیلیکون GP 106.
صفحه پنجم; بررسی اتصالات، پورتها، چیپهای واپایشگر، توان مصرفی دما و صدای تولیدی.
جای یک همچین برسی مفصلی در سایت های تکنولوژی ایران خالی بود! خوشحالم در حالی که سایت ها پر شده از مطالب تکراری در مورد آیفون و سامسونگ، مقاله ای به این مفیدی و البته تخصصی خوندم! امیدوارم بیشتر از این دست مطالب مفید شاهد باشیم.
با سپاس فراوان از نویسنده مطلب :good: