حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

۵ تکنولوژی باتری در حال توسعه که می‌تواند امید را در عاشقان دیوار زنده کند!

نوشته

8 سال قبل | 4 دیدگاه | ترنجی

باتری، باتری و باتری؛ بزرگ‌ترین مشکل بین همه اسمارت‌فون ها و حتی گجت های دیگر در این دنیا؛ هرکدام به درصدی دارای این مشکل هستند بعضی از دستگاه‌ها کمتر و بعضی‌ها بیشتر. عاشقان دیوار نیز کسانی به شمار می‌روند که هر دقیقه نگرانی از بابت اتمام شارژ دستگاه خوددارند. اخبار زیادی را تاکنون در مورد باتری خوانده‌ایم. این‌که کدام تکنولوژی به مرحله نهایی برسد تا این مشکل را به‌کلی برطرف کند اصلاً معلوم نیست اما در ادامه قصد داریم شمارا با ۵ تکنولوژی درحال‌توسعه آشنا کنیم.

Hush

Hush

این مورد در اصل رابطه غیر مستقیمی با عنوان مطلب دارد. در بیشتر اسمارت‌فون های اندرویدی باتری قربانی اجرای بیش‌ازاندازه اپلکیشن ها در پس‌زمینه هستند. اکنون این تیم، یک همکاری مشترک بین دانشگاه پوردو، اینتل و شرکت Enerlytic را شروع کرده است تا بتواند در این زمینه مدیریت قوی را اعمال کرد. بر اساس امار و ارقام نزدیک به ۴۵٫۹ مصرف باتری فدای اپلکیشن ها و مشکلات نرم‌افزاری سیستم شده است. با استفاده از راه‌های در نظر گرفته‌شده توسط این تیم مصرف باتری بسیار بهینه‌تر شده است و مدیریت اپلیکیشن ها در پس‌زمینه یک تحول بسیار خوبی را شاهد هست. نام این اپلیکیشن Hush است و می‌تواند به‌صورت معمول در حدود ۱۶ درصد مصرف باتری را کمتر کند. شاید این مقدار عدد بزرگی نباشد اما این مورد را ثابت می‌کند که بدون نیاز به سخت‌افزاری متفاوت نیز می‌توان اوضاع فعلی را بهتر کرد.

تیم مذکور هنوز هم درحال‌توسعه این اپلیکیشن بوده ولی خب شما می‌توانید از طریق این لینک در جریان توسعه آن باشید.

WALDIO

WALDIO

شاید برای شما نیز عجیب باشد که این مورد نیز می‌تواند در مصرف باتری تأثیر گذار باشد. اگر اسمارت فون شما مربوط به یک سال الی دو سال پیش است به‌احتمال زیاد نام حافظه NAND flash را بر روی دستگاه خود نشنیده‌اید اما این فناوری نیز هنوز مشکلاتی دارد. یک تیم از محققان از دانشگاه هانیانگ در چین راهی برای کاهش مصرف باتری توسط بهینه سازی حافظه دست پیدا کنند. در این روش با بهینه‌سازی پایگاه داده SQLite و IO سیستم توسط Android stack دیتای ذخیره‌سازی را تا ۱٫۶ برابر بیشتر تحت‌الشعاع قرار داده‌اند که نتیجه این کار باعث شده مصرف باتری بر روی دستگاه‌های اندروید ۳۹ درصد بهتر شود!

در مورد این پروژه می‌توانید با کمک این لینک اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آند لیتیوم خالص تر

pure-lithium-anodes

برگردیم به سال ۲۰۱۴؛ محققان از دانشگاه Standford اعلام کردند که راهی برای بهبود نسل فعلی باتری‌های لیتیوم یونی یپدا شده است. این روش به زبان ساده برابر بود با ایجاد یک لیتیوم متراکم‌تر برای آند باتری که درنتیجه باعث خواهد شد ظرفیت بیشتری را در عین اندازه فعلی داشته باشیم و درنهایت باتری نیز دیرتر فاسد شود. تیم، به رهبری وزیر سابق انرژی ایالات‌متحده استیون چو، می‌گوید که این تکنولوژی می‌تواند عمر باتری گوشی‌های هوشمند را سه برابر کند. به نظر شما برای یک بهبود کافی است؟

در مورد این فناوری نیز به سراغ این لینک بروید

مبدل RF-DC

Nikola-case-iPhone-6-Samsung-Galaxy-S6-03

این مورد یکی از هیجان‌انگیزترین کارهایی است که می‌توان انجام داد. در اطراف ما امواح زیادی وجود دارد اما نهان ها را می‌بینیم و نهان را لمس می‌کنیم ولی وجود دارند! همه این امواج و فرکانس‌های رادیویی اطراف ما از بلوتوث گرفته تا وای‌فای از انرژی ساخته‌شده‌اند پس عقلانی خواهد بود اگر مبدلی را پیدا کنید که این امواج را مجدد به انرژی تبدیل کند کخه این انرژی بتواند اسمارت‌فون ما را روشن نگاه دارد و دوباره اسمارت فون موجی را تولید کند که این چرخه همین صورت ادامه‌دار باشد. گروهی از محققان از دانشگاه ایالتی اوهایو راهی را برای شارژ تلفن را با گرفتن از فرکانس‌های رادیویی (RF) در اطراف ما و پس‌ازآن تبدیل این انرژی به جریان DC پیداکرده‌اند. هرچند نمونه‌هایی نیز با آیفون عملی شده است اما هم سرعت این کار بسیار آرام است و هم هزنیه ای که برای یک دستگاه در بردارد ولی این را در نظر داشته باشید که پتانسیل این کار وجود دارد و با پیشرفت‌ها صورت گرفته درزمینه شارژ به یسیم و شارژ سریع بعید نیست اگر این فناوری به‌زودی عملی شود.

پیل‌های سوخت هیدروژنی

iPhone-6-hydrogen-fuel-cell

پیل‌های سوختی هیدروژنی مدت طولانی است که به‌عنوان جام مقدس از فن‌آوری باتری سر تیتر سایت‌های خبری شده است. این فناوری تاکنون بسیار ناپایدار بوده است اما دانشمندان برای رسیدن به نقطه عطف آن ناامید نشده‌اند. به نظر می‌رسد تا بالغ شدنان راهی نمانده است. با توجه به یک گزارش از دیلی تلگراف Intelligent Energy، شرکت فن‌آوری بریتانیا، قادر به ایجاد یک سلول سوخت هیدروژنی شده است و ان را در یک دستگاه آیفون قرار داده است که درنهایت باعث شده است آیفون تا یک هفته بدون نیاز به باتری زنده بماند! این گزارش می‌گوید که این شرکت قادر به یکپارچه‌سازی سلول سوختی در داخل بدن یک آیفون ۶ شده است و این کار بدون از بین بردن باتری فعلی و یا خرابی دیگر قطعات بوده است.

گفته می‌شود سوخت‌های هیدروژنی را تا جایی می‌توان پیش برد که اسمارت فون همانند یک دستگاه کارتریجی باشد و صرفاً با واردکردن قطعه‌ای کوچک تا یک هفته به‌راحتی زنده بماند! نقاط ابهام زیادی در درونان وجود دارد اما اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید به این لینک سری بزنید.

اشتراک در
اطلاع از
4 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
bvb

سامسونگ داشت روی پتنت باتری های لیتیوم جامد کار میکرد که ۱۰ برابر انرژی بیشتری رو میتونست ذخیره کنه و مقاومت و تعداد دی شارژهایی که میشد رو انجام داد ۱۰ ها برابر بهتر از باتری های لیتیومی الان بود چرا در مورد اون توضیح ندادین؟؟

Sajjad

یه یارویی تو ساحل نشسته بود هی میگفت: ینی میشه؟ نمیشه…ولی اگه بشه چی میشه! ینی میشه؟ نمیشه…ولی اگه بشه چی میشه!
یکی از اونجا رد میشد گفت آقا چی میگی هی میشه نمیشه! گفت: من یه سطل ماست دارم. اگه اینو بریزم تو دریا ینی کل دریا میشه دوغ؟؟؟؟ ینی میشه؟ نمیشه…ولی اگه بشه چی میشه!!!!
حالا شده قضیه ما و عمر باتری یک هفته ای! ینی میشه؟ 🙂

M.R.P

یکی از بزرگترین مشکلات اسمارتفون های امروزی باتری هست و یجورایی همه کسانی که قصد خرید دارند و یا خرید کرده اند رو درگیر خودش میکنه! خیلی از افراد ممکنه عاشق یک اسمارت فون بشوند(به عنوان مثال گوشی بسیار جذاب LG V10 و خیلی گوشی های دیگه) اما هنگامی که با مشکل شارژدهی کمتر از توقع اون روبرو میشند خیلی دلسرد میشن و خیلیا انتخابشون ممکنه تغییر کنه افرادی هم که به انتخابشون پایبند میمونند اکثرا بعدا بخاطر همین عمر باتری خیلی ممکنه دردسر بکشند(به هیچ وجه منظورم طرفداری یا بد گویی از برند خاصی نیست). ای کاش هرچه زودتر این مشکل باتری ها به خاطرات بپیونده و دغدغه خیلی از کاربران از بین بره.

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
صدرا مخملی
شروعی تازه ....