حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

کاوشگر فیلِی بالاخره پیدا شد!

نوشته

8 سال قبل | بدون دیدگاه | مطالب ترنجی

کمتر از یک ماه مانده به پایان مأموریت رزتا، دوربین رزولوشن-بالای مدارگرد رزتا کاوشگر فیلِی را که در گوشه شکافی تاریک در سطح دنباله‌دار ۶۷P چوریوموف-گراسیمنکو گیر افتاده بود، شناسایی کرد. تصویر توسط دوربین OSIRIS مدارگرد رزتا گرفته‌شده و کاوشگر فیلِی را به‌وضوح نشان می‌دهد. در ادامه مطلب با ترنجی همراه باشید و تصاویر را ببینید…

تصاویری در روز دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) توسط دوربین میدان دید باریک OSIRIS درحالی‌که ۲/۷ کیلومتر از سطح دنباله‌دار فاصله داشت، گرفته شد. در این تصویر، بدنه اصلی کاوشگر فیلِی و دو تا از سه پایه فرود کاوشگر به‌وضوح دیده می‌شود.

این تصاویر همچنین تأییدکننده اطلاعات قبلی در مورد وضعیت جهت‌گیری فیلِی است و مشخص می‌کند که چرا برقراری لینک مخابراتی با فیلِی پس از فرودش در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ دشوار بود.

سسیلا توبیانا، از گروه دوربین OSIRIS و اولین کسی که تصاویر را پس از دانلود آن از رزتا در روز یکشنبه دید، گفته:

[su_quote]با یک ماه زمان باقی‌مانده از مأموریت رزتا، ما خیلی خوشحال هستیم که بالاخره از فیلِی توانستیم تصویر تهیه کنیم و آن را با چنین جزئیات شگفت‌انگیزی ببینیم.[/su_quote]

لارنس اُرورک از آژانس فضایی اروپا و مسئول جستجوهای ماه گذشته آژانس با گروه‌های OSIRIS و SONC/CNES برای یافتن فیلِی، گفته:

[su_quote]پس از چند ماه کار و با نزدیک‌تر شدن شواهد و تمرکز ما به این محل فرود کاوشگر، من خیلی هیجان‌زده و خوشحال هستم که ما بالاخره این تصویر خیلی مهم از فیلِی نشسته در اَبیدوس (اشاره به شهری در مصر باستان در کنار رود نیل و فلسفه نام‌گذاری فیلِی) را پیدا کردیم.[/su_quote]

تصویر زیر، یک کلوزآپ از کاوشگر فیلِی است که توسط دوربین OSIRIS مدارگرد رزتا، روز جمعه ۱۲ شهریور از فاصله ۲/۷ کیلومتری گرفته شده است. مقیاس تصویر حدود ۵ سانتی‌متر بر پیکسل است. بدنه یک متری فیلِی و دو پایه از سه پایه فرود آن را می‌توان در تصویر دید.

ESA_Rosetta_OSIRIS_PhilaeZoom_int-350x350

فیلِی آخرین بار زمانی که برای بار اول در اجیلیکا (محل فرود اصلی) به سطح دنباله‌دار خورد، دیده شد و پس‌ازآن بلند شد و به مدت دو ساعت دیگر پرواز کرد و نهایتاً در محلی روی لوب کوچک دنباله‌دار متوقف شد که بعداً اَبیدوس نام‌گذاری شد.

پس از سه روز، باتری اصلی فیلِی تمام شد و کاوشگر وارد حالت hibernation شد. با نزدیک‌تر شدن دنباله‌دار به خورشید و فراهم شدن توان الکتریکی بیشتر، فقط به مدت کوتاهی در ماه ژوئن و ژوئیه ۲۰۱۵ دوباره روشن شد و با رزتا تماس گرفت.

هرچند تا این تاریخ، موقعیت دقیق مشخص نبود. اطلاعات فاصله‌سنجی رادیویی موقعیت را با دقت چند ده متر مشخص کرد؛ اما تعدادی از اجسام کاندیدای شناسایی‌شده در تصاویر رزولوشن-پایین از فواصل دور قابل‌تحلیل نبودند تا اینکه اخیراً این مسئله حل شد.

پاتریک مارتین، مدیر مأموریت رزتا در آژانس فضایی اروپا گفته:

[su_quote]این کشف جالب‌توجه در پایان یک جستجوی طولانی و سخت انجام شد. ما به‌تدریج داشتیم به این فکر می‌کردیم که فیلِی برای همیشه مفقود خواهد ماند. باورنکردنی است که این تصویر را توانستیم در لحظات پایانی به دست آوریم.[/su_quote]

تصویر زیر، کادر بزرگ‌تری از همان تصویر اصلی است که فیلِی در آن کشف شده است. در این عکس، دینامیک رنج تصویر کمی بیشتر شده تا با حفظ جزئیات سطح دنباله‌دار، دیدن فیلِی ممکن شود. در این تصویر، فیلِی در سمت راست تصویر و کمی بالاتر از مرکز قرار گرفته است.

ESA_Rosetta_OSIRIS_NAC_2016-09-02T19.57.34.628Z_ID10_1397549000_F22_enhanced2-350x350

مت تیلور، دانشمند پروژه رزتای آژانس فضایی اروپا گفته:

[su_quote]این خبر شگفت‌انگیز به این معناست که اکنون ما اطلاعات مفقود موقعیت سطحی موردنیاز برای تطبیق سه روز داده‌های علمی فیلِی با شرایط محیطی را در اختیار داریم.[/su_quote]

هولگر سیرکز، محقق ارشد دوربین OSIRIS افزود:

[su_quote]اکنون که جستجو به دنبال محل فیلِی تمام‌شده، ما احساس می‌کنیم که برای فرود رزتا آماده هستیم و مشتاق تهیه عکس‌هایی از محل فرود فیلِی از فاصله نزدیک‌تر هستیم.[/su_quote]

تعدادی از قطعات مختلف فیلِی در تصویر زیر قابل‌تشخیص است؛ ازجمله دوربین تصویربرداری پانورامای CIVA، مته SD2 و برخی قطعات دیگر.

ESA_Rosetta_OSIRIS_lander_details-350x350

مدارگرد رزتا در تاریخ ۳۰ سپتامبر (نهم مهر) راهی سطح دنباله‌دار می‌شود. در این تاریخ، رزتا قرار است راهی مأموریت یک‌طرفه‌اش برای بررسی دنباله‌دار از فاصله نزدیک خواهد شد که شامل گودال‌های باز در ناحیه ماعت (Ma’at) می‌شود و امید می‌رود که این مشاهدات کلیدی بتواند اسراری را از ساختار داخلی این دنباله‌دار فاش کند.

[su_button url=”http://blogs.esa.int/rosetta/2016/09/05/philae-found/” target=”blank” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]ESA[/su_button]

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
علي رسول زاده