رزبری پای (کیک تمشک) یک کامپیوتر کوچک است که قیمت بسیارکمی دارد و سود حاصل از فروش این برد به موسسههای خیریه تعلق میگیرد و فقط بهاندازه یک کارت اعتباری است!
در ادامه با ترنجی همراه باشید.
این برد کوچک میتواند مانند یک کامپیوتر رومیزی به مانیتور یا تلویزیون و ماوس و کیبوردهای معمولی متصل شود از این دستگاه میتوان برای یادگیری برنامهنویسی و مرورگری اینترنتی و پخش موزیک و ویدیوهایی باکیفیت بالا استفاده کرد. کار کردن با رزبری پای بسیار آسان است و افرادی باسن کم نیز قادر به استفاده از آن هستند.
رزبری پای بهترین ابزار برای کسانی است که کار سبک و نیاز به یک کامپیوتر خیلی کوچک دارند. از رزبری پای میتوان برای تعلیم علم پایه کامپیوتر به کودکان و شروع برنامه نوسی استفاده کرد و همچنین در ایستگاههای هواشناسی و دوربینهای مادونقرمز و …
این برد در مدلهای مختلفی عرضهشده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. بردهای رزبری پای تاکنون ۲ سری کلی به نامهای ” رزپری پای ۱” و ” رزپری پای ۲ ” عرضهشده و چندین مدل فرعی دارد.
آخرینمدل از این برد میتواند بهراحتی ویندوز ۱۰ را بالا بیاورد و بهترین انتخاب برای کسانی است که از سیستمعامل متنباز و توزیعهای لینوکس استفاده میکنند. بنیاد رزبری پای یک موسسه خیریه مستقر در انگلستان است.
مدلهای رزبری پای عبارتاند از:
این مدل باقیمت ۲۵ دلار آمریکا ارائه میشه و دارای امکانات زیر هست:
این مدل باقیمت ۳۵ دلار آمریکا ارائه میشه و دارای امکانات زیر هست
این مدل باقیمت ۳۵ دلار آمریکا ارائه میشه و مدل توسعهیافتهی B هست
در این مدل، جای قطعات عوض شده و به طور اصولیتر طراحی شده است.
خوب این یکی دیگه خیلی تو جیب جا میشه، واقعاً کوچیک شده !
این مدل با قیمت ۳۵ دلار آمریکا ارائه میشود. در این نسل، سخت افزار به نسبت خوبی ارتقا پیدا کرده و در عین حال، قیمت ثابت مونده است:
همراه رزبری پای یک سری لوازم جانبی اورجینال نیز ارائه میشود همچون:
ماژول دوربین
دانگل وای فای
صفحهنمایش مخصوص
این برد اندازهی کمی دارد و میتواند قوهی خلافیت افراد را به چالش بکشد؛ خیلیها برای رزبری پای یک قاب کوچک درست میکنند و یا یک نمایشگر بزرگتر لمسی که اون رو به یک تبلت تبدیل میکند یا افرادی برای تأمین انرژی این برد از یک سلول خورشیدی استفاده میکنند.
از طرفی میتوان چند رزبری پای را هم متصل کرد و یک کامپیوتر قویتر ساخت. از نمونههای دیگر به چالش کشیدن خلاقیت پای فون است!
فردی به نام دیوید هانت توانسته هرکدام از اجزای یک تلفن را به یکدیگر متصل کند و یک تلفن همراه یکپارچه بسازد، همچون پورژه آرا گوگل؛ از رزبری پای در علم رباتیک نیز استفاده میشود به عوان مغز متفکر رباتها.
سؤال:
چه کار دیگری میتوان با رزبری پای کرد؟ در جواب این سوال باید گفت چه کاری در این حوزه نمیتواند با رزبری پای کرد؟
رسپبری پای ۲ چهار هسته ای هست نه دو هسته ای لطفا اصلاح کنید 🙂
واقعا چ کاری نمیشه کرد باهاش!
حیف ک گرون میدن تو ایران صرف نمیکنه خریدنش ولی آردوینو محبوب تره و ارزون تر و در دسترس تر